Přejít na obsah

kovové klepání od levého předního kola

135vas

Doporučené příspěvky

Prosím o radu..... Je to už rok co jsem začal pozorovat že např. při výjezdu z kruháče nebo na křižovatce při odbočení v pravo se při jízdě pod plynem ozývalo lehké kovové ťukání od levého předního kola (asi). Na dílně nic nezjistily takže jezdím dál. Po roce ježdění (30000km) se zvuk začíná stupňovat, na 1,2 a nyní už i na 3 ale když vyšlápnu spojku tak to přestane. Nyní jsem zjistil že to dělá při otočení volantu do prava i leva ale když dám plný rejd na parkovišti abych to vyzkoušel tak je auto zticha do prava i leva. Ten kovový zvuk je vždy pod plynem a mírném zatočení volantu - l pravo více, v levo méně. A ještě se pridala taková divná věc - dobržďoval jsem do obce (50) - čtyřka bez plynu a po lehkém přidání se ozývalo silné kovové klepání až drhnutí, když jsem sundal nohu z plynu tak nic, přidal jsem plyn zase to začalo a tak po 10 vteřinách to začalo slábnout až to zmizelo a to jsem jel rovně a volantem nehýbal. Tohle už se neděje ale to kovové klepání při zatáční je pořád a stále hlučnější. Na dílně tvrdí že nápravu kontrolovali a homoklouby také vše je čisté namazané bez vůle a manžety nepopraskané. Co s tím? Už začínám mít strach jezdit....

Odkaz ke komentáři

Hm, a nejaké iné zmeny na riadení? Pri servotronicu, by mal volant stuhnúť vo väčších rýchlostiach. (Stuhne?) Netrase sa volant pri tom klepaní? 

V každom prípade na Fiatke to robil snímač uhlu natočenia volantu, ktorý odosielal vadné údaje. Neviem či ti táto info pomôže 🙂 Neviem či to môže mať nejaký súvis.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...
Hm, a nejaké iné zmeny na riadení? Pri servotronicu, by mal volant stuhnúť vo väčších rýchlostiach. (Stuhne?) Netrase sa volant pri tom klepaní? 
V každom prípade na Fiatke to robil snímač uhlu natočenia volantu, ktorý odosielal vadné údaje. Neviem či ti táto info pomôže [emoji846] Neviem či to môže mať nejaký súvis.
Je to ložisko ,vymena a bude klud mal som podobne problemy.

Odoslané z SM-N960F pomocou Tapatalku

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...