j1207729 Odesláno Prosinec 11, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2016 Řeším nákup O3 v benzínu ideálně ze škoda-plus v motorizaci 1.8TSI 132kW nebo 1.4TSI 110kW. Je mezi těmito variantami rozdíl v životnosti či spolehlivosti? Jsou s některou z těchto variant nějaké servisní problémy? Která motorizace bude celkově spolehlivější? Výhodou 1.8 TSI je zadní náprava multilink, 1.4TSI má torzku (údajně delší životnost a levnější servis nápravy), je ta torzka při jízdě výrazně horší? Naopak 1.8TSI má mít dvouhmotový setrvačník, takže výměna spolu se spojkou se může docela prodražit, což je výhoda pro 1.4TSI, které dvojhmotu nemá. Btw... vydrží dvojhmota déle v případě kombinace s DSG převodovkou? Poznámka: V O3 1.8TSI DSG7 z rodiny mám najeto pár tisíc a zatím maximální spokojenost, při nájezdu cca 40tis zatím žádné problémy. S 1.4TSI jsem dosud nejel vůbec. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vlasta73 Odesláno Prosinec 17, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2016 Mám 1,4 dsg7 a max spokojenost, zkušenost s 1,8 ale nemám. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
eReSek Odesláno Prosinec 18, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2016 (upraveno) U mě to bylo o prioritách, finančních možnostech a taky chtěl jsem praktické auto pro radost, proto pro mě 1,8, DSG, 4x4, combi byla jasná volba a láska na první pohled. Mám auto pro radost a pokaždé do něj rád usedám. Zatím bez závad, maximální spokojenost. Běžně jezdím za +8,5l kolem komína, ale dálkové trasy byť s plným obsazením, to umí i pod 7l. Upraveno Prosinec 18, 2016 uživatelem eReSek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Marian 1 8 tsi dsg Odesláno Prosinec 18, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2016 Z 1,8 tsi maximalna spokojnost. Lutujem len ze som nezobral 4x4. Spotreba v pohode do 8 l.Poruchy skoro ziadne . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juro Odesláno Březen 9, 2017 Sdílet Odesláno Březen 9, 2017 u mne dobrý! 1,8 bussines combi. spokojnosť, ale tiež ľutujem, že som bez 4x4. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Harry_ Odesláno Duben 5, 2017 Sdílet Odesláno Duben 5, 2017 O3 z pohledu ojetiny řešil Svět motorů 13/2017. Celkově O3 velmi chválí. Co se týká motorů, tak ohledně 1,8 TSI cituji: "V současném zlobí nanejvýš vodní pumpy, které jsou v jednom tělese s termostatem a občas tečou. Celkově však není moc důvodů si kupovat tak složitý motor, jehož točivý moment musí být kvůli malé převodovce oříznut na stejných 250 Nm jako má mnohem jednodušší a levnější 1.4". U nevýhod o O3 ale zase zmiňují "vyšší hlučnost motorů 1,4 TSI a 1,6 TDI". Dále zmiňují cvakání po studeném startu a obrovskou spotřebu oleje u motorů do června 2014. Pro mě byl podstatný fakt, že pouze motory nad 110 kW mají multilink (víceprvkovou zadní nápravu), která je sice dražší, ale má výrazný vliv na hlučnost a jízdní komfort. 1.4 jsem nejel, ale jízda v 1.8 TSI/132kW je prostě paráda. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Juro Odesláno Duben 6, 2017 Sdílet Odesláno Duben 6, 2017 moja reč harry som s motorom veľmi spokojný! jazda je tichá a svižná! len ma znervózňuje to neustále cvakanie a preraďovanie z 2 na 3. je tvrdšie a akoby "nenadväzovalo", neviem to nazvať. mimochodom, kde ho najradšej tankuješ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drastys Odesláno Duben 17, 2017 Sdílet Odesláno Duben 17, 2017 Ja mam Seat Leon ST FR Facelift 1.8tsi, najeto 2300km a zatim spokojenost, volil jsem tento motor, protoze jsem chtel vykon a multilink, ted za dva dny najeto pres 500km s ruznorodym jizdnim stylem, vykon parada a spotreba do 7.5l Odesláno z mého SM-G920F pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.