jindra999 3 Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 Chystám se na výměnu brzdové kapaliny a nevím, kolik jí koupit. Chci originál: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/b000700a1-brzdova-kapalina-dot4-skoda-16760.html a proto mi nestačí jen zajet někam do noname servisu, kde tam dají nějakou, co zrovna mají po ruce. A pro výměnu předpokládám, že stačí starý klasický postup, dolívat a odšlapávat přes hadičku do sklenice se starou brzdovkou, dokud nezačne téct nová světlá brzdovka. Pořadí odvzdušnění jsem vyčetl, že by mělo být vlevo vepředu, pak vpravo vepředu, pak vlevo vzadu a vpravo vzadu. A při brzdové zkoušce by mělo aspoň 1x dojít k aktivaci ABS. To asi nenasimuluju za sucha, že. Nějaké tipy nebo je to brnkačka, na které není co řešit? 0 Quote Link to post
Hydraulik 8 Posted April 24, 2017 Share Posted April 24, 2017 tak když už, tak odvzdušnění přesně naopak.. nejdřív se odvzdušňuje kolo, které je nejdál od nádobky, tj PZ,LZ, PP, LP.. a za druhé mi to ve škodovce udělali na počkání, cena asi 430,- 0 Quote Link to post
jindra999 3 Posted April 24, 2017 Author Share Posted April 24, 2017 Z dílenské příručky pro moje auto: – Otvírat odvzdušňovací ventily v předepsaném pořadí a odvzdušňovat brzdové třmeny. 1 - brzdový třmen vpředu vlevo 2 - brzdový třmen vpředu vpravo 3 - brzdový třmen vzadu vlevo 4 - brzdový třmen vzadu vpravo Cena 430,- byla za výměnu brzdovky, co sis donesl? A jaké teda množství koupit? 0 Quote Link to post
jindra999 3 Posted April 27, 2017 Author Share Posted April 27, 2017 Odpověď prodejce: obsah náplně vozu je 0,9L takže litrovka stačí, co říkají servisáci, otázka je jak se odvzdušnění provádí, domácí při starších hadicích spotřebuje kapaliny více, strojní tu litrovku bohatě. No tak teď je otázka, jestli vystačí, když budu odvzdušňovat sám. 0 Quote Link to post
Tomas6 1 Posted April 28, 2017 Share Posted April 28, 2017 Nech to udělat. Bez mašiny si můžeš nadělat pakárnu. Cucne si to trochu vzduchu a další téma co založíš bude proč se ti propadá pedál. A proč originál brzdovku? Běžně v servisu používáme co je kde zrovna v akci u dodavatele dílů a není problém. Dot4 to plnit musí, víc rozdílů bych v tom nehledal. 0 Quote Link to post
Rolbař 50 Posted April 28, 2017 Share Posted April 28, 2017 hlavně nezapomínat na spojkový okruh, což bohužel plno lidí zapomína a jelikož spojka saje z horní části nádobky, tak stahuje veškerý bordel do pracovního válce, kde v extrému třeba v mrazech zmrzne a u velké spojky dokáže roztrhnout obal hydraulického ložiska, v závěru celkem drahá oprava.... btw brzdovka originál není vůbec špatná, po tom, co jsem občas našel v brzdovce od auto kelly, je cenový rozdíl zanedbatelný 0 Quote Link to post
Tomas6 1 Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Co jsi našel v brzdovce od auto kelly? My bereme díly stabilně z elitu.Brzdovku máme většinou buď trw nebo wűrth. Záleží co je v ten daný moment levnější. A problém s tím nikdy nebyl. 0 Quote Link to post
Rolbař 50 Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 jednou v ní byly koule něco jako noky v polévce a podruhé bylo proražené pozlátko špatným uzávěrem, takže si natahla vlhkost a plaval na ní povlak, ale to je tak min 5-6 let, teď kupuju originálku 10-30L balení 0 Quote Link to post
jindra999 3 Posted May 6, 2017 Author Share Posted May 6, 2017 Může mi ještě někdo říct, po jaké době by bylo záhodno vyměnit brzdové hadičky? U nissana mi obě přední ruply po cca 15-16 letech. Na oktávce mám 12,5 r stáří, kiláků taky podstatně míň, i líp vypadají na pohled. Vlastně vypadají výborně. Ale po té zkušenosti bych to nechtěl zanedbat. Díky 0 Quote Link to post
Oktavián 31 Posted November 2, 2022 Share Posted November 2, 2022 Sepsal jsem něco málo na téma výměny brzdové kapaliny 1 Quote Link to post
Recommended Posts