Přejít na obsah

Tónování skel

Ol@f

Doporučené příspěvky

Tady jsem našel ten mejl:

Vážený pane xxxxxxx,

prostřednictvím Škoda Info-Line jsme obdrželi Váš e-mail týkající se tónování skel u vozidla Škoda Fabia I.

K Vašemu dotazu Vám sdělujeme, že dle vyhlášky č. 341/2002 Sb. je nepřípustné u předních bočních skel použít ztemňovací fólie i

s vyhovující propustností na zasklení, kde již toto bylo provedeno z výroby jinou technologií. U vozů Škoda, které mají z výroby

tónovaná skla, je světelná propustnost těchto skel cca 73%, což se blíží k maximální vyhláškou povolené hranici. Dle výše

zmiňované vyhlášky je ztemnění předních bočních skel na propustnost zjevně nižší než 70% hodnoceno jako závada, která ohrožuje

bezpečnost provozu na pozemních komunikacích.

Děkujeme za Váš dotaz a přejeme Vám mnoho šťastně ujetých kilometrů s vozem Škoda.

S pozdravem

Mgr. Vladimír Malina | PST - Péče o zákazníka

ŠKODA AUTO a.s. | V. Klementa 869 | 293 60 Mladá Boleslav | Czech Republic

tel: +420 326 8 16111 | fax: +420 326 8 16221 | eFax: +420 326 8 49267

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Taak, a teď aby si člověk vybral, jestli do toho jít, mít bezpečnější auto, ale daň bude v tom, že to neprojde STK - pokud se nebavím o známostech, ale otázka je, co se bude dít v období těch dvou let (mezi další návštěvou STK), když bude kontrola PČR atd.? Přístroje na to nemají, mají teda na to nějakou páku? :-/

Odkaz ke komentáři

kubiik: To, ze to tobe a tvym znamym proslo, neznamena, ze to projde nekomu jinymu nekde jinde v CR. Snad uznate, ze to byt nesmi, tak je dobry to tem lidem napsat. Napriklad u nas na STK by to neproslo. :)

Woody: presne tak, jen si tady nekteri mysli, ze jejich zkusenost se da prenest na vsechny stanice po cely republice :)

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

Takže záležitost 14dní stará - okolí Českého Těšína, civilní auto předjelo Fabii s černými skly, vytáhly maják a při odstavení se vrhly na měření zatmavení. Přední skla byly črenější, než je zdrávo, takže zabavili techničák, jelikož auto nebylo schopné provozu (z technikcé stránky) a čekali, co se bude dít dál. Dotyčný byl nucen na místě fólie odstranit nebo si zajistit odtah. Říkal, že i kdyby byl napraný, neměl řidičák, tak oni se dívali jen na ty skla... ;)((

A tak mi to nedalo a šel jsem se informovat do Škodovky, jestli se tam něco dá dát nebo ne, když z originálu to již má nějaký tón... ukazovali mi nějakou hooodně světlou fólii, pamatuju si jen označení 50 - nebylo to stupeň propustnosti, ale jen nějaké označení a teď už nevím co to bylo, ale s tímto to prý přes STK prochází úplně běžně. Vzhledem k tomu, že mi STK končí v 06, tak buď počkám nebo to risknu, dám to tam a jestli budu nucen to sundávat, tak to tomu člověku omlátím o hlavu, co mi řekl, že to s tím prochází...

Odkaz ke komentáři
u FL ma i classic zatmaveno takze shanet pred FL skla. My co jsme slepi uz tak tam stejne nebudeme davat vubec nic :palec::smich: . Znam lidi co to po 14 dnech servali z oken ze houby vidi a je to o kriminal v noci.

treba takova OII FL Prina tonovany okna v zakladu nema...

jinak jak se tady psalo o tom mereni, tak by me to docela zajimalo. protoze pri kazdem mereni musi byt dodrzene podminky. rad bych to docela videl. protoze jestli se hodnoti jenom propustnost skla, tak je to hovadina, protoze v aute s cernyma zadnima oknama a cernym vnitrkem je stejne tma a na toho ridice neni tolik videt. treba ja mam tonovany okna a 50% propustnost folei, ale jak mam svetlej vnitrek a zadni folie taky docela svetly, tak je na me krasne videt. melo by se posuzovat to, tak je do auta videt, ale to je zase docela tezko venku meritelny. cerny folie bych na auto nedal, protoze mne samotnymu vadi, kdyz na ridice, treba na krozovatce, nevidim. a u nas jezdi dokonce i autoskola s foliema...

Odkaz ke komentáři
treba takova OII FL Prina tonovany okna v zakladu nema...

jinak jak se tady psalo o tom mereni, tak by me to docela zajimalo. protoze pri kazdem mereni musi byt dodrzene podminky. rad bych to docela videl. protoze jestli se hodnoti jenom propustnost skla, tak je to hovadina, protoze v aute s cernyma zadnima oknama a cernym vnitrkem je stejne tma a na toho ridice neni tolik videt. treba ja mam tonovany okna a 50% propustnost folei, ale jak mam svetlej vnitrek a zadni folie taky docela svetly, tak je na me krasne videt. melo by se posuzovat to, tak je do auta videt, ale to je zase docela tezko venku meritelny. cerny folie bych na auto nedal, protoze mne samotnymu vadi, kdyz na ridice, treba na krozovatce, nevidim. a u nas jezdi dokonce i autoskola s foliema...

