Přejít na obsah

Zhavici lista 1.9 TDI 66 kW

Laky

Doporučené příspěvky

Prosim Vas, kam vede kabelaz od zhavici listy? Mam ji prasklou a rad bych ji vymenil i se zhavickama. Ale kdyz jsem se dival kam vede, tak z listy vedl husi krk do dalsiho, vetsiho, husiho krku nekde pod baterku. A pak jsem se ztratil. Nevi nekdo? Musim vyndat baterku a pod tim je nejaka svorkovnice? Diky :)

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Lakymu v 2018 nikdo neporadil, teď to zkusím já - usmyslel jsem si vyměnit žhavičky (mimochodem po 130tkm - je to přiměřený nájezd nebo blbnu?) na mé  Octavia 1 1.9tdi 66kw ALH rv04 a přitom jsem zjistil, že se rozpadá kontaktní můstek. Takže se nabízí výměna a přitom jsem narazil na stejný problém jako Laky. Kam ty kabely/husí krky vedou?

Jinak v e-shopu mi nabízí originální díl Škoda (1700!!!) a ten má takové dva krátké kabely s nějakými konektory (každý má dokola takový gumový těsnící kroužek). Ty evidentně nemám do čeho napojit. Odkaz:

https://www.amd-autodily.cz/elektricka-vybava/mustek-sada-kabelu-na-zhavici-svicky.html

Jaké napětí/proud tudy teče? Napadá mne řešení - mohu nějakou svorkou na tyto původní vodiče připojit ten nový můstek? 

Děkuju předem za reakce a názory.

Nové zjištění:

Tak jsem ještě vydoloval jinde, že to Laky pořešil tím nastavením jak navrhuju výše. Ale nikdo nekomentoval jestli je to košer a ani není zmínka jestli časem nevznikl problém. Co vy na to?

Laky zmiňuje smršťovací spojku (ne izolaci, tu znám) - co to je? Může někdo popsat/odkázat?

Díky.

Upraveno uživatelem borlan
Gramatika, doplnění nových poznatků
Odkaz ke komentáři

Cus, starou listu jsem cvaknul. Na nove liste jsem ty konektory taky ucvakl a spojil je s kabelazi od auta, ale uz nevim cim. Mozna fastonama (samec/samice) nebo buzirkama. U auta budu zitra tak bych se podival. Nemusis se bat ze bys prohodil kable. Pokud je das obracene tak by nejdriv zhavila zhavicka c. 3 a c.4. To mi nejak zjistoval elektrikar. Ale uz taky nevim jak xD. Kazdopadne ja jsem hnidopich, tak to mam zapojene at to zhavi spravne a ne na preskacku

Upraveno uživatelem Laky
Odkaz ke komentáři

Tak jsem to spáchal - ustřihal, spájel, "zasmršťoval" a hotovo. S potěšením jsem objevil, že na konci husího krku je rozepínací zakončovací objímka a samotný krk je podélně rozříznut a tak jdou dráty vytáhnout a po spájení zase schovat do krku.

Největší trauma jsem měl při nevratném ustřihnutí/ztrátě  záruky koncovek nové součásti za 1600kč... :-)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Dnes jsem překročil 500 km, takže duben byl slabota. Pořád se mě drželo nějaké nachlazení. Dnes jsem byl na Bílém kameni na Libavé, nejdřív jsem myslel, že nepojedu, protože v úterý jsem si při vyjíždce na kole zase přivodil kašel, ale nakonec jsem to dnes risknul. A bylo to fajn, taky díky tomu, že jsme jeli mimo ty nejvíce zatížené trasy. Akorát počasí takové, že jsem se furt převlíkal. Tak snad zítra budu fit, abych mohl zase vyrazit.
    • Se podívej na severozápad až k hranicím ....... šluknovský výběžek . Takže nic .  Proč se ten brzdič měnil ?
    • podržet déle aby vyjeli nahoru jak píšeš, pak dlouho podržet tlačítko pro zavření aby se znovu nastavila / resetovala úroveň maximálního otevření - měl by se ozvat tón. Pokud to nepomůže bude problem v zámku nebo vzpěrách, měl jsem to podobně a ze začátku to fungovalo divně - jen to odskočilo a pak už to ani neotvíralo a bylo to zámkem což je levnější jak vzpěra.
  • Vytvořit...