Micak Odesláno Březen 11, 2017 Sdílet Odesláno Březen 11, 2017 Zdravím pánové, uvažuji o montáži sníženého podvozku na mojí Octavii 1.8T. Chci dávat pevný, neštelovatelný, značku bych zatím neřešil, určitě ale ne žádný lowcost :)Zajímalo by mě, jakou zvolit kombinaci snížení pro kola R17 ? Obě nápravy stejně, třeba 30/30, nebo předek 30, zadek 20 nebo naopak ? Víc jak 30 bych asi nešel. Může se někdo podělit o zkušenosti ? Díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milan.blazek Odesláno Březen 12, 2017 Sdílet Odesláno Březen 12, 2017 Těch 30 je ideální. Jak na oko, tak na naše silnice Odesláno z mého LG-D855 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Daniel20 Odesláno Březen 12, 2017 Sdílet Odesláno Březen 12, 2017 Já mám eibach -30 a příjde mi to stejné jako originál, jen zadek je trochu níž. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milan.blazek Odesláno Březen 12, 2017 Sdílet Odesláno Březen 12, 2017 Tak ono když jsou původní pružiny už unavený, je pravda že těch -30 na novejch moc vidět není. Já mám třeba g4 na štelováku -60 a to už vidět je, je to ale za cenu předních ramen do "V" a komplet silentbloky červené Strongflex. Když v mým autě budš mít vyndavací zuby tak Ti vypadnou - na našich cestách Odesláno z mého LG-D855 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laetry Odesláno Březen 12, 2017 Sdílet Odesláno Březen 12, 2017 Jenže Daniel20 zapomněl dodat, že má RS a tam už je sériový podvozek snížený z výroby o nějakých 15-20mm. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milan.blazek Odesláno Březen 12, 2017 Sdílet Odesláno Březen 12, 2017 Jo tak to je jiná. To už těch 30 musí bejt vidět, ale nebude už to moc?. Na ereso bych volil mx 20 Odesláno z mého LG-D855 pomocí Tapatalk Jo tak to je jiná. To už těch 30 musí bejt vidět, ale nebude už to moc?. Na ereso bych volil max 20 Odesláno z mého LG-D855 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Daniel20 Odesláno Březen 12, 2017 Sdílet Odesláno Březen 12, 2017 30 to bere na normální, na rs to bude spíš -10. Prodávají to na 1.8T ale příjde mi to jako kopie rs pružin. Ramena jsou lehce nahoru ale jinak pohoda, zvažoval jsem jestli nevezmu sportline -45 ale to už by bylo asi moc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Micak Odesláno Březen 13, 2017 Autor Sdílet Odesláno Březen 13, 2017 Díky za postřehy. Vypadá to asi fakt na těch 30, to by mělo byt ideální. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luki@007 Odesláno Březen 15, 2017 Sdílet Odesláno Březen 15, 2017 Na svoji RS mám tlumice od HP Sporting. Česká firma z Jablonce, která ti dovede udělat i podvozek na míru. Navíc svoje výrobky umějí repasovat. Stačí jim je poslat poštou. Osobně mám zadek zvednutý skoro na max a předek snížený, aby měl stejnou mezeru mezi kolem a blatnikem jako je vzadu. Takže předek je níž než originál RS asi o 15 mm. Měl jsem auto celé asi ještě o 20 mm níž, ale to už je na české retardery a obrubaky moc nízko. Jinak u podvozku bych v první řadě řešil útlum (to co mám, je asi o 50% tvrdší než RS) a potom správnou pružinu (délku a tvrdost). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krupso Odesláno Březen 15, 2017 Sdílet Odesláno Březen 15, 2017 Luki tak to ti poviem - na tychto nasich a vasich cestach nie je vhodne to davat este nizsie pretoze to narobi len zbytocne viac skody ako osohu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luki@007 Odesláno Březen 15, 2017 Sdílet Odesláno Březen 15, 2017 S tím souhlasím, ale každý si na to musí přijít sám ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Daniel20 Odesláno Březen 15, 2017 Sdílet Odesláno Březen 15, 2017 Pravda, já už jsem si tím prošel. To je lepší koupit třeba wrx sti, to musí být jinčí svezení. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rouballik Odesláno Březen 28, 2017 Sdílet Odesláno Březen 28, 2017 V 12. 3. 2017 at 11:28, milan.blazek napsal: Tak ono když jsou původní pružiny už unavený, je pravda že těch -30 na novejch moc vidět není. Já mám třeba g4 na štelováku -60 a to už vidět je, je to ale za cenu předních ramen do "V" a komplet silentbloky červené Strongflex. Když v mým autě budš mít vyndavací zuby tak Ti vypadnou - na našich cestách Odesláno z mého LG-D855 pomocí Tapatalk Měj na paměti že 60% tvé tvrdosti mají na svědomí právě ty silentbloky. Stačí když si dát silentbloky z TT tak ti to auto neskutečně stvrdne a to tam je pořád sériový podvozek. Obecně k tématu.. Pružiny -30/30 jsou vidět, ale pokud myslíš na to, že to bude nějaký břichoplaz tak to určitě ne.. Plno lidí tady řeší funkci a dá tam jen pružiny .. Ty nejpředraženější pružiny značek HP nebo eibach nezajistí správnou funkci pod snížení 30/30mm bez vhodných sportovních tlumičů. Bude to snížené, ale to je tak celé. Nefunguje to optimálně v kombinaci se sériovými tlumiči. Je to pro někoho možná paradox, ale pevné sportovní komplety od TA Technix jsou v porovnání lepší, funkčnější a bezpečnější jak například 40/40 pružiny eibach / HR + sériové tlumiče... Pokud chceš jóó něco libovýho tak si kup pevný sportovní podvozek od AP -> https://vwshop.cz/18315-liftback To jsou podvozky ošetřený proti korozi. Sportovní podvozky v těhlech sníženích jdou označit za pohodlný. A hlavně to není žádný vybaštěný komplet z různých dílů a funguje to.. Cenově to neni zas tak daleko. Obecně sportovní pružiny + sériové tlumiče to jsou klasická Rka, RSka a funguje to při snížení kolem 20/20mm a menším. Někdy se používá i 30mm.... Tolerovatelné a relativně bezpečné je 40mm .. Pod to je to nesmysl.. Hranice funkčnosti je ale kolem 30mm.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.