pavel71 Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 přijel bratr s autem že mu nejde výhřev zadního oknazačal sem standartně a prohlíd všechny pojistky -všechny o.k. dále sem s panelu vycvak vypinač rozebral preventivně očistil ty spínací kontakty -byly trochu vypálený -problém trvá pro jistotu sem skusil i jiný spínač - problém trvá pak sem v konektoru změřil zda de do jednoho s těch silných drátů 12V po klíčku -byly tamproklemoval sem kouskem kablíku oba bílé kablíky a šel do kufru do kapsy u levého zadního světla kde sou umístěné konektorynajdem konektor se silnějším bílím drátem a změříme zda je v něm 12V - byly tam takže sundáme plast pátých dveří vycvaknem oba ty boční plasty pod plastama má okno na každé straně konektor,ohmetrem prověříme elektrický obvod vyhřívání okna - byl o.k.poté na pravé straně konektor s hnědým drátem -změříme okruhovkou zda má dobrou kostru - byla v pořádkuted si na levé straně změříme jestli je v konektoru s černým drátem 12V - a máme jádro pudla,napětí v drátu není je třeba nahlédnou do gumové dveřní průchodky a prohlídnout drát po drátu já si průchodku vycvak ve dveřích shrnul dolů a tahal drát po drátu až se mi jeden drát černé barvy podařilo vytáhnout z průchodky ven,poté sem vycvak průchodku s kastle a druhý konec drátu vytáhl z průchodky drát je třeba spojit a vrátit do průchodky já zvolil tento postup:vzal sem cca 15cm nového kablíku a za pomoci svářecího drátu protáhl průchodkou dole oba konce spájíme do sebe a zaizolujem poté kablík nastrkáme do kastle a nacvaknem spodní část průchodky ted si sletujem a zaizolujem vrchní dva kablíky kablíky zasunem do pátých dveří a nacvaknem průchodkuted si na oba konektory od vyhřívání okna napojíme žárovkovou zkoušečku a zkusíme zda po sepnutí spínače vyhřívání zadního okna svítí -máme vyhráno napojíme konektory na kontakty od vyhřívání zadního okna,nacvaknem oba boční plasty,nacvaknem plast pátých dveří a máme hotovo 0 Quote Link to comment
Tube Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Ahoj. Stejný problém jsem řešil na VW Golf III a musím jen říct, že právě zapájením je kabel pak moc tvrdý a po dvou letech (dle četnosti otevírání) se to ulomí znovu na jedné straně u pájení. Vyřešil jsem tak, že jsem nadtsavil kabel. Zapájenou část zastrkal do auta a druhou jsem ukryl až v pátých dveřích. Průchodkou pak šel jen lankový vodič a měl jsem pokoj. 0 Quote Link to comment
PeterPodh Posted March 29, 2018 Share Posted March 29, 2018 Návod je výborný. Doplnkový kábel musí byť dlhší, ako gumová manžeta a priletované konce musia byť mimo manžety, pretože otváranie a zatváranie by malo namáhať len celistvý kábel, presne ako to píše T. Naviac je užitočné na káble, ktoré sú v manžete, naniesť trocha molybdénsulfitovej vazelíny. Zníži sa tým interakcia medzi gumovým povrchom manžety a káblami, takže sa menej namáhajú. 0 Quote Link to comment
Recommended Posts