Přejít na obsah

Adaptér do zdířky zapalovače náhodná nefunkčnost


Doporučené příspěvky

Ahojte,

koupil jsem adaptér do zapalovače, který má usb-c výstup a usb-a výstup. Z usb-c vede kabel do mé bezdrátové nabíječky k nabíjení mobilu a usb-a používám jako šťávu pro můj bluetooth, který dál směřuje do výstupu AUX (pod loketní opěrkou). A právě s tím mám problém. Nabíjení přes usb-c výstup funguje bezproblémově a pořád, ale šťáva pro bluetooth přes usb-a ne - přijde mi, jako by záleželo, jak je adaptér v zapalovači otočen. Při koupi mi fungoval bluetooth hned. Potom začlo vypadávat a fungovalo jen v určité poloze adaptéru. Teď ani v té. Kolikrát musím otáčet adaptérem v zapalovači po celých 360° abych našel polohu, ve které se usb-a s bluetoothem "chytne" a začne přijímat signál (z mobilu s hudbou). Potom v nějaké poloze "chytne" a jede. A to klidně i v té poloze, ve které nefungoval, když sem ho do ní původně nastavil 😄 no prostě je to takový random. Bluetooth usbčkem to není - zkoušel jsem do toho usb-a dát i jiný usb než bluetooth, např. klasický nabíjecí kabel k mobilu, a ten má stejný problém, v určité poloze funguje, když zrovna ne, musím pootáčet až najdu tu, ve které funguje. Je to otravný... Asi bude chyba v tom adaptéru do zapalovače nebo v kontaktech v té samotné zdířce zapalovače.

Nevíte, jak funguje ta zdířka? Jakto, že nabíjení mobilu přes usb-c výstup adaptéru funguje stále bez ohledu na polohu adaptéru ve zdířce zapalovače, kdežto bluetooth strčené do usb-a výstupu jen v určité poloze a má s tím problémy? Myslel jsem, že adaptér jako celek buď dostává šťávu z auta nebo ne. Ale evidentně ji usb-c dostává pořád a usb-a ne. Že by byl vadný ten adaptér? Je úplně nový... Nebo vás napadá i jiná vada, např. té samotné zdířky zapalovače, ve které by to mohlo tkvít? 🙂

 

Dííky

Odkaz ke komentáři

Zdířka funguje tak, že je v ní stále napětí (octavia2) a napětí po zapnutí zapalování (octavia1)

Na kolíku je + pól, a na obalu - pól

To vypadá na adaptér samotný.Pravděpodobně je problém pouze na konektoru ''A''

Pokud jde šťáva z C, tak musí jít i z A.(pokud není v adaptéru nějaká ochrana proti přepólování, zkratu)

Otestoval bych napětí na výstupu ''A'' měřákem abych vyloučil chybu na výstupu konektoru.

V případě, že napětí není stálé, bych reklamoval adaptér.

 

Upraveno uživatelem Radas
Odkaz ke komentáři

Díky za odpovědi. Ještě se zeptám - jakto, že při otáčení adaptéru v zapalovači se adaptér v 4 určitých polohách při otáčení "cvakne" tak nějak pevněji? Měl by tedy adaptér být v těch "zacvaknutých" polohách? Myslel jsem, že zdířce zapalovače je to jedno, jak v ní adaptér usadím (jak pootočený) - tomu také nasvědčuje neustálý proud do usb-c k nabíjení - tam je evidentně úplně jedno, jak je adaptér otočený, protože pořád nabíjí. K čemu teda ty "zacvaknutí" ve 4 různých polohách (vždy po 90°)?

Díky 🙂

Odkaz ke komentáři

Ahoj ,. Neni to jedno , protoze minus pol v zapalovaci neni uplne 360 stupnu , protoze ve vyrobe setri material , tak je jen na 90 nebo proti sobe , proste to neni valecek do kteryho to strkas , to byvaly ty prvni ted uz bohuzel ne , vyzkousej to tak jak jsem psal MIMO auto na nejakym zdroji , napajeci , ne od NTB ten dava moc , nejakej co ma 12V , aby nedoslo k destrukci vnitrniho obvodu .

Odkaz ke komentáři

Tomdlouhan:

Zdířka zapalovače O2 a Octavia 1 jsou nepatrně změněny

Přikládám foto z O2 a Octavia 1 + adaptér, který má dostatečně široké záporné kontakty, které pokryjí plochu zdířky pro vedení napětí bez přerušení

Suma sumárum nepodstatná věc.

Zdířka Octavia 2

948160553_ZdkaOII.jpg.a5f0d3272b9ab116b3f7655f2a46d987.jpg

Zdířka Octavia 1

1879680600_ZdkaOI.jpg.1a5eb071361438cb1e8b7488487529f9.jpg

Adaptér do zdířky

1928374029_Adaptr(1).jpg.ccddd53b996d704df8d4865c271dc2bf.jpg

Upraveno uživatelem Radas
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...