Lukas605 Odesláno Srpen 22, 2020 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2020 zdravím, řešil někdo už nefunkční ostřik na trojkové Octavii liftback? Rok 10/2016. Přední ostřik okna funguje, při zadním sice čerpadlo pracuje ale stěrač jede na sucho 😄 v Octavii 1generace byl problém, že se v kufru rozpojila spojka a kapalina tekla do kufru místo přes ostřik na sklo 😄 snad není v 3.gen. stejný problém... díky za radu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Srpen 22, 2020 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2020 Bude to podle mě to stejné, nevím o tom, že by se systém principiálně měnil. No, stačí se podívat k rezervě, jestli tam bude kapalina do ostřikovačů, tak je to jasné. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jarinlouny Odesláno Srpen 31, 2020 Sdílet Odesláno Srpen 31, 2020 Stejnou věc jsem řešil nedávno. Dáno do servisu a chyba byla v ucpané trysce na stírací liště. Stálo mě to 150,- Kč. Asi usazeniny, něco jako vodní kámen, z ostřikovací kapaliny. Najdi trysku a zkus jí jehlou vyčistit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
J@N Odesláno Září 7, 2020 Sdílet Odesláno Září 7, 2020 Nazdar chlapci! Není to tak dlouho, co jsem řešil ten samý problém na Seatu Alhambra: Nefunkční zadní ostřik... Byla rozpojená hadička v levém prahu. No a na Octavia 3 jsem to řešil dneska... Situace byla taková, že čerpadlo šlo na plný pecky, ale sklo bylo pořád suchý... No tak jsem to potrápil trochu dýl, s odklopeným stěračem, a pozoroval jsem, jestli se někde pod autem nedělá loužička... A nikde nic🤔 A najednou mi to na zadní sklo prsklo asi tři takový rezavý flusance💦 No tak jsem sundal krytku, vycvaknul dvojtrysku ostřikovače, prošťouchnul špendlíkem, profouknul a nasadil zpátky. Proběhl test, ale ouha... Zase to jen tak trochu fluslo rezatou vodu a pak zase nic... Najednou nešel zadní stěrač vůbec a přední sice stíraly, ale bez ostřiku... A čerpadlo ztichlo... Tak jsem pátral po pojistkách, ale všechny OK👍 Pak jsem zjistil, že nebyl dovřený kufr, čímž se údajně stěrač a ostřikovač deaktivuje, no nic, chybama se člověk učí... No tak jsem zase vycvaknul tu dvojtrysku, opět ucpaná - vyčistil jsem ji, ale než jsem ji dal zpátky, zkusil jsem ostříknout bez ní... No to vám bylo něco, hnusná hnědá rezavá voda, gejzír jak Vřídlo v Karl. Varech, ale pomohlo to, už to stříká jako zamlada😃(1.8 TSI 2013). Jen se omlouvám majiteli vozu, který stál za mnou, páč to bohužel všechno šlo na jeho přední kapotu, což pak vypadalo, jako by mu tam někdo hodil šavli...🤮 Tak a to je konec mé story. Tak ať se vám daří pánové! Honza. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Září 7, 2020 Sdílet Odesláno Září 7, 2020 No dobře, ale někudy se tam ten bordel musí dostat. Já mám zadní stěrač a ostřikovač pouze jako překážku při mytí, to znamená, že stěrač zásadně nepoužívám a ostřikovač už tuplem ne. Vždycky jenom tak z nutnosti, jednou za rok nechám zadní ostřikovač se zvednutým stěračem tak půl minuty běžet ať se v potrubí vymění kapalina, protože za to léto by její nemrznoucí vlastnosti stejně vzaly za své a v zimě by to mohlo zmrznout a nadělat paseku. Podotýkám že se mi nikdy nestalo, že by se tryska z nějakého důvodu něčím zanesla. A to samé jsem praktikoval 10 let i u bývalé Octavia II. Tudíž to musí být tím, co tam kdo leje. Já používal v zimě kupovanou a v létě míchám z koncentrátu výhradně s demi vodou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
J@N Odesláno Září 7, 2020 Sdílet Odesláno Září 7, 2020 No vypadá to že tam něco nejen rezne, ale hlavně co ještě???? NO KORODUJE, VY TUPCI!!! Jak by řekl soudruh poručík Troník.... A přitom ty trysky se tváří jako mosazný nebo bronzový nebo tak něco... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
michalkupcik Odesláno Srpen 19, 2024 Sdílet Odesláno Srpen 19, 2024 Ahojte , mám taky problém s ostřikovači. Dlouho dobu nepoužívané a momentálně nefunkční přední / zadní ostřikovač , čerpadlo normálně funguje , teda alespoň jde slyšet, ale z trysek ani kapka . Nevíte na co se podívat ? Vyzkoušet ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.