Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Zdravím. Zkoušel sem to najít a něco málo jsem našel.

 

Rožnula se mi oranžová kontrolka motoru to ukázalo chybu

16502 - čidlo teploty chladící kapaliny - G62 (myslím teda) vysoký signál

Dočetl jsem se, že by to mohko dělat nějaký čidlo na hlavě motoru. Je to správně? Chybu smazali, zatím se neukázala. Najeto od té doby ale jen pár km. Někde sem četl, že někomu se to takto rožínalo cca co 100 km od smazáni.

 

Ale chci se ještě zeptat, jestli se s tím dá normálně jezdit (teď to nesvítí) a jestli tomu musím nějak přizpůsobit jízdní styl. A taky jestli to může mít nějakou spojitost s tím, že ve stejný moment, jako se rozsvítila kontrolka motoru, se samy od sebe při zapnutých světlech rožnuly mlhovky a nechtějí zhasnout (jednou zhasly asi na 5km při jednom z nastartování, při dalším nastartování se zase rožnuly).

 

Díky za rady.

Odkaz ke komentáři

Já mám pocit že u tohodle motoru to je vpravo vedle motoru (když se díváš na motor zepředu se zvednutou kapotou) na hadici v takovém udělátku jednou jsem si to měnil sám a v pohodě

Myslim ze jsem si koupil tohle ..

http://www.cc-autodily.cz/cidlo-teploty-dvojite-1?brand=SKODA&model=OCTAVIA

 

jinak s mlhovkama to asi nesouvisí .. jestli se ti rozsvítili tak to vypadá spíš na šotka v elektrice, a ten šotek by mohl způsobovat i tu chybu čidla

Odkaz ke komentáři

Jojo, vpravo vedle motoru v hadici, viz: http://images32.fotki.com/v1058/photos/1/168597/2005835/tempvi_jpg500375-vi.jpg

 

Ohledně mlhovek zkus tu svorkovnici v ovladači rozpojit a zase zapojit. Ovladač vytáhneš tak, že to kolečko zamáčkneš a otočíš doprava.

 

Osobně bych zatím neřešil to čidlo a jezdil, jestli se znovu nerozsvítí, protože mi to taky připadá, že za tohle může spíš elektrika, než špatné čidlo.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Takže změna je život. Mlhovky svítily s největší pravděpodobností chybou v izolaci při zapojování dvojitých mlhovek. A chyba 16502 se asi před týdnem objevila znovu (spolu s chybou 17705 - Pokles tlaku mezi turbem a škrtící klapkou, ale to spolu nesouvisí určitě, na jaře chci nechat vyměnit podtlakový hadice).

 

Na budíkách se teplota ukazuje úplně normálně a tak bych se chtěl zeptat, jaký čidlo chladící kapaliny vyměnit? Koukal sem na cc-autodíly a těch čidel je tam povícero.

 

D9ky za radu.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...