Přejít na obsah

Unik chladiacej kvapaliny

Martin1U2

Doporučené příspěvky

Dobrý deň, chcem poprosiť o radu. S mojej octavie 1U2 1.9 TDI 81kW r.v. 1997,unika chladiaca kvapalina, cca 1-2L za deň. Auto je po velkej oprave (rozvody + vodna pumpa, tesnenie pod hlavou, radiátor, termostat, chladič, mrazovka, nove vicko nádržky) vodu v oleji nemam a ani olej vo vode. Hadice som pozeral ale nebolo vidieť že by niektora bola zla. Z vyfuku mi nejde biely dym (nedymi vôbec), naozaj už som skusil všetko, kaluž pod autom nemam. Ak by niekoho napadlo ešte nejake riešenie nech sa ozve, naozaj už som zúfalý. Zatiaľ ďakujem.

Odkaz ke komentáři

Dobrý deň, chcem poprosiť o radu. S mojej octavie 1U2 1.9 TDI 81kW r.v. 1997,unika chladiaca kvapalina, cca 1-2L za deň. Auto je po velkej oprave (rozvody + vodna pumpa, tesnenie pod hlavou, radiátor, termostat, chladič, mrazovka, nove vicko nádržky) vodu v oleji nemam a ani olej vo vode. Hadice som pozeral ale nebolo vidieť že by niektora bola zla. Z vyfuku mi nejde biely dym (nedymi vôbec), naozaj už som skusil všetko, kaluž pod autom nemam. Ak by niekoho napadlo ešte nejake riešenie nech sa ozve, naozaj už som zúfalý. Zatiaľ ďakujem.

Měl jsem něco podobného,nakonec boule na hadici a teklo to skrze stěnu hadice,také nebylo nikde nic vidět...Ještě pořádně projdi hadice......

Odkaz ke komentáři

Takže, vyzerá to tak že som odhalil závadu, železná hadica ktorá je osadená do bloku motora, (pri filtry motorového oleja), mi prehrdzavela a bola tam diera. Ale aj keď tam bola diera, tak mi tá voda odtiaľ neutekala stále, čo je dosť divné. Až po poriadnych otáčkach motora (cca 3500 ot/min), mi vodu vytlacilo von (ale až po úplnom zastavení vozidla), takže ak má niekto takýto problém a jazdí cca do 2500 ot/min, odporúčam poriadne vytočiť motor, (aspoň na tých 3500-4000 otáčok), a jazdiť s takými otáčkami približne 5 minút. Potom auto zastaviť a sledovať motorový priestor (najlepšie zo spodnej časti motora), odkiaľ presne bude chladiaca kvapalina unikať. Mne konkrétne, tiekla cez alternátor, v tých miestach ako sa nachádza termostat. Zajtra by som mal mať auto hotové, tak nejaký čas pojazdím a vyskúšam či to prestalo unikať (dúfam že prestalo) a či sa chyba odstránila, a potom tu po nejakom čase napíšem výsledok.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...