Jump to content

Rozměry kol Octavia III Scout

Venysek1

Recommended Posts

A zjistím někde, jaké rozměry kol a ráfků pro Octavie III jsou nebo byly od začátku výroby výrobcem povoleny? Takový souhrn nějaký? Protože např. 7,5Jx18" ET43 jsem dnes nikde nedohledal a přitom vím, že taková kola existují a na Octavie III se údajně osazovala. Děkuji

Kolo Braga mi to nabízí pouze na Karoq, nikoli na Scouta, ale mám kola Pictoris 7,5Jx18" ET43 a nějak je né a né dohledat v příslušenství s tímto ET. Všude je jen ET51. Pokud bych je našel, že se dávaly tyto kola na Oct. III, chtěl bych začít řešit, jak nechat rozměr ET těchto kol (ET43) nechat zapsat do TP jako originální možný rozměr kola. Jedná se o originál kola Škoda. Bohužel ale, ET43 v TP u kol 7,5Jx18" jako možnost nemám.  A zjišťuji, že každý má v TP jiné alternativní rozměry ráfků :-(

Kolo Braga s tímhle rozměrem můžeš koupit přes příslušenství pro OC Scout. Stejně tak i tvoje kola Pictoris se stejným rozměrem šly z linky k předfl Scout nicméně už nejsou v nabídce přes příslušenství. Jsou dostupná pouze jako náhradní díl...

• 2 weeks later...

Ahoj mám podobný problém shaním kola na zimu a potýkám se s vicero problémy OA3 combi RS TDI -2016/06, 

V techničáku mám pneu 225/45 R14 91W  takové pneu v Zimní verzi neexistují, četl jsem že můžeš jit o 1 rychlostní index dolu, ALE musíš mi v autě na viditelném místě u předního okna nějakou karticku :D dost usměvné v dnešní době... Ale nějak dle paragrafu a zákonu o provozu na pozemních komunikacích jsem to zatím nedohledal ( zima klepe na dveře). Ale zřejmě z tohodle rozměru upustím nýbrž , zase z toho co jsme se dočetl, tak řetězy jdou nahodit pouze na pneu205/50 R17.

teď další perlička Ani za zlaté prase nemužu sehnat disk, který mám v techničáku zapsaný : 6J17 ET45 NEBO ET48 ( RESPEKTIVĚ SE HLAVNĚ JEDNÁ O ŠÍRKU TOHO DUISKU 6J)

Plný internet nabidek 6,5J , 7,0J..

Má s tím někdo zkušenost ???? 

Ahoj,

kartičku za oknem mít nemusíš v případě, že máš v infotainmentu nastaveno rychlostní varování, které odpovídá rychlostnímu indexu pneumatiky. Alespoň takhle mi to někdo vysvětloval. Jinak 6Jx17 nebo 6Jx16 mám v TP uvedeno taktéž. To tam škodovka dala asi nějak záměrně, ale pokud to sebou nese problém, je potřeba tedy zřejmě typový list - STK - odbor dopravy na MÚ a nechat si zapsat jiný rozměr ráfku.

Škodovka prý psávala do TP rozměrů daleko více, myslím tím alternativních rozměrů, ale MD ČR jí to prý snad nějak zkrouhlo, proto se píše jen část už a zbytek jak jsem psal výše.

• 2 months later...
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
    • je pravdepodobnejsie, ze sa ti nieco prihodi v zime, ked su posypane cesty. ak jazdis dialnice a dlhe trate, tak je tam tiez vacsia pravdepodobnost, ako ked sa len presuvas po meste na pomalo. ale tak to sklo sa moze poskodit aj v lete. tam su zase castejsie krupobitia, zver ti moze vybehnut, samotne sklo moze byt opotrebene a stare. je tam nespocet faktorov, co to ovplyvnuju. hlavne treba reagovat hned, ako si vsimnes nejake poskodenie, lebo casom sa to len zhorsi.
    • jako první krok je potřeba si na to zvyknout, tenhle infotaiment je SW chybami proslulý v Octavii nejvíc ze všech koncenovych derivátů ktere ho používají. Jak často se to bude objevovat zalezi na předchozím majiteli pripadne tobě podle toho jak k tomu pristoupis z pohledu aktualizace FW. Jestli to předchozí majitel neřešil v rámci reklamace, garančních prohlídek nebo toho že měl aktivovaný skoda connect budeš tam mít pravděpodobně puvodni FW.  Aby auto dostávalo OTA aktualizace musí mít aktivované hlavního uživatele. Další možnost je to udělat v servisu což mozna i budeš muset pokud je tam puvodni FW je možné že na ten OTA aktualizace nechodí a je třeba zajet do servisu pro tzv. velkou dílčí aktualizaci a pak ti postupně dojdou malé aktualizace.  Jaká je aktuální verze nevim jelikož nemám Octavii ale jinou značku a číslování verzí neni stejné 
    • Zdravím,  setkal jste se někdo? Před měsícem jse si koupil Octavia IV 2020, 2.0 - 110kw. Dnes jsem vyjel za kamarádem vše ok,a vykouřili jsme cigáro. Když jsem po té nastartoval a dal R - kamera se nezapla a ani Infotainment. Stalo se to někomu? A popř. jak řešeno?   Děkuji Resp. on se zapnul, ale nebyly vidět žádné ikony. Nesvítil úplně černě jako vypnutý ale šedě.
  • Create New...