Tomikzacek Odesláno Listopad 13, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2015 Ano, to jsem potřeboval vědět, takže jen auto postavím na rovinu na zem a dotáhnu nápravu, poté se zatíží kufr a dotáhnu i tlumič. Jinak já dolu držáky lůžka nápravy nedával, bohužel je ale dával dolů původní majitel, který tam dával kotoučovou nápravu místo bubnové. Lze tedy nějak zkontrolovat, že jsou držáky nápravy přišroubované správně? Nebo se to pozná na geometrii, nebo tak? díky za odpověd 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jaster-83 Odesláno Listopad 13, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2015 No okom to asi tazko poznas a aku mas zbiehavost a ci nemas "A-cko" asi len geometriou, tlmic neviem ci sa musi demontovat, niekto to robi tak ze proste len povoli tu skrutku co ide cez silentblok a odtlaci napravu kusom dreveneho hranola, mna to caka o 2 tyzdne ak bude cas a budem davat vsetko nove od ulozenia tlmica hore cez pruziny, ich ulozenie, tlmice, silentbloky.... uz teraz sa mi nechce :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomikzacek Odesláno Listopad 14, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 14, 2015 Já dávám nápravu z OI RS, takže tlumič povolovat budu. takže ho povolím dole a vyhodím celou nápravu pryč. Na geometrii půjdu, tak jim snad vyleze, pokud by bylo s držáky hnuto. Určitě je ale musel původní majitel dávat dolů, protože jsem koukal, že šrouby zkrz silentblok jsou opačně jsou narvaný opačně. Ale to je jedno. S tím si poradím. Že bych dal nové tlumiče jsem přemýšlel, ale nejsou many. Budu dávat totiž origo a ty přeci jen něco stojí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomikzacek Odesláno Listopad 16, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 16, 2015 Ještě dotaz, sice k pružinám, ale snad mi dokážete odpovědět. Zadní pružiny mají být správně natočeny do středu vozidla, nevíte co je tím myšleno? Jestli ten konec má být natočen dovnitř, tedy proti druhé zadní pružině, nebo na střed vozidla, tedy směrem do předu na práh auta. Díky za ospověd. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lubos85 Odesláno Listopad 27, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 27, 2015 Ahoj,lidi . Chtěl bych se zeptat čím to asi bude. Auto nikam netáhne jede docela hezky rovně ale když najedu do vyjetých kolejí nebo trošku více říznu zatáčku auto se najednou celé rozvlní (ustřeluje zadek) a nebo se celé rozvlní. Díky za rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červen 6, 2016 Sdílet Odesláno Červen 6, 2016 Jak tam ty silentbloky z Fabie RS dáváte? Jako na Oktávku, tedy je lisujete zevnitř ven nebo jako na Fabii a lisují se z venku dovnitř? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červen 9, 2016 Sdílet Odesláno Červen 9, 2016 Ťak jsem se do toho dnes pustil. Výměna původních za ty z Fabie RS. Koupil jsem Meyle včetně šroubů a matek. Vymlátit ty staré silentbloky ven je ale fakt hrůza, to jsem si zase dal. Dělal jsem to v klídku asi 5 hodin. Pořádně vyčistil a samotné lisování byla brnkačka. Stačil kus závitové tyče 12M, matky, pár velkých podložek co se dá koupit v železářství a hodilo se mi staré ložisko z předního kola. Lisoval jsem to tak jak to má být na Octavii. Zatím jsem najel asi 100 km a také jsem to drobet vyzkoušel při slalomu a je cítit, že je to trochu pevnější a na dírách jsem si větších ran či drncání nevšiml, ale jezdím pneu klasika R15. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Leopard Odesláno Červenec 12, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 12, 2016 Tak mám taky vyměněné silentbloky za ty z fabie RS, k tomu vytahování starých .... první trval asi hodinu. Poté co jsem ho vytáhl jsem zjistil že to pouzdro je z plastu. Na druhý jsem použil tvrdý nůž ( Solingen ), v místě kde není guma jsem to pouzdro ve dvou místech rozsekl tím nožem a jednou ranou kladiva byl silentblok venku. Cca 10 min. Pak sem hodím foto kde to je rozseklé. Odesláno z mého Lenovo P70-A pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Leopard Odesláno Červenec 14, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 14, 2016 Odesláno z mého Lenovo P70-A pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červenec 14, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 14, 2016 Ty plastové jsou na vyndání asi fajn, já měl ještě ty kovové a ty jsem musel vysekat sekáčem a to se napřed musí vyrvat ty vnitřky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Leopard Odesláno Červenec 15, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2016 Aha, a do kdy se dávaly ty kovové, protože mám 99 a když jsem ho kdysi kupoval nemělo ještě ani 100 tis. takže byly asi původní z fabriky. Odesláno z mého Lenovo P70-A pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
KaJe Odesláno Červenec 15, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 15, 2016 Tak to netuším, ale dají se sehnat v obchodech ještě dneska, jen jsou označené jako průměr 69 mm, ten kov se nepodá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.