MajkyB Odesláno Říjen 29, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2016 Ahojte, Mám O1 1.9TDI 81kw a dneska, když jsem přeparkovával, tak se mi najednou od podvozku ozvala tupá rána (jako kdyby se něco utrhlo) a pak při parkování, když jsem točil volantem, tak se ozývalo další tupé bouchání z zhruba z oblasti pravého předního kola. Já osobně typuju homokinetický kloub, nebo stabilizátor, ale nevím. Nemáte někdo náhodou tušení, co by to mohlo být? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Říjen 29, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2016 Já tipuji prasklou pružinu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MajkyB Odesláno Říjen 29, 2016 Autor Sdílet Odesláno Říjen 29, 2016 Díky, to mně nenapadlo. Jak je to v takovémto případě s opravou tj. náročnost, cena atd. ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Daniel20 Odesláno Říjen 29, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2016 jestli je to pruzina tak to pujde poznat ze auto bude nakrivo ne? kdyby to byl homokloub tak by ses nemel ani rozjet. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MajkyB Odesláno Říjen 29, 2016 Autor Sdílet Odesláno Říjen 29, 2016 Tak jsem to zavezl ke známému automechanikovi a potvrdil, že je to na 99% pružina, takže to v ponělí rozdělá a zjistí co a jak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Říjen 29, 2016 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2016 Když praskne třeba jen poslední závit, tak to ani nemusíš poznat na pohled na autě. Taky jsem to tak měl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lifeb Odesláno Listopad 25, 2016 Sdílet Odesláno Listopad 25, 2016 Když jsme u téch tipů tak já bych tipoval zadřené horní uložení a k tomu prasklá pružina. Ti to popíšu je to jednoduchý. Koukni na fotku horního uložení: http://tatechnix.cz/33077-horni-ulozeni-tlumice-p-napravy-skoda-octavia-1-1u.html vedle něj leží ložisko. To se ti zadře. Pružiny je stažená horním uložením zhora a dole leží v misce volně. Ty točíš koly a měla by se celá pružina s tlumičem otáčet jenže to ložisko nahoře stojí. Takže se pružina jakoby roztahuje nebo stahuje podle toho na jakou stranu točíš. Tam pružina tim roztaženim nebo stažením nabírá sílu až to volné sezení na misce neudrží třecí silou ten tlak a pružina prostě přeskočí aby se uvolnila. To se ti tam děje při každém zatočení. Jednou to už nedá spodní závit a rovnou se ulomí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.