Přejít na obsah

náhodné spouštění vizuálního alarmu

Guest certoslav

Doporučené příspěvky

Guest certoslav

Zdravim,

mám problém na OI ´99 kde je DO patrně dodělávané. Je k ní klíč škoda s dvěma tlačítky a hranatou platlí a tvrdí mi známej, že takovéto klíče jedničky neměly. Nevím, kdyžtak můžu nafotit.

A teď k problému(m):

1) Zamknu auto ať přes dálku, či ručně klíčem a nahodile se po chvilce rozbliká- jako když se aktivuje alarm, ale bez akustického doprovodu. Mimochodem tato varianta alarmu se taky dělala, anebo někdo pouze na prase odstřihl houkačku?

2) Centrál na kufru nezamyká. V motorku ani neprdne. Atak mám podezření, že tyto 2 problémy jsou na sebe závislé, že řídící jednotka pozná, že kufr není zamčený. To má na starosti mikrospínač ve víku kufru? Je umístěn přímo v zámku nebo jinde? Musí se měnit celý zámek?

Jo a víko kufru je měněné, ale někdo si nedělal práci předělat zámek, takže manualně kufr taky nezamču a tím pádem ani nemůžu ověřit svoji myšlenku.

Díky za rady.

Odkaz ke komentáři

Docela dost možností. Co se týká sirény, přeci lehko zjistíš jestli jí tam máš a jestli funguje, v motoru jí musíš najít. Pokud tam je a nefunguje, může mít samostatný pojistkový okruh, to alarmy mívají, zejména starší. Funkčnost sirény samotný lze provést odpojením a přiložením na baterii, ale radši přes pojistku. může tam být zkrat na vinutí. Podívej se k řídícící jednotce a okolo, jestli tam je něco navíc (jednotka externího alarmu) tak by jsi to měl vidět, nebo jít po dodělávané kabeláži, pokud něco najdeš zjisti typ a pak vygůgluj nějakej návod nebo něco. K spouštění alarmu může docházet např. proto, že v případě, že byly napojený i 5. dveře a někdo to při výměně odpojil, může se ten konec kabelu válet někde na kostře auta a tím pádem dělat poplach (novejší alarmy ale poznají ukostřený vstup a prostě ten vstup při aktivaci vynechají), další možností je absence diody v přípojným místu ke dveřním kontaktům (stropnímu světlu) většinou v levém sloupku u okna, u nějakých typů aut to bez diody zlobí (dostává se tam slabá zem), nebo další a další možnosti... Pokud tam je nějaký sériový origoš tak to jsem vedle jak te jedle, vůbec nevím co se do Oktávek montuje, ale funkčnost by měla jít zjistit Vagem. Snad jsem ti dal alespoň myšlenku :-)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...