Majkl_ Odesláno Květen 4, 2020 Sdílet Odesláno Květen 4, 2020 Ahoj, měl jsem vadné LP a PZ ABS čidla (elektr. přerušení). Obě čidla jsem vyměnil, pravé zadní je od výrobce DELPHI a levé přední od FEBI Bilstein. Na diagnostice chyby již nejsou, nicméně se levé přední čidlo chová špatně - a to tak, že snímá až cca od 15km/h, což má za následek, že když brzdím až do úplného zastavení, tak mi od nějakých 15km/h začně kopat ABS, protože na ostatních čidlech je dejme tomu 9km/h, nicméně levé přední ukazuje 0km/h. Zasílám i log z jízdy, žlutě jsem vyznačil nulové hodnoty při brždění. Přijde mi, jako by to byla vlastnost toho čidla, tzn. pokud bych se stejně chovala zbylá tři čidla, ABS by nekopalo. Nebo je čidlo vadné, či může být problém ještě někde jinde ? Neměl by někdo ohledně tohoto taky nějakou zkušenost ? Děkuji LOG-03-001-002-003.xlsx 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Květen 4, 2020 Sdílet Odesláno Květen 4, 2020 Jak píšu i jinde,na takových věcech se nemá šetřit a použít ORIGINÁL !!!!! To čidlo je špatné,pokud ho máš správně až na doraz zastrčené. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Květen 5, 2020 Autor Sdílet Odesláno Květen 5, 2020 Právěže na věcech jako čidla, senzory apod. nešetřím. Já, pokud něco měním, tak vždy kupuji i nové šrouby na vše, co budu demontovat. Objednal jsem Německou prvovýrobu, což by snad neměl být problém. Ale očividně je. Spíš jsem myslel, že dejme tomu od nějakého roku dávali jinou verzi čidel, které se chová právě tak, jak zmiňuji. Objednal jsem již nové čidlo, uvidíme. Citovat Prvovýroba jsou díly, které jsou montovány do vozů v automobilce, ale lze je koupit i samostatně v distribuci dílů, a to pod značkou reálného výrobce (subdodavatele). Jakmile budu mít vyměněno, dám vědět. Zatím díky za info 🙂 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Květen 5, 2020 Sdílet Odesláno Květen 5, 2020 No,Německá prvovýroba možná je DELPHI nebo FEBI ale origo jsou Siemens. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Květen 5, 2020 Sdílet Odesláno Květen 5, 2020 Prvovýroba , zaklínadlo kde jakého prodejce . Tuhle jsem koupil brzdové valečky na felicii, prvovýroba SK Fragokov , říkám si mohlo by být, když to přišlo chtěl jsem to vrátit, vnitřní valečky z oceli, no nevím proč se doteď dělali hliníkové 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Květen 6, 2020 Sdílet Odesláno Květen 6, 2020 A z čeho by jsi chtěl mít ty válečky? Z tvarohu? Moc to pleteš a nerozumíš. Pochlub se těmi hliníkovými. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Květen 6, 2020 Sdílet Odesláno Květen 6, 2020 Mozna jsi to nikdy nevidel , telo je z litiny vnitrni valecky z hliniku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Květen 8, 2020 Autor Sdílet Odesláno Květen 8, 2020 ABS čidlo vyměněno a nyní šlape tak jak má. Problém byl tedy v čidlu. V pondělí budu původní posílat na reklamaci, dám pak vědět jak reklamace dopadla. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Květen 8, 2020 Sdílet Odesláno Květen 8, 2020 A co jsi dal za čidlo,výrobce? Pochlub se. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Květen 8, 2020 Autor Sdílet Odesláno Květen 8, 2020 Konkrétně DELPHI SS10307. Jak jsem psal, dozadu jsem dal výrobce DELPHI a funguje v pohodě, tak jsem nakonec dal i dopředu DELPHI 🙂 Snad mi za půl roku neodejdou. Ale zrovna toto jsou čidla bez kterých se dá relativně fungovat a jsou poměrně jednoduchá na výměnu. Doufám, že v případě kladné reklamace půjde čidlo i rovnou vrátit, protože mi bude na nic. Kdyby to bylo zadní, OK nechám si ho do zálohy (předpokládám, že mi zbylá dva čidla, které jsou ještě z výroby taky časem odejdou). Jenže u předního je čidlo stranově nezaměnitelné, takže by mi bylo na nic 🙂 LP a PZ tedy mám delphi, PP a LZ mám ještě z výroby. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Květen 8, 2020 Sdílet Odesláno Květen 8, 2020 Takže FEBI ( v Polsku přebalená Čína) vyměněno,tzn. to LP. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.