Bosmen Odesláno Únor 21, 2017 Sdílet Odesláno Únor 21, 2017 Zdravím, mám prosbičku, jakou máte zkušenost s touto verzí Octávie? Díky všem za názory. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Honza_tr Odesláno Únor 22, 2017 Sdílet Odesláno Únor 22, 2017 Zdarec, mám s BLS motorem (s DPF), zatím půl roku. Na tacho je 291k a auto zní i jede jako nové, spotřeba 5.0-5.8 léto, 5.8-6.3 zima. Trochu jsem sice musel vymést pavučiny z motoru ale tahá teď úplně jinak, i na VAGu mi klesla hodnota zanesení DPF ;) Celkově jsem spokojený, auto plní svůj účel bez jakýchkoliv investic kromě spotřebního materiálu. Pokud máš nějaký konkrétnější dotaz tak se ptej, pokud můžu, pomůžu ;) Jinak ještě taková perlička z natáčení... Octávku mám vlastně úplně náhodou, chtěl jsem původně nechat dotáhnout B5.5 96kw z Reichu. Nicméně tahle stála na place, oproti paSSatu o 4 roky mladší, v pěkné výbavě a na oko vypadala dobře. Jenom ze zvědavosti jsem si ji prolezl a nechal si ji zvednout na zvedáku, kolik tam najdu potenciálních problémů... nic. Nenašel jsem nic, a to ani při projížďce o pár dní později. Tak už stojí u mě, protože bych byl blbej kdybych tam tak pěkný kousek někomu nechal :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bosmen Odesláno Únor 22, 2017 Autor Sdílet Odesláno Únor 22, 2017 Zdarec, mám s BLS motorem (s DPF), zatím půl roku. Na tacho je 291k a auto zní i jede jako nové, spotřeba 5.0-5.8 léto, 5.8-6.3 zima. Trochu jsem sice musel vymést pavučiny z motoru ale tahá teď úplně jinak, i na VAGu mi klesla hodnota zanesení DPF ;) Celkově jsem spokojený, auto plní svůj účel bez jakýchkoliv investic kromě spotřebního materiálu. Pokud máš nějaký konkrétnější dotaz tak se ptej, pokud můžu, pomůžu ;) Jinak ještě taková perlička z natáčení... Octávku mám vlastně úplně náhodou, chtěl jsem původně nechat dotáhnout B5.5 96kw z Reichu. Nicméně tahle stála na place, oproti paSSatu o 4 roky mladší, v pěkné výbavě a na oko vypadala dobře. Jenom ze zvědavosti jsem si ji prolezl a nechal si ji zvednout na zvedáku, kolik tam najdu potenciálních problémů... nic. Nenašel jsem nic, a to ani při projížďce o pár dní později. Tak už stojí u mě, protože bych byl blbej kdybych tam tak pěkný kousek někomu nechal :) No to je krásně řečeno a moc děkuji za názor a i případnou pomoc formou otázek a názorů, které bych Ti případně položil kdybych potřeboval. Konečně se mě ozval člověk, který je ochoten pomoci. :-) Tak teď začnu já: Máme starou Astru G a ta už je docela v pokročilém stavu úpadku, ale stále šlape krásně a nemůžeme si s rodinou na ní stěžovat. No a jelikož se věci takto mají rozhodl jsem se pro jinou alternativu vozu. Mým snem byl přesně jako ten Tvůj VW Passat B 5,5 96 kw Variant, nebo Octávia 1 facelift 81-96 kw combi. Byl jsem nakonec rozhodnutý pro Passata, strašně se mě to auto líbí a už sním i počítal. No a pak nastal zlomový den, kdy jsem získal nějaké peníze navíc a vše najednou bylo jinak. Začínal jsem se rozhodovat, mezi B6 a Octávií 2 combi bez faceliftu no a nakonec vyhrála Octávie a jsem za to velice rád, ikdyž auto ještě nemám, že jsem zjistil a ujasnil jsem si co vlastně chci. Akorát je problém, že se v tom moc nevyznám a raději si nechám poradit při výběru motoru. Auto mě doveze známý z Německa, na kterého se mohu spolehnout, že auto bude mít nějakou historii včetně servisní knížky a kde nebudou stočené kilometry což se děje národním sportem a také že snad nebude havarované. Já zvolil 1,9 TDi 77 kw bez filtru pevných částic najeto do 250 000 km. Ale raději se ptám,jestli jsem dobře zvolil. Včera jsem něco četl tady na fóru o 1,9 77 kw jak jim praskají kliky a ojnice, šály nebo co apod. No děs. Úplně mě to pokazilo náladu. Snad se to nestane. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milis258 Odesláno Únor 23, 2017 Sdílet Odesláno Únor 23, 2017 Nejlepší je nechat vyměnit šály a šrouby, a máš klid :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Avanti Odesláno Únor 25, 2017 Sdílet Odesláno Únor 25, 2017 Já mám OII Combi 1.9 BJB bez DPF, na tachometu 306 (+ cca 150 stočených). Osobně mám auto přes 5 let a cca 140 tisíc km a musím zaklepat, že jediné co sem dělal na motoru bylo turbo a nějaké gufera (olej a rozvody nepočítám). Je to sice o štěstí a přístupu minulého majitele, ale pokud budeš pravidelně měnit olej (zapomeň na interval 30 tis km...) a zacházet s ním tak, jak se s nafťákem má, tak je ten motor držák co toho ještě dost vydrží 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bosmen Odesláno Únor 26, 2017 Autor Sdílet Odesláno Únor 26, 2017 Já mám OII Combi 1.9 BJB bez DPF, na tachometu 306 (+ cca 150 stočených). Osobně mám auto přes 5 let a cca 140 tisíc km a musím zaklepat, že jediné co sem dělal na motoru bylo turbo a nějaké gufera (olej a rozvody nepočítám). Je to sice o štěstí a přístupu minulého majitele, ale pokud budeš pravidelně měnit olej (zapomeň na interval 30 tis km...) a zacházet s ním tak, jak se s nafťákem má, tak je ten motor držák co toho ještě dost vydrží Díky, jak by se tedy mělo s nafťákem přesně zacházet? Celou dobu jsem měl benzín a teď chci naftu, tak jen abych věděl. Díky. