Přejít na obsah

Zatékání vody do prostoru podlahy - LZ

ALEDOL

Doporučené příspěvky

Dobrý den, 

prosím vás o radu, už téměř rok na to nikdo nemůže přijít.

Vozidlo (Octavia - sedan - 1.6, 74kw) mám již dva roky a zhruba od loňského listopadu se začlo dít, že při dešti se nějakým způsobem dostává voda na podlahu, ale vždy pouze pod sedačkou řidiče, tedy v zadní části, na levé straně a nikde jinde. 

Mám sice střešní okno, ale to je uzavřené dobře, protože strop mokrý není, okna těsní dobře také, zkoušel jsem to několikrát intenzivně v bezkontaktní myčce. V servisu mi izolovali levé zadní dveře, ovšem bez úspěchu, voda tam teče dál. Trochu dostávají dveře od karoserie, ovšem pouze vzadu a sedačka také není nikdy mokrá, vždy pouze koberec. 

Když auto stojí na suchém povrchu po dešti a má uvnitř vodu, kape z něj ven, tudíž mě ještě napadlo, jestli se to tam nedostává spodem za jízdy, ovšem, zrovna dnes celou noc auto stálo a stejně tam je voda a těžko tam nateklo spodem za stání. Dnes jsem odtud dostal téměř 7 litrů vody, takže opravdu to není zanedbatelné množství. 

Jediné místo, kde se objevuje voda, kromě zmiňovaného místa, tak je při otevření LP a LZ dveří na jejich prazích.

Má někdo nějaký nápad? Auto jde zhruba za 5 dní na servisní prohlídku, tak bych jim tam rád řekl, co by mohli ještě zkusit, když ani je nic nenapadá. 

Třeba nějaké odtokové kanálky nebo tak něco? 

Děkuji všem!

IMG_20200926_201650.jpg

Odkaz ke komentáři

Mám tady jeden dotaz spojený s předchozí radou, po případě dotaz na další nápady. 

Mokro je skutečně jen na podlaze, ani na prazích a dneska dokonce ani na dveřích. 

Nemůže to tam jít někdy zepředu? Či zevnitř? Ze spoda? Už opravdu nevím. 

Přikládám fotky. 

PS: Dveře trochu nedoléhají, nechám to seřídit, ale nemyslím si, že to by byl ten problém. Taktéž tu gumu nechám napružit k autu, ale to by bylo mokro i jinde, kdyby to šlo odtud, ne? 

IMG_20200928_145559.jpg

IMG_20200928_145108.jpg

IMG_20200928_145124.jpg

Odkaz ke komentáři

Na všechno se podívám osobně, i to předám do servisu, ale pořád si říkám, že kdyby tam teklo třeba oknem nebo pantem víka kufru, že by asi byla vidět i nějaká cesta, kudy tam zatýká, tj. že by nebyla mokrá jen ta podlaha samotná.

Spíš si říkám, jestli tam nemůže téct úplně někudy jinudy, jestli tam třeba není vyústění něčeho v těch místech. 

Protože znám vícero lidí, kterým z neznámých důvodů zatýká zrovna na tohle místo, a nejedná se jen o Octavie. 

Odkaz ke komentáři

Když se to dostane pod pirellku , tak to na špatně těsnícím místě (většinou v ohybu) projede na vnitřní stranu a tam to jede pod plastem takže to není vidět . První kapka se ukáže za dlouho ale pak je to jak knot.

Tím pantem , jak jsem psal nevím jak u sedana , ale u kombíka to většinou kape do kapsy kufru. 

Spojem střechy mi zatejkalo u feli, 

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

Dobrý den, už asi 3 měsíce řeším úplně stejný problém a jsem z toho na větvi. Mám úplně stejnou Octavii v sedanu, dokonce stejná barva i motor. Voda na podlaze za řidičem a trochu i u řidiče, ale za řidičem bylo opravdu jezero. Zkoušel jsem už takových věcí a pořád jsem to nevyřešil. Jak jste to vyřešil? Čím to bylo? Už jsem opravdu beznadějný.

8441DCCA-3E27-41E6-A807-B1F77583A2A3.jpeg

Odkaz ke komentáři

Skontroluj si tú fóliu pod tapecom vo dverách, spodok býva časom už odlepený a voda stekajúca po skle z vonku neodtečie vybraním vo dverách von, ale po fólii dvermi ide dnu. Nová fólia, nemusí byť origo, stačí presne obstrihať hrubšiu, napríklad od fóliovníka. Na dvere nalepiť obojstrankou a dolu natiahni húsenicu sanitárneho tmelu  odolný voči vode okrem toho vybratia pre vodu. Je približne v polovici. Prilepiť a nech sa roztečie kde chce. Po štyroch rozobratiach dverí a neúspešnom pátraní  konečne pokoj. Postupne urobené na všetkých dverách. 

Upraveno uživatelem Čudlo
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Dobrý den, prosím o radu - vzal jsem zespodu o nízký patník a mimo jiné to odnesla i kladka na kompresoru klimatizace - ta nejnižší kladka. Nejde mi sundat z hřídele kompresoru... Mám tam středový šroub s hlavou cca 6mm a odhaduji, že pojistný šroub má levý závit a kladka samotná je na pravý závit na ose kompresoru. Může mi to někdo prosím potvrdit? Nebo je kladka na drážkované hřídeli a jistící šroub má asi levý závit? Jaký by měl být správný postup sundání kladky? (Asi to není přímo el.mag.spojka.) Dělal jsem to už takovou silou že mám dojem, že ten šroub utrhnu.. Jak přidržovat tu kladku?  Pokud jsem zahříval tento středový šroub horkovzdušnou pistolí, pro povolení lepidla v závitu, zničil jsem tím kompresor?  děkuji Pavel Hac
    • Ahoj, potřeboval bych poradit s Octavií II, rok 2005. Od rychlosti přibližně 80 km/h se mi ze zadních dveří ozývá výrazné profukování/hučení vzduchu. Nejvíc to vypadá na okolí zadního okna. Zkoušel jsem oblepit celé zadní dveře lepicí páskou, ale prakticky to nepomohlo. Potom jsem zkusil oblepit páskou těsnění kolem zadního okna a hluk se výrazně zmenšil, takže mám podezření na těsnění nebo malé trojúhelníkové okénko. Našel jsem, že se u Octavie II tento problém už řešil a údajně může být problém ve spáře mezi těsněním a rámem malého trojúhelníkového okna. Chtěl bych se zeptat, jestli s tím má někdo zkušenost a jak jste to opravili. Ideálně bych potřeboval poradit: kde přesně problém hledat, jestli se musí vyndávat trojúhelníkové sklo nebo celé těsnění, jaký tmel/těsnicí materiál použít, kam přesně ho nanést, případně jestli existuje nějaký návod nebo tutorial s fotkami/video. Pokud to někdo dělal svépomocí, budu rád za postup nebo fotky, abych věděl, do čeho se pustit. Předem díky za každou radu.
    • Prosím za odpověď,jestli ty šálky se tam lepí nebo se to jenom stáhne na 30Nm
  • Vytvořit...