Přejít na obsah

TACHOMETR_OCTAVIA 1.6/75KW BFQ


Doporučené příspěvky

Ahoj všem, 

Potřeboval bych radu, na mé Octavii se zbláznil tachometr. Ručička lítá jako poblázněná. Při ustálené rychlosti ukazuje někdy 0km, někdy zase lítá nahoru, dolu a pak se ustálí.

Podle VAGU je test akčních členů OK, Test z načtení jednotky motor/ rychlost je v také OK

Ale při načtení Komfort systém rychlost  se rychlost chová úplně stejně jako na tachometru. 

Neměl by někdo z Vás náhodou typ na co se zaměřit???

Díky moc předem 

 

Odkaz ke komentáři

Prosím o radu??? Šlo by vyzkoušet prohodit budíky mezi Octavii 1.6/75KW (r.2002) AVU za budíky z 1,6/75KW (r.2009) BFQ????

Zda by šlo vyloučit buď chybu v komfortní jednotce nebo v budíkách. Aby bylo možné auto projet s puštěnou diagnostikou a nebo případně projet auto bez 

zapojených budíků. Nezkoušel to někdo?

Díky všem 

Odkaz ke komentáři

V dílenské příručce jsem koukal a pokud jsem to dobře pochopil tak by měla jít rychlost do budíku z levého předního snímače ABS, snímač byl hodně špinavej a pokus ho odmontovat se nezdařil, asi by to chtělo hrubou sílu. Tak jsem ho pěkně očistil a přišlo mě to trošku lepší, ale dobrý tedy ne. Jak počasí dovolí tak na to ještě mrknu . Nebo nějaká jiná rada?

Odkaz ke komentáři

Tak závada dnes vyřešena !!! 

Šel jsem po těch snímačích na převodovce, jsou tam dva. Jeden 3pin a druhý 2pin. Když jsem demontoval baterii a filtr-box tak jsem si všiml, že kabely jdou současně. A ten 3pin v místě napojení do hlavního svazku co jde kolem startéru tak bylo vidět že je nějak nemocný. Hnědá žila byla totálně z oxidovaná  a po zatažení za něj byl drát na dva 🙂 Navlékl jsem na žílu smršťovací bužírku a opatrně zmáčkl přes kabelovou dutinku. Pro jistotu jsem ještě přemotal svazek izolačkou. Bohužel jak svítilo sluníčko tak z fotek se nic nepovedlo. Ale díky Martin ASV za rady.  

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak na geometrii nezjistí vůli v čepech nebo tyčkách řízení...  Možná by bylo lepší zajet do jiného servisu, kde ví co dělají. Odhalit vůle v řízení a celkově na částech nápravy by měl být základ! 
    • To mne bohužel nenapadlo.. tipoval sem to na ty čepy jelikož sem to auto nedávno kupoval. Také je mi divné že mechanik na geometrii nic špatného nezjistil, řekl jen že geometrie je ok já sedl do auta a žádná změna..krom té geometrie sem mu předem zmiňoval i tu vůli řízení.. 
    • Ahoj, často je i vůle v tyčkách řízení, tak je dobré měnit s čepy i tyčky. To by měl ale dobrý mechanik zjistit ještě před opravou! 
×
×
  • Vytvořit...