Přejít na obsah

Cukani za studena na volnoběh

Doporučené příspěvky

Zdravim omlouvam se hestki to tu už je ale konkretně můj dotaz jsem nenašel,už delší dobu mi vždycky za studena syčí sekundarni vzduch ale ted kdyz jsem za studena nastartoval tak jsem otačky měl 1500 a cukaly až k 900 cca a auto mělo snahu chcipnot ale nechciplo.O co mi jde:

Myslim si že mam diru ve vyfuku je možne že kvuli tomu lambda blbne a děla tohle jnm za studena,jak se vypne sytič a sekundar přestane syčet tak je vše ok.

Nebo si myslite že sekundar to muže dělat.

Joo ještě mě napada klasika zanešena klapka ale to by cukalo i normalně i po zahřatí ne?

Díky hoši za odpověd jinak soráč jestli to tu pišu znova ale tenhle problem jsem ani po 15 min nenašel.

Odkaz ke komentáři

Tak vyčistit klapku je jednoduché, tím nic nezkazíš. Sekundár se dá otestovat tak, že ho odpojíš. Konektor je pod sacími svody v místech nad olejovým filtrem. Mám pocit, že je tam sériově v nějakém držáčku. Když to rozpojíš, sekundár se nebude spouštět, vyskočí Ti chyba motoru, ale ničemu to nevadí. Od toho bych se asi odrazil.

Odkaz ke komentáři

Trochu tu pridam. Vubec si nenapsal jakou mas klapku jestli lanko nebo plyn. To je docela problem. Bez diagnostiky tu chces po lidech vedet veci co je pouze jenom vesteni z koule.

U 1.8t tento problem kolisani volnebehu pokud spusti Sai je normalni. Vetsinou problem nastava bud je nekde dira v sai nebo netestnost sai. to kolisani, je to tak, ze se sai se ti zvysi otacky na vyssi a pak postupne padaji jakmile vypne sai uz kolisani neni. U hodne aut jsem to resil disable sai a lide maji klid.

Zacni si par vecma a to vycisti klapku do stavu ze bude zavrena a bude testnit. Za dalsi nemej zadne chyby a zjisti funkcnost labmda sond.

Hlavne pokud jedes na stk tak bez vypnuteho sai tak, ze vytahnes konektor neprojdes. Zmeni se ti readiness a je to zavada. Je nutno udelat upravu v sw.

Odkaz ke komentáři

Chyba sekundáru se nemusí projevit hned. Ale tohle vůbec neřeš, mně šlo primárně o to, jestli když odpojíš sekundár, jestli se kolísání uklidní. Navíc sekundár pod určitou teplotu nesepne, myslím, že to je 5°C. Jak se chová motor po odpojení? Případně co ta dnešní diagnostika, udělala se i ta klapka?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...