Přejít na obsah

Octavia 1 combi - nesviti leve zadni brzdove svetlo a mlhovka

hanz6fix

Doporučené příspěvky

Ahoj,

prestalo mi svitit zadni leva zadni mlhovka a leve zadni brzdove svetlo. Levy zadni blinkr je OK. Prava strana svetel je taky OK.

- pojistky pro zadni brzdova svetla, tazne a mlhovky vypadaji OK

- zarovky vypadaji taky OK

- 7polova zasuvka tazneho na prvni pohled taky ok, ale jeste jsem ji nerozebral abych videl jak je to uvnitr, tazne je montovane kdysi v nemecku pred dovozem

- brzdovy spinac menen pred par mesici z jineho duvodu (svitila kontrolka zhaveni a brzdova svetla nekdy svitila, ikdyz jsem nebrzdil)

- prikladam fotky zasuvky taznyho a zapojeni leveho zadniho svetla

Napada vas nekoho co by to nejspis mohlo byt? Klidne poskytnu dalsi info a foto.

Diky. Hanz

IMG_20200720_095240.jpg

IMG_20200720_103605.jpg

EDIT:
rozebral jsem zasuvku taznyho, vse vypada ok, az na uhnily kontakt mikrospinace, bez zapojeneho mikrospinace sviti svetla stale stejne blbe

zkusim vymenit celou zasuvku - nevim jestli je potreba zas zasuvka s mikrospinacem nebo ne..IMG_20200720_120255.jpg.f08c34af88ac721d8709e96f3646ff27.jpg

Upraveno uživatelem hanz6fix
Odkaz ke komentáři

Mlhovka ti nesvítí kvůli tomu mikrospínači , zasuvku buď s mikrospinacem nebo jen s kontaktem pro odpojení mlhovky, nebo bez - to záleží na tobě, 

Mikrospínač / kontakt odpojení je aby nesvítila mlhovka na autě při jízdě s vlekem/ karavan em .

A tu brzdovku : zmeř jestli tam jde proud nebo dej žárovku doprava jestli tam bude svítit 

Jo a jestli máš vzadu čidla na couvaní 

Tj na mikrospínači zapojený tři dráty tak musíš dát zasuvku s mikrospinacem 

Odkaz ke komentáři

Mlhovka vyresena vymenou zasuvky s mikrospinacem.

Narazil jsem jeste na vadnou pojistku obrysovych svetel na leve strane - nevsiml jsem si ze nesviti ani leve predni obrysove svetlo (svitim tlumenyma svetlama pres den). Takze vymenena pojistka a obrysova svetla sviti taky.

Stale ale pretrvava problem s levym zadnim brzdovym svetlem pri seslapnuti brzdoveho pedalu. Musim jeste prozkouset zarovku..

Nebo pripadne mate jeste nejake jine napady? 🙂

EDIT - VYŘEŠENO:

Raději bych se tím nechlubil, ale problém s brzdovým světlem byl v žárovce - sice svítila jako obrysovka, ale nereagovala na brždění. Vlákna vypadaly nepoškozeně.

Sice byla žárovka měněna za nějakou záložní žárovku hned poté, co jsem nazávadu přišel, ale očividně i ta musela být vadná...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...