Přejít na obsah

Divné chrastění v motoru ve vysokých otáčkách při brzdění motorem

Doporučené příspěvky

Ahoj :)

(( 2007 Octavia 2, 1.9TDI PD 77kw (BXE) od výroby bez DPF --- najeto cca 180tkm))

problém... :( když ve vyšších otáčkách (od 3000ot/min a výš) pustím plyn a otáčky začnou padat dolů, tak v motoru něco začne na pár vteřin chrastit (takový kovový zvuk). Vždycky se to děje jen když dám nohu z plynu - když dám plnej tak můžu točit až do omezovače a nic nezachrastí, ale jakmile pustím plyn a začne to brzdit motorem a otáčky padat dolů tak to začne chrastit na pár vteřin. Když to brzdí motorem v nižších otáčkách jak těch cca 3000ot/min tak to nechrastí. A aby to nebylo tak jednoduchý - když to začne chrastit a vyšlápnu spojku, tak to okamžitě přestane... "Zatím" je to jenom zvukový problém, auto jinak jede perfektně jak má. Nesetkal se s tím už někdo?

Co se týče servisu, tak rozvody i s pumpou hotový, spojka a dvouhmota hotová, běžný servis oleje a filtrů každých 12tkm 

Díky všem za odpovědi :)

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
  • o 7 měsíců později...

Ahoj, díky za reakci. Netuším moc od kud zvuk vychází.....vytočím vždy motor cca do 2500-3000 otáček a když pustím plyn, tak slyším divné zahučení a jak by něco zaskřípalo kov na kov. Prvně jsem si nechal udělat spojku, pak převodovku a teď nakonec silentbloky. nepomohlo nic. Zkusím tedy ty ojniční lágry a šrouby 🙂 . PS: motor mám BJB a rok výroby je 2004. Dělá mi to od koupě vozu cca rok a půl 😤

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...