Přejít na obsah

Jak poznat prasklou hlavu?


Doporučené příspěvky

Zdravim vsechny. V srpnu jsem koupil octavii s motorem BKD.
S hlavou revizi B, vim ze az C byli v pohode, ale auto bylo na prvni pohled opecovavane a na majiteli bylo videt ze jezdi s rozumem a auta si hledi.
Koukal jsem teda na vodu jestli je cista a na olej, oboji se zdalo v pohode.
Pan me informoval akorat o spatnych teplych staretech coz pretrvava a prikladam vynu unavenymu starteru chci to case, vyresit zmenou mapy.
Ale jak jsem auto oblejzal casem jsem si vsim ze v chladici kapaline plavou takovy maly casticky jakoby kousky pozlatka, ale voda se neztracela, nic jsme neresil. Jednou mne napadlo to z te nadobky dostat, tak jsem ji odmontoval a fridex vylil do nadoby, a pak ji cedil prez sitko a trichtyrek, kde jsem zapomel ze byl od oleje tak vodu trochu mastil. Ale pozlatek jsem se zbavil a v nadobce se jich zpetne z okruho uz objevilo jen par, nevim co to muze byt.
Pak jsem jednou byl v praze a pri ceste zpet/celkem asi 80km/ se voda rozsvitila. Dolil jsem okolo pul litru. Pak se mi jednou stalo ze se voda opet rozsvitila, po otevreni nadobry odesel tlak a voda se kus vrtila a kontrolka zhasla. V tomto tydnu mi padlo do nouze turbo pri snaze tomu vic nalozit asi je zasrany jezdim s autem z 95% do prace po lepsi okrsce cca 100km na sestku a otacky kolem 1800, uz vim ze to je blbe ze to musim trochu tocit. Parkrat sem tomu v kopci nalozil abych to protahnul. Turbo se zdalo lepsi, dnes padlo do nouze pri nizkych otackach pri dojizdeni bez plynu. Nahodou jsem mel po ceste kopec, tak jsem auto nalozil na trojku do omezovace, a najednou se rozvitila voda, zase jsem dolil pul litru.
Takze za dobu co to mam jsem najel 6000km a dolil cca litr vody a tak 3dc oleje. Kdyz jsme dnes sel dolyvat tu vodu, zdalo se mi ze od motoru citim fridex, a kontrolka po doliti nezhasla, az po opetovnem startu.
Da se z toho usoudit ze je prdla hlava? Jezdi mi to jinak myslim si dobre, studeny to chyta dobre, je pravda ze v zime to modre zakouri, teply to do cca 70 stupnu chyta taky slusne, az pri 90to musi mozna 10x otocit

DIky za nazory

Odkaz ke komentáři

to pozlátko není zlato, ale meď. Takže koukni na chladič a vodní pumpu a úniky. A teplý starty jsou způsobený čidlem vačkového hřídele, taky jsem měnil. Olej se ti ztrátí tím, že budeš jezdit ve vysokých otáčkách a jestli tam máš ten Castrol vodo-olej, tak tomu stačí i 2500 otáček, aby se začal vypařovat. Přejdi na 5W40 stejný specifikace.

Odkaz ke komentáři

A muzu te jeste poprosit?

Co to pri tom cidle delalo?

Me to studeny chyta dobre, pro 70stupnich to musi otocit mozna o dve otacky vic, ale furt dobre pri 90stupnich uz mozna 5sec musi tocit a pak chyti. Diagnostikou to cidlo neodhalim?

Mam ale naglickou verzi a moc s tim neumim :-(

Dekuju za rady

Upraveno uživatelem RedDevilCZ
Odkaz ke komentáři

Presne tohle mi delalo. Obcas to chytlo, ale ne kdyz to bylo uplne teply. Nekdy stacilo popojet par km, jen aby nebyl motor uplne ledovej a zaclo to delat. Proste za tepla se nevstrikuje palivo tak, jak ma.

 

Kdyby to byl starter, tak to dela za studena a ne za tepla. A neznam nikoho, kdo by na BKDcku menil starter z duvodu jeho vady. A jestli nekdo delal rozvody a bylo to cidlo v haji, tak pujdes i na serizeni rozvodu, ci rovnou jejich vymeny z duvodu stari.

 

A mam takovy podezreni, ze ta tvoje 10W40 nema specifikaci pro BKD.

Odkaz ke komentáři

Me to dela pokazdy uplne stejne, studeny chyta, pri 70 stupnich chyta podelsi dobe pri 90jeste delsi, chytne vzdy. Starter to u jednicky delal, studena chytla protoze jednotka dava velkou davku nafty a i pri nizsich otackach co vytvoril starter to chtlo. Kdyz je to teply jednotka dava naftu az treba pri 500otackach a unavenej starter udela jen 400, tak jednotka naftu neda. Kdyz se necha zmenit mapa aby naftu davala hned i za tepla motor chyta krasne.

Tak me to bylo receno i u firmy kde me upravovali jednicku ze je to u dvojky stejny.

 

Kde najdu jakej olej v tom bkd mam mit?

 

DIky

Odkaz ke komentáři

Ja manual nemam, auto je z nemecka.

Je to firma co upravuje software a opravuje ridici jednotky. Motorpower.

Ale dotazoval jsem se i jinde. Starsi starter tak netoci a uprava davky paliva je dlouhodoby reseni, repas starteru je na kratsi dobu, pouzdra se zase vybehaji a zase nebude tocit tolik co novej. Osobni zkusenost sice z traktoru v jzd, kde jsem pracoval. V zime se motor nechtel roztocit, uplne horel kabel od baterky, kterou me nejdriv dali novou, pak repas starteru, tocil tak ze jsem na nej jezdil ze srandy.... po pul roce uz to bylo opet horsi....

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...