Přejít na obsah

Lakyho Octáva


Doporučené příspěvky

O vikendu mam v planu vymenit ty sedacky a doladit vysku. Dam vedet po vymene. Zaroven si zde napisu. V utery vymenena vnitrni prava manzeta, uz byla nacnuta. Zaroven jsem si vsiml ze i vnitrni leva je uz opotrebena. Tak v nejblizsi dobe me to taky ceka. Fotky nemam, furt bych si musel cistit ruky xD

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Po dlouhé době aktualizuji. Už delší dobu mě trápí unikání vzduchu z PP pneu. Dofukuji co 5 dnů. Jsou tam gumy staré 10 let (Zadní 8 let). Doufám že je to tím. Tak chci s tím vydržet do zimy a po zimě koupit nové gumy (Hankook Eco K425). Dále mám problém s EGR ventilem, prosakuje olej přes hřídelku. Otázka je, kde se tam ten olej bere. To už jsem ale řešil v jednom z témat. Dále chci mé Ocťuli dopřát pořádné umytí jak interiéru i exteriéru. Tak až to bude, tak tady postnu pár fotografií. 

Odkaz ke komentáři

To kolo budeš mít buď píchlé nebo špatnej ventilek, gumou to rozhodně nebude. Taky jsem před pár lety pořád dofukoval jedno kolo (vždy po několika dnech bylo třeba o 1-1,5 bar měkčí) a zjistil jsem, že mám dírku v boku pneumatiky. Doma jsem napustil vodu do vany, sundal kolo a zjistil kde to uchází. Už jsem ale kolo neopravoval, protože jsem gumy dojížděl, ale dofukoval jsem tak to kolo asi 2-3 měsíce a byla to fakt celkem otrava :biggrin:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak včerejšek mě nepotěšil. Začlo mi cosi lupat a vrzat při točení volantem. Včera jsem byl na kanálu v práci a s kolegou jsme zjistili v prdeli servořízení. Přímo v té skříni řízení je vůle a tříská to. Zatím olej neteče. Takže v nejbližší době výměna celého serva včetně čepů.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Usoudil jsem, že moje žárovky v předních světlometech stojí za prd. Tak jsem zakoupil Osram night breaker laser. U potkávacích světel lépe osvětluje pravou krajnici. Barva je ale stejná jako u těch co sem měl, tedy taková teplá studená - do žluta a dosvit možná tak o 30% lepší. Dálkové světla  už svítí daleko lépe. I barva se změnila na studenou bílou - lehce do modra. Celková spokojenost tak na 65%. Je pravda, že skla mých světlometů už taky mají něco za sebou, ale před rokem byly leštěny, takže lepší už to nebude. Vyfotil bych rozdíl v té svítivosti, ale nebylo o co stát. (foto ilustrační)

osram-night-breaker-h7-sada.jpg

Upraveno uživatelem Laky
Doplnění textu
Odkaz ke komentáři

Ono hodně záleží i na autě a světlech ale na o1 fl jsem si liboval jak to svítí a teď na G5 taky super, na fabii trochu horší, když je sníh tak to je samozřejmě úplně top ale úplně do bíla/modra to není je to furt dobře použitelný :) jednou jsem zkusil Autolamp s xenon efektem a to sice vypadalo pěkně a mělo i homologaci ale stálo to za prd jak píšete především za mokra...

Upraveno uživatelem Romix95
Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Uz jsem to psal v tematu Plivarna, ale napisu si to jeste do sveho tematu o me Lakynce. Prvni nehoda, zastavil jsem v kolone a frajer nedobrzdil. Nelicuje a spatne se zavira kufr, praskly naraznik, listy pod svetlama nesedi a vevnitr jak sundam koberce po bokach tak vlevo je vetsi dira nez vpravo. Jen doufam, ze to nebude totalka a ze dostanu nahradni vuz jak to bude v servisu. Nemuzu byt bez auta.

IMG_20181013_194113.jpg

IMG_20181013_184911.jpg

IMG_20181013_185114.jpg

IMG_20181013_184906.jpg

Odkaz ke komentáři

To víko kufru mohlo jenom uskocit na pantech. Pokud ne, tak je hnutý ten vrchní díl zadního čela a ten se dá vytáhnout. Ze zákona máš nárok na náhradní vozidlo ve stejné nebo o třídu nižší kategorii. V autorizovaném servisu, bych TŠ očekával. Zjistit obecniu cenu vozidla a podle toho uvidíš, ale vzhlem ke stáří auta bych šel do neutarizovaného smluvního servisu dané pojištovny,která by měla plnit.

Odkaz ke komentáři

Taky si myslím, že kdyby tam měli dávat originální díly, tak to přesáhne cenu vozu (záleží, co všechno by tam dělali no). Nevím v jakém stavu je ta výztuha pod nárazníkem, ale ta bude taky hnutá podle mě. Obecní cenu vozu před havárkou? No odhadoval bych to na 40-50 tisíc aspoň.

Odkaz ke komentáři

Nelenil jsem, a zavolal jsem si na vinikovu pojistovnu a vse nahlasil. Pani na telefonu byla prijemna a nabidla mi cenu rozpoctem 12000. Rekl jsem ne, ze to pujde na fakturu do servisu. Pockam az mi zavola likvidator, melo by to byt do dvou dnu. Se servisem sem take domluveny, ze to tam zavezu zitra nebo pozitri, obratem dostanu nahradni auto a az mi zavola likvidator, tak mu reknu at si zajede na adresu servisu.

Odkaz ke komentáři

Servis si sám vyžádá prohlídku . Jenom drobná terminologie....Likvidátor sedí za stolem nejezdí po servisech. Po servisech jezdí mobilní technik. Taky servis může mít ve smlouvě,že si může fotit škody sám s limitem třeba 100tis. [emoji106] Ať ti to dobře dopadne[emoji5] co jsi dostal za auto ?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Líbí se mi, jaká se tu kvůli výměně čelního skla rozvinula diskuse ... . Má zkušenost je taková, že mi nikdy nikdo nenutil "zalepení" skla, vždy se sklo měnilo. Ano, vím, že výměna skla má svá rizika, ale stejně to sklo je po nějaké době  a porci kilometrů "osekané" a poškrábané, navíc u staršího auta se už začíná i odlepovat, takže vždy výměna. Mě tedy ca 1000,-kč/rok a spoluúčast 1000,- nezabije, takže sklo mám pojištěné a měním, když je potřeba. 
    • bigfavo vaša objednavka je už pripravena a zajtra ju posielam
    • tak potom si treba nastudovat, ze kedy sa opravuje a kedy meni a ked s tym ides do servisu, tak predsa zhodnotia, v akom je to sklo stave a navrhnu nejake riesenie. ci co len tak niekde das auto s tym, ze netusis, co sa s nim bude diat? to pochybujem.
×
×
  • Vytvořit...