ferd Odesláno Květen 11, 2019 Sdílet Odesláno Květen 11, 2019 (upraveno) Ahoj všem, rád bych Vás jako poslední možnost poprosil o radu. Smůla se mi lepí na paty a už si nevím rady... Proběhla výměna spojky,výměna setrváku, výměna všech filtrů a oleje, brzdy a kotouče,vyměnil jsem svíčky a kabely od nich,všechny silentbloky, ramena narval do toho spoustu peněz a teď to začlo dělat tohle, jsem opravdu nešťastnej... Vypadá, že jede asi na 3 válce nebo nevim.. prosííííím pomoc!! Mechanik mi řekl, že už na to seˇe a nechce se mu na to dělat, že to může být odpalenej ventil,kroužky nebo něco v motoru nebo klika a ať to prodám na díly což se mi nechce, tudíž se potřebuju poradit co a jak. Pokud by třeba byl někdo z Kladna a kouknul by se za nějakej rozumnej peníz byl bych Vám moc vděčnej. Děkuji. Jedná se o octavku 1.6 74KW rv. 99. video oprava Upraveno Květen 11, 2019 uživatelem ferd video oprava 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mrvo Odesláno Květen 11, 2019 Sdílet Odesláno Květen 11, 2019 ahoi video nejde skus opravit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferd Odesláno Květen 11, 2019 Autor Sdílet Odesláno Květen 11, 2019 Teď už snad, na levo dole se u videa zapíná zvuk. Omlouvám se, 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Květen 11, 2019 Sdílet Odesláno Květen 11, 2019 Píše něco diagnostika ? žere ti to olej ? měřili se kompresní tlaky když ti ten mechanik řekl že to bude ventil nebo kroužky nebo to jen tak plácl ?? chtělo by to zjistit který válec vynechává a případně změřit tlaky, pokud bude tlak v pořádku, nový svíčky nebudou zalepený od spalování oleje, kabely máš nový, tak je dost pravděpodobné že bude špatná zapalovací cívka. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferd Odesláno Květen 11, 2019 Autor Sdílet Odesláno Květen 11, 2019 Olej nežere,voda se neztrácí. Jen tak plácl. Na diagnostice auto nebylo, ale žádná kontrolka nesvítí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 11, 2019 Sdílet Odesláno Květen 11, 2019 Nejdriv diagnostika a podivat na svicky a ktera bude cerna popr. mokra, tak tam hledat problem. Podle videa to opravdu jede na 3 valce, takze pokud to nebude ve svicce, kabelu nebo civce, tak pak jedine sundat hlavu a podivat se dovnitr. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferd Odesláno Květen 12, 2019 Autor Sdílet Odesláno Květen 12, 2019 Svíčky při výměně OK kromě svíčky na prvním válci ta měla špičku od oleje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 12, 2019 Sdílet Odesláno Květen 12, 2019 Zkus dat jinou svicku popr. vyzkousej jestli hazi jiskru. Pokud jo, tak udelat tlakovou zkousku valcu a popr. se bude muset sundat hlava. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferd Odesláno Květen 12, 2019 Autor Sdílet Odesláno Květen 12, 2019 Svíčky se komplet měnily jak jsem psal nahoře. Nemám kdo by to udělal tak jde na díly. Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 12, 2019 Sdílet Odesláno Květen 12, 2019 Kvůli takové blbosti dáš auto na díly? To není v okolí jiný mechanik? Jinak že dáš nový svíčky neznamená, že ta nová nemůže být špatná??!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferd Odesláno Květen 12, 2019 Autor Sdílet Odesláno Květen 12, 2019 No blbosti, už jsem hledal na skupinách na fb jestli by se na to někdo nekouknul, psal jsem, že zaplatim, nikdo se neozval tak mi bohužel nic jinýho nezbývá a na origo servis nemám peníze. Popř. kdyby se musela dělat hlava tak do toho dalších 10 tisíc vrážet nebudu, už teď jsem v tom za hodně, takže se mi to nevyplatí. Svíčky se kupovaly nový a zkoušela se i na tom prvním válci jiná sice ne nová a dělá to furt.. Tudíž prostě nevim co dál dělat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 