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Návštěvník Odesláno Únor 26, 2017 Sdílet Odesláno Únor 26, 2017 Hlavne olej meniť tak raz za 10 000 km osobne robím všetky filtre za tých 10k km . Dochladzovat turbo, nedusit, občas ho aj poriadne prebehnúť :D nenakladat studenemu motoru 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pali193 Odesláno Únor 26, 2017 Sdílet Odesláno Únor 26, 2017 Pato a práve to je problém mnohých, že dusia a potom sa čudujú, keď prídu problémy, ktoré je potom potrebné riešiť. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bosmen Odesláno Únor 26, 2017 Autor Sdílet Odesláno Únor 26, 2017 Hlavne olej meniť tak raz za 10 000 km osobne robím všetky filtre za tých 10k km . Dochladzovat turbo, nedusit, občas ho aj poriadne prebehnúť :D nenakladat studenemu motoruDochlazovat turbo??? Nerozumím. Prosím o vysvětlení. :) Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Návštěvník Odesláno Únor 27, 2017 Sdílet Odesláno Únor 27, 2017 po jazde napr keď ideš parkovať alebo na benzinke vždy nechať povrcat pár sekúnd na volnobeh, aby turbo nešlo na sucho keďže by si mu odstavil mazanie. Dedinský experti tvrdia že to treba len po ostrej jazde ale pár sekúnd nikoho nezabije, ja to tak robím vždy A nemám S ním problém :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bosmen Odesláno Únor 28, 2017 Autor Sdílet Odesláno Únor 28, 2017 po jazde napr keď ideš parkovať alebo na benzinke vždy nechať povrcat pár sekúnd na volnobeh, aby turbo nešlo na sucho keďže by si mu odstavil mazanie. Dedinský experti tvrdia že to treba len po ostrej jazde ale pár sekúnd nikoho nezabije, ja to tak robím vždy A nemám S ním problém :DAha, takže po každé jízdě nechat motor chvíli běžet na volnoběh. Kolik cca??? 30 sekund???? Minutu??? Co to jako pomůže? Že nezadřu turbo,nebo co?Díky. :-) Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 0 Citovat Odkaz ke komentáři
petan76 Odesláno Únor 28, 2017 Sdílet Odesláno Únor 28, 2017 Jo to je opak start stopu start nostop :-) Ja jsem nikdy nenechaval auto bezet po jizde a mam na O1 TDI najeto 730 tkm a na O2 TDI 430 tkm obe puvodni turba. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bosmen Odesláno Únor 28, 2017 Autor Sdílet Odesláno Únor 28, 2017 Jo to je opak start stopu start nostop :-) Ja jsem nikdy nenechaval auto bezet po jizde a mam na O1 TDI najeto 730 tkm a na O2 TDI 430 tkm obe puvodni turba. Tvl tak to je pecka! Viděl jsem Passat B 5,5 s 700 tisíc bývalé taxi, ovšem to Tvoje to už je vejška! Fakt paráda! Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavel Koum Odesláno Březen 12, 2017 Sdílet Odesláno Březen 12, 2017 Zdravím, já mám ten motor taky najeto sice jen 105 tis. ale vše ok . Spotřebu mám kolem 5 l . Tento motor je dost konstrukčně zastaralý, to je jeho přednost. Není tak prošpekován různýma kurvítkama. Počítej, že trvá dlouho než zahřeješ olej. Někdy cca 20 km. Jinak mám kámoše ten už má najeto 550 tis. vše OK. Já měním olej každých 12 tis a to i všechny filtry. To tahám vleky třeba 1300 kg. To už spotřeba vyleze kolem 8 l :wacko: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Bosmen Odesláno Březen 12, 2017 Autor Sdílet Odesláno Březen 12, 2017 Zdravím, já mám ten motor taky najeto sice jen 105 tis. ale vše ok . Spotřebu mám kolem 5 l . Tento motor je dost konstrukčně zastaralý, to je jeho přednost. Není tak prošpekován různýma kurvítkama. Počítej, že trvá dlouho než zahřeješ olej. Někdy cca 20 km. Jinak mám kámoše ten už má najeto 550 tis. vše OK. Já měním olej každých 12 tis a to i všechny filtry. To tahám vleky třeba 1300 kg. To už spotřeba vyleze kolem 8 l :wacko: které měníš všechny filtry? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavel Koum Odesláno Březen 17, 2017 Sdílet Odesláno Březen 17, 2017 Měním vždy olejový, naftový a jednou za 2 roky kabinový a vzduchový. Ale to je na mém autě servis mi měnil na služebním autě palivový filtr asi až při 60 000 km. Učitě to není tak nutný, Ale není to zase tolik peněz a mám klid. Sada filtru vyjde cca na 800,- Kč. A 5 litrů oleje cca 1000,- Kč. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Březen 24, 2017 Sdílet Odesláno Březen 24, 2017 tak to bych pokaždý měnil spíš vzduchový než naftový.Naftový stačí bohatě po 30 tis. Jo dle manuálu je myslím po 60 tis. naftový. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milis258 Odesláno Březen 27, 2017 Sdílet Odesláno Březen 27, 2017 Já dávám vždy olej a vzduch, kabinovy 1x za rok 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.