ALEDOL Odesláno Září 26, 2020 Sdílet Odesláno Září 26, 2020 Dobrý den, prosím vás o radu, už téměř rok na to nikdo nemůže přijít. Vozidlo (Octavia - sedan - 1.6, 74kw) mám již dva roky a zhruba od loňského listopadu se začlo dít, že při dešti se nějakým způsobem dostává voda na podlahu, ale vždy pouze pod sedačkou řidiče, tedy v zadní části, na levé straně a nikde jinde. Mám sice střešní okno, ale to je uzavřené dobře, protože strop mokrý není, okna těsní dobře také, zkoušel jsem to několikrát intenzivně v bezkontaktní myčce. V servisu mi izolovali levé zadní dveře, ovšem bez úspěchu, voda tam teče dál. Trochu dostávají dveře od karoserie, ovšem pouze vzadu a sedačka také není nikdy mokrá, vždy pouze koberec. Když auto stojí na suchém povrchu po dešti a má uvnitř vodu, kape z něj ven, tudíž mě ještě napadlo, jestli se to tam nedostává spodem za jízdy, ovšem, zrovna dnes celou noc auto stálo a stejně tam je voda a těžko tam nateklo spodem za stání. Dnes jsem odtud dostal téměř 7 litrů vody, takže opravdu to není zanedbatelné množství. Jediné místo, kde se objevuje voda, kromě zmiňovaného místa, tak je při otevření LP a LZ dveří na jejich prazích. Má někdo nějaký nápad? Auto jde zhruba za 5 dní na servisní prohlídku, tak bych jim tam rád řekl, co by mohli ještě zkusit, když ani je nic nenapadá. Třeba nějaké odtokové kanálky nebo tak něco? Děkuji všem! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Září 26, 2020 Sdílet Odesláno Září 26, 2020 Jak je na tom igelit uvnitr dveri? Pokud je protrhlej nebo chybi, tak se tudy dostava voda dovnitr. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ALEDOL Odesláno Září 26, 2020 Autor Sdílet Odesláno Září 26, 2020 Je to zaizolovaný uvnitř těch dveří a nikdy nejsou mokré ty dveře uvnitř. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Září 26, 2020 Sdílet Odesláno Září 26, 2020 To je spíš na takový domácí zkoušení. Vyndat sedačku, sundat plasty a polejvat a koukat . Taky to může zatejkat pirellkou-gumou dveřního otvoru . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ALEDOL Odesláno Září 26, 2020 Autor Sdílet Odesláno Září 26, 2020 Ano, ty gumy mě napadly taky, děkuji za nápad! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Čudlo Odesláno Září 27, 2020 Sdílet Odesláno Září 27, 2020 Pozri aj na spodku dverí je taká tesniaca guma prilieha na podbeh. Pozícia 9. Tá by mala úplne priliehať k podbehu. Mne tiekla voda po výmene oboch tesniacich gúm, novej fólii vo dverách a postačovalo napružiť smerom do vozidla. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ALEDOL Odesláno Září 27, 2020 Autor Sdílet Odesláno Září 27, 2020 Děkuji, toto zní logicky, uplatním to. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ALEDOL Odesláno Září 28, 2020 Autor Sdílet Odesláno Září 28, 2020 Mám tady jeden dotaz spojený s předchozí radou, po případě dotaz na další nápady. Mokro je skutečně jen na podlaze, ani na prazích a dneska dokonce ani na dveřích. Nemůže to tam jít někdy zepředu? Či zevnitř? Ze spoda? Už opravdu nevím. Přikládám fotky. PS: Dveře trochu nedoléhají, nechám to seřídit, ale nemyslím si, že to by byl ten problém. Taktéž tu gumu nechám napružit k autu, ale to by bylo mokro i jinde, kdyby to šlo odtud, ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Září 28, 2020 Sdílet Odesláno Září 28, 2020 Buď to protéká pod tou pirelkou , Nevim (oktavku jsem ještě neporcoval) jak ma poskládaný plechy sedan , že by zatejkalo pantem víka kufru . Pak ještě spojení bočnice a střechy pod tou lištou . Okno píšeš že OK , ale stejně bych ho před deštěm nebo zkoušením přelepil igelitem . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ALEDOL Odesláno Září 28, 2020 Autor Sdílet Odesláno Září 28, 2020 Na všechno se podívám osobně, i to předám do servisu, ale pořád si říkám, že kdyby tam teklo třeba oknem nebo pantem víka kufru, že by asi byla vidět i nějaká cesta, kudy tam zatýká, tj. že by nebyla mokrá jen ta podlaha samotná. Spíš si říkám, jestli tam nemůže téct úplně někudy jinudy, jestli tam třeba není vyústění něčeho v těch místech. Protože znám vícero lidí, kterým z neznámých důvodů zatýká zrovna na tohle místo, a nejedná se jen o Octavie. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Září 28, 2020 Sdílet Odesláno Září 28, 2020 Když se to dostane pod pirellku , tak to na špatně těsnícím místě (většinou v ohybu) projede na vnitřní stranu a tam to jede pod plastem takže to není vidět . První kapka se ukáže za dlouho ale pak je to jak knot. Tím pantem , jak jsem psal nevím jak u sedana , ale u kombíka to většinou kape do kapsy kufru. Spojem střechy mi zatejkalo u feli, 0 Citovat Odkaz ke komentáři
DominoJot Odesláno Prosinec 26, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2023 Dobrý den, už asi 3 měsíce řeším úplně stejný problém a jsem z toho na větvi. Mám úplně stejnou Octavii v sedanu, dokonce stejná barva i motor. Voda na podlaze za řidičem a trochu i u řidiče, ale za řidičem bylo opravdu jezero. Zkoušel jsem už takových věcí a pořád jsem to nevyřešil. Jak jste to vyřešil? Čím to bylo? Už jsem opravdu beznadějný. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Prosinec 26, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2023 Udělal jsem...... co konkrétně? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik77 Odesláno Prosinec 27, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 27, 2023 Tipuju že to tvoje jezero nateklo dveřma . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Čudlo Odesláno Prosinec 28, 2023 Sdílet Odesláno Prosinec 28, 2023 (upraveno) Skontroluj si tú fóliu pod tapecom vo dverách, spodok býva časom už odlepený a voda stekajúca po skle z vonku neodtečie vybraním vo dverách von, ale po fólii dvermi ide dnu. Nová fólia, nemusí byť origo, stačí presne obstrihať hrubšiu, napríklad od fóliovníka. Na dvere nalepiť obojstrankou a dolu natiahni húsenicu sanitárneho tmelu odolný voči vode okrem toho vybratia pre vodu. Je približne v polovici. Prilepiť a nech sa roztečie kde chce. Po štyroch rozobratiach dverí a neúspešnom pátraní konečne pokoj. Postupne urobené na všetkých dverách. Upraveno Prosinec