Přejít na obsah

Snížení podvozku - 1.8T

Micak

Doporučené příspěvky

Zdravím pánové,

uvažuji o montáži sníženého podvozku na mojí Octavii 1.8T. Chci dávat pevný, neštelovatelný, značku bych zatím neřešil, určitě ale ne žádný lowcost :)
Zajímalo by mě, jakou zvolit kombinaci snížení pro kola R17 ? Obě nápravy stejně, třeba 30/30, nebo předek 30, zadek 20 nebo naopak ? Víc jak 30 bych asi nešel. Může se někdo podělit o zkušenosti ?

Díky.

Odkaz ke komentáři

Tak ono když jsou původní pružiny už unavený, je pravda že těch -30 na novejch moc vidět není. Já mám třeba g4 na štelováku -60 a to už vidět je, je to ale za cenu předních ramen do "V" a komplet silentbloky červené Strongflex.

Když v mým autě budš mít vyndavací zuby tak Ti vypadnou - na našich cestách

Odesláno z mého LG-D855 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Na svoji RS mám tlumice od HP Sporting. Česká firma z Jablonce, která ti dovede udělat i podvozek na míru. Navíc svoje výrobky umějí repasovat. Stačí jim je poslat poštou. Osobně mám zadek zvednutý skoro na max a předek snížený, aby měl stejnou mezeru mezi kolem a blatnikem jako je vzadu. Takže předek je níž než originál RS asi o 15 mm. Měl jsem auto celé asi ještě o 20 mm níž, ale to už je na české retardery a obrubaky moc nízko.

Jinak u podvozku bych v první řadě řešil útlum (to co mám, je asi o 50% tvrdší než RS) a potom správnou pružinu (délku a tvrdost).

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
V 12. 3. 2017 at 11:28, milan.blazek napsal:

Tak ono když jsou původní pružiny už unavený, je pravda že těch -30 na novejch moc vidět není. Já mám třeba g4 na štelováku -60 a to už vidět je, je to ale za cenu předních ramen do "V" a komplet silentbloky červené Strongflex.

Když v mým autě budš mít vyndavací zuby tak Ti vypadnou - na našich cestách

Odesláno z mého LG-D855 pomocí Tapatalk

Měj na paměti že 60% tvé tvrdosti mají na svědomí právě ty silentbloky. Stačí když si dát silentbloky z TT tak ti to auto neskutečně stvrdne a to tam je pořád sériový podvozek.

Obecně k tématu..

Pružiny -30/30 jsou vidět, ale pokud myslíš na to, že to bude nějaký břichoplaz tak to určitě ne.. Plno lidí tady řeší funkci a dá tam jen pružiny .. Ty nejpředraženější pružiny značek HP nebo eibach nezajistí správnou funkci pod snížení 30/30mm bez vhodných sportovních tlumičů. Bude to snížené, ale to je tak celé. Nefunguje to optimálně v kombinaci se sériovými tlumiči. Je to pro někoho možná paradox, ale pevné sportovní komplety od TA Technix jsou v porovnání lepší, funkčnější a bezpečnější jak například 40/40 pružiny eibach / HR + sériové tlumiče... Pokud chceš jóó něco libovýho tak si kup pevný sportovní podvozek od AP -> https://vwshop.cz/18315-liftback

To jsou podvozky ošetřený proti korozi. Sportovní podvozky v těhlech sníženích jdou označit za pohodlný. A hlavně to není žádný vybaštěný komplet z různých dílů a funguje to.. Cenově to neni zas tak daleko.

Obecně sportovní pružiny + sériové tlumiče to jsou klasická Rka, RSka a funguje to při snížení kolem 20/20mm a menším. Někdy se používá i 30mm.... Tolerovatelné a relativně bezpečné je 40mm .. Pod to je to nesmysl.. Hranice funkčnosti je ale kolem 30mm..

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Dnes jsem překročil 500 km, takže duben byl slabota. Pořád se mě drželo nějaké nachlazení. Dnes jsem byl na Bílém kameni na Libavé, nejdřív jsem myslel, že nepojedu, protože v úterý jsem si při vyjíždce na kole zase přivodil kašel, ale nakonec jsem to dnes risknul. A bylo to fajn, taky díky tomu, že jsme jeli mimo ty nejvíce zatížené trasy. Akorát počasí takové, že jsem se furt převlíkal. Tak snad zítra budu fit, abych mohl zase vyrazit.
    • Se podívej na severozápad až k hranicím ....... šluknovský výběžek . Takže nic .  Proč se ten brzdič měnil ?
    • podržet déle aby vyjeli nahoru jak píšeš, pak dlouho podržet tlačítko pro zavření aby se znovu nastavila / resetovala úroveň maximálního otevření - měl by se ozvat tón. Pokud to nepomůže bude problem v zámku nebo vzpěrách, měl jsem to podobně a ze začátku to fungovalo divně - jen to odskočilo a pak už to ani neotvíralo a bylo to zámkem což je levnější jak vzpěra.
  • Vytvořit...