12, 2019 Sdílet Odesláno Květen 12, 2019 Ono moc lidi se do takove prace nepohrne i kdyz napises, ze zaplatis... Zkus v tvem okoli zajet za jinym mechanikem. Nemusi to byt origo servis, staci neznackovy, takovy jsou pomalu na kazdym rohu!! 1.6 je jednoduchy motor, tak preci nemuze byt takovy problem zjistit, co tam mas za zavadu... Odkud jsi, treba ti nekdo odsud poradi servis nebo se na to rovnou podiva ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Květen 12, 2019 Sdílet Odesláno Květen 12, 2019 (upraveno) Kvůli takové blbosti kor když nevíš alespoň jestli to má tlaky ? nebo jestli to nedělá cívka/vstřik... já mám doma funkční cívku pokud by jsi chtěl, nebo můžeme změřit tlaky apod... alespoň to chce zjistit co tomu opravdu je a ne to hned vzdát... odkud jsi ? Upraveno Květen 12, 2019 uživatelem Romix95 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferd Odesláno Květen 12, 2019 Autor Sdílet Odesláno Květen 12, 2019 Já jsem z Kladna. No mě právě můj mechanik řekl, že už se mu to nechce dělat že je to moc složitý a pracný.. Nikoho jinýho nemám, pokud by se našel někdo odtud, byl bych rád. Děkuju moc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Květen 12, 2019 Sdílet Odesláno Květen 12, 2019 (upraveno) Sakra škoda to je 260 km daleko.... A nevím co se mu na tomto motoru zdá složitý ? to asi neviděl moderní motory, jeden z důvodů proč 1.6 MPi mám ve dvojkové oktě je právě jeho primitivní jednoduchost... se dá rozebrat za pár hodin do šroubku :D Kdyby jsi byl poblíž neměl bych problém pomoct, je škoda zahodit auto ve kterém máš dost peněz jen kvůli nějaké prkotině... :( Někdo známý by ti nedoporučil jiného mechanika ke kterému jezdí v okolí ? Upraveno Květen 12, 2019 uživatelem Romix95 1 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Květen 12, 2019 Sdílet Odesláno Květen 12, 2019 Zkus projit tamni servisy a poptej se jestli by se ti na octu nepodívali. Když se tomu nechce věnovat jeden servis, tak druhej se ti na to určitě mrkne. Ve výsledku to klidně může být opravdu jen nějaká blbost... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferd Odesláno Květen 23, 2019 Autor Sdílet Odesláno Květen 23, 2019 Díky za rady prodáno. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Květen 24, 2019 Sdílet Odesláno Květen 24, 2019 Chudák,co to koupil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Romix95 Odesláno Květen 24, 2019 Sdílet Odesláno Květen 24, 2019 Proč chudák ? :D porouchaný auta nejčastěji kupuje stejně někdo kdo si to opraví sám a jelikož psal že do ní dal dost peněz tak třeba je krom toho vynechávání v dobrým stavu :) Hlavně je možný že to je fakt nějaká blbost... já minulý týden koupil Fabii HTP s údajně podpálenými ventily a tlaky jsou OK stačilo jen vyměnit snímač otáček vačky za 350 kč a už to nehapruje... Hold mu někde v servise "od stolu" taky řekli ventily KO místo aby si to ověřili tak ji střelil a zbytečně... tady bych se nedivil kdyby to bylo to samý když to řekl jen tak :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Červen 1, 2019 Sdílet Odesláno Červen 1, 2019 Bohužel jsem to tu dlouho nečetl, tak jsem nepřispěl. Přesto pár myšlenek. Mechanik, který řekne, že 1,6MPI 74kW je složitá, tak pokud to není klempíř, nebo lakýrník, tak ať se na to vykašle. Škoda, že se už nedozvíme, co tomu bylo. Pokud byly tlaky na válcích OK, velmi bych to typoval na proraženou cívku, která někdy dává a někdy ne. To je zkušenost ze švagrova auta. Jelo výborně, najednou na 2-3 válce, po chvíli tůrování to jelo a po dalším nastartování to nejelo. A taky jsme typovali, že to není možné, protože byla před rokem měněná ... . Jen to byla 75kW a ta už těch kurvítek má trochu více. Honza 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.