Jacob Hejda Odesláno Duben 6, 2020 Sdílet Odesláno Duben 6, 2020 Zdravím všechny, chtěl bych se poradit. Mám Octavia 2 103kw 2.0tdi s PDF a při rychlostech nad 120 až do 170 se objevují jemné vibrace ve volantu a trochu silnější v pedálu plynu. Když sešlápnu spojku v tě rychlosti tak se vše uklidni tak tipuji ze problém je v motoru a ne v podvozku. Prosím o radu. Můj tip je zatím vstriky nebo palivové filtr. Diky moc chlapi! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petanecek Odesláno Duben 27, 2020 Sdílet Odesláno Duben 27, 2020 Měl jsem vibrace na volantu také při vyšších rychlostech a bylo to díky špatnému vyvážení předních pneumatik - -20g / + 4g. Projevovalo se to opravdu skákáním volantu a pod plynem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Duben 29, 2020 Sdílet Odesláno Duben 29, 2020 Kolik máč najeto u své Octavia 2 103kw 2.0tdi s PDF (DPF/ Diesel Particulate Filter) Jak je na tom spojka(dvouhmota)? U pedálu plynu vybrace? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jacob Hejda Odesláno Duben 29, 2020 Autor Sdílet Odesláno Duben 29, 2020 před 8 minutami, Radas napsal: Kolik máč najeto u své Octavia 2 103kw 2.0tdi s PDF (DPF/ Diesel Particulate Filter) Jak je na tom spojka(dvouhmota)? U pedálu plynu vybrace? Zdravím, najeto mám necelých 200 000Km nejsem odborník, ale řekl bych, že spojka je v dobrém stavu, neměl jsem s ní žádný problém, reaguje stejně jako v jiné octavii. A ano, ty vibrace se odráží v plynu i volantu, vím že plyn je jen elektrický, ale je to opravdu tak. Díky za radu JH. V 27. 4. 2020 at 22:45, Petanecek napsal: Měl jsem vibrace na volantu také při vyšších rychlostech a bylo to díky špatnému vyvážení předních pneumatik - -20g / + 4g. Projevovalo se to opravdu skákáním volantu a pod plynem. Gumy mám právě vyvážené 😞 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Duben 29, 2020 Sdílet Odesláno Duben 29, 2020 Evidentně to dělá pouze v zátahu jak píšeš. Přehoď kola/předek za zadek a otestuj Prověř: lůžka v ramenech, uložení stabilizátoru, klouby na poloosách a geometrie Na tento nájezd může být chycená spojka/setrvačník 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petanecek Odesláno Duben 29, 2020 Sdílet Odesláno Duben 29, 2020 Já to měl "vyvážené" z origo servisu při přezutí. A byla to pak vylučovací metodou jediná možnost, která zbyla. Takže se to převážilo přede mnou a hle... Jak se povídá... "plus mínus autobus také žádná míra..." :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Zmijak4 Odesláno Červenec 26, 2020 Sdílet Odesláno Červenec 26, 2020 Ted jsem toto resil s mechanikem a problem byl klouby na poloosach u prevodovky po vymene absolutni spokojenost 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tylsitylsi Odesláno Únor 12, 2025 Sdílet Odesláno Únor 12, 2025 Taky se přidávám do diskuze. Mám problém s vibracemi lehce ve volantu a hlavně jakoby zespoda auta Octavia 2 fl 2.0tdi CR 103 kw Měnily se klouby na poloosach, silentbloky motor + převodovka, kola jsou nová, vyvážená. Po výměne kloubů se to zlepšilo tak o 20%, ale stále to tam je. V zátahu kolem 2000 - 2500otáček. Jsem z toho trochu zoufalý a dva mechanici také. Nevítě někdo? Předem díík 🙂 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.