Přejít na obsah

HanyZova Octavia

Doporučené příspěvky

13.11.2010

- výměna motorového oleje (Mogul Extreme 10W40) - 469 Kč

- výměna vzduchového filtru

- oprava okna řidiče - otevírání (zase se jen otevíralo do 1/3 - stačilo vyndat tlačítko a dát zpátky - asi se tam dostal nějaký bordel - viz. předešlé příspěvky)

- montáž nového "bobika" (viz. foto - foceno večer, zítra dodám lepší foto)

- zavaření díry na zadním díle výfuku

POZOR ! - Prodám - aktivní subwoofer - Sencor - hraje super, jako nový, cena 1200 Kč - rychlé jednání = sleva !

post-1473-1289686908_thumb.jpg

post-1473-1289686914_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

tak 18.12.2010 dostane Octa dárek na Vánoce - jde se opravovat víčko nádrže (vyříznutí, vyvaření, lakování - pomocí opravného plechu) a také spoj prahu spolujezdce s předním blatníkem :D

předběžná cena kolem 3500 Kč..

pokusím se dodat fotky před opravou a po opravě

Odkaz ke komentáři

18.12.2010 - 24.12.2010

- oprava víčka nádrže pomocí opravného plechu a opravu prahu spolujezdce - korodujícího spoje prahu a blatníku - vyříznutí, vyvaření, kitování, lakování (3500 Kč)

Oprava probíhala 6 dní, byl použit opravný plech, lak stříkaný pistolí, proto výhodná cena Je to perfektní, jsem spokojen, jen nahodím zadní podběhy až se oteplí

U víčka nádrže byly díry na palec po stržení laku, u prahu jen povrchová koroze, kterou vyřešila skelná vata a broušení apod.

post-1473-1293463441_thumb.jpg

post-1473-1293463448_thumb.jpg

post-1473-1293463454_thumb.jpg

post-1473-1293463463_thumb.jpg

post-1473-1293463468_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

9.1.2011

- montáž zadních podběhů

Tak jsem dneska namontoval zadní podběhy po 14-ti dnech od vyvaření víčka nádrže. Podběhy jsem měl neoriginál za 220 Kč/ks + šrouby 4,8x16 torx za 9 Kč/ks (podle děr v podběhu jsem jich koupil 20). Nejdříve jsem podběhy na myčce VAPkou vymyl šamponem a vodou o teplotě 65°C, opláchl ostmotickou vodou. Při přijetí ke garáži jsem sundal kola a namontoval podběhy. Vše pořádně vytřel hadrem na straně řidiče. Na straně spolujezdce jsem i přes mytí na VAPce vytáhl 4!!! hrsti bahna na trubce a znovu vodou umyl kapsu pod víčkem nádrže. Montáž podběhů je jednoduchá - díry jsou v karoserii připrveny (takové hvězdičky přímo na šrouby), jen jsem našel na každé straně cca 4-5 děr na šrouby a ne všechy pasovaly - na podběhu jich bylo celkově na každé straně asi 10 lol No, neoriginál podběhy Zítra hodím foto, snad už bude klid ohledně reznutí víčka nádrže :palec: Jinak podběhy drží jako přibité a montáž cca 30 minut 1 strana se sundáním kola a cigárem

Odkaz ke komentáři

13.1.2011

- výměna vodní hadice (termostat - chladič 1J0122051, cena 60 zl = 400 Kč)

Tak další závada na Octě... Včera odjíždím od práce, najedu na patník, auto se nahne a najednou kontrolka chladící kapaliny začala řvát...tak jsem auto srovnal, vypnul zapnul motor a nic, tak si říkám - aha, zaoxidované čidlo v nádobce.. nu dojedu domů a u baráku koukám baterkou do nádržky a voda skoro nikde. Ráno jsem dolil 1 litr destilky, nastartoval a hledal závadu.. voda do nádobky tekla přetlakovou hadičkou, výfuk nedýmyl = motor ok (uf). Tak jsem šel po hadicích. Když už jsem to chtěl vzdát, narazil jsem na hadici od termostatu do chladiče dolů - která se mi nezdála - opírala se o šroubek na konci startéru a bingo - hadice prodřená a v ní dírka od šroubku (jak se tam asi půl roku dřela tak se prodřela). Takže do servisu pro novou hadici, tady v Polsku 60 zlotek, jen mě sere to vypouštění vody ........Výměna v pohodě, jen sundat sponky ze staré hadice byl porod, na novou jsem je nasunul, ale na příruby už jen na kousek (nešly celé), takže jsem v shopu koupil metalové pásky stahovací (se šroubkem) a stáhl hadice pro jistotu i těmito pásky. Problém vyřešen, ale těch nervů..... ach jo, snad už bude KUA klid

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

25.1.2011

- LED osvětlení prostoru nohou u řidiče a spolujezdce

Montáž na 1 hod. 30 min.. LED pásky jsem připevnil u řidiče k mřížce pod palubkou a u spolujezdce do molitanu, který kryje ventilátor. LED pásky jsem připevnil eska páskami, spoje jsem provedl pomocí "čokoládek". Napájení jsem stáhl z A sloupku, kde jsem střihl kabel červeno-černý (+) a šedo/modrý (spínané -). Takže osvětlení svítí jako stropní lampička. Docela sranda to připevnit pod palubku ty pásky, přístup jak ... ale spokojenost :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...