Tohle s tím interiérem je zajímavá myšlenka, ale myslím, že se čistě řeší porpustnost samotného skla a ne barva interiéru.

Odkaz ke komentáři
Takže záležitost 14dní stará - okolí Českého Těšína, civilní auto předjelo Fabii s černými skly, vytáhly maják a při odstavení se vrhly na měření zatmavení. Přední skla byly črenější, než je zdrávo, takže zabavili techničák, jelikož auto nebylo schopné provozu (z technikcé stránky) a čekali, co se bude dít dál. Dotyčný byl nucen na místě fólie odstranit nebo si zajistit odtah. Říkal, že i kdyby byl napraný, neměl řidičák, tak oni se dívali jen na ty skla... :smich:((

A tak mi to nedalo a šel jsem se informovat do Škodovky, jestli se tam něco dá dát nebo ne, když z originálu to již má nějaký tón... ukazovali mi nějakou hooodně světlou fólii, pamatuju si jen označení 50 - nebylo to stupeň propustnosti, ale jen nějaké označení a teď už nevím co to bylo, ale s tímto to prý přes STK prochází úplně běžně. Vzhledem k tomu, že mi STK končí v 06, tak buď počkám nebo to risknu, dám to tam a jestli budu nucen to sundávat, tak to tomu člověku omlátím o hlavu, co mi řekl, že to s tím prochází...

mohu podotknout jednu vec? ano mas pravdu oni za to vybiraji , ale je tu velike ALE a to ze kdyz ti nekdo da i na predek atesty tak co dal? co kdyz ten koho chytili nemel vepredu atesty? potom ano , strhat na miste nebo odtah... kamarad nema vepredu atest, 2x ho brali po 1000kc .... spoustu mych znamych jezdi s atestem maji cerno a nikdy nic, jeszi po cele EU.... takze ted cemu verit?

Odkaz ke komentáři

No to těm policajtům musel něco udělat,nebo to byla známá "firma",ale já to slyším poprvé.Folie mám na autech 10 let a nikdy nic,tedy kromě STK,ale to si dokážu zařídit.Rozhodně bych si před policajtama nesedl na prdel,natož ABYCH SUNDAVAL FOLIE!!!!!To byl asi nějakej 20letej klučík ty policajti to na něj prostě zkusili,když viděli,že je to ještě dítě.

Odkaz ke komentáři

prijde me to zajimave dost.,.,.. hodne lidi jezdi s foliema a nema problem , nekdo napise ze nekoho brali a je z toho narez zase.... na DP tam pise jeden borec ze ma na sluzebakach folie, na osobnim folie a ze uz na nich jezdi 10 let a nikdy nemel problem.... ackoli to povolene asi nebude , myslim si ze PCR stim problem nema pokud to nemas jako botu cerne.... nevim co si o tom mam vubec myslet

Odkaz ke komentáři

1, Atest ve předu ti je naprd. Atest máš na folii jako na díl a ne na to, že ji můžeš mít ve předu.

Přední mlhovky taky mají Atest a nemůžete je namontovat do zadu :D Takže atest nic neřeší. Navíc po mně nechtěli

ani kartičku od montáže, jen je zajímalo /na stk/ jestli je mám i ve předu.

2, co to řeší když dáš na průhledné /netonované/ skla folie? Nic, kolega to má na staré fabce, kde jsou čiré skla a není to

skoro ani poznat, že je tam folie.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Chci si dát na Octu folie, ale protože jsem je nikdy ještě na žádným autě neměl, tak by mě zajímalo, jestli je nějaký rozdíl ve foliích od různyých výrobců, konkrétně firma kam chci jet dává folie SunTek a 3M, nebo jet raději jinam, kde dávají např. Bruxafol? Nebo je to jedno a všechyn 3 jsou na tom +- stejně?

Odkaz ke komentáři

Tiež mám Bruxsafol a tiež maximálna spokojnosť... Treba dať pozor hlavne na lacné fólie, nemám s nimi skúsenosti, ale vraj veľmi rýchlo vplyvom slnka vyblednú a naberú taký fialový odtieň. Bruxsafol, 3M alebo Suntek, podľa mňa ani s jednými z nich chybu nespravíš.

Odkaz ke komentáři

Ono každý má fólie x let, to je vpohodě, že se to neřešilo, ale poslední dobou se to začíná na cestách čím dál tím víc řešit, proto bych nerad šel do něčeho, co bych za chvíli musel řešit... škoda, že jsem to neřešil už dááávno, abych z toho měl nějaký požitek :)

Dále jsem se bavil s jedním autodopravcem a dal mi typ na pokovení skel, údajně je to efektivnější a na stk méně problémové. Má s tímto někdo nějaké zkušenosti?? V OV je i nějaká firma, co to umí zapsat pro stk do TP, ale tomu já moc nevěřím, že to můžou a je to následně o.k. ... :/

Odkaz ke komentáři

Na svojí bývalé fabii jsem měl skla pokovená a osobně si myslím, že to je elegantnější řešení než fólie.

Nikdy s tím nebyl žádný technický problém, je to už 5 let, a co se kontrol na STK týká, taky ne, ale nevidím zásadní rozdíl v STK nebo silniční kontrole s fóliemi nebo pokovením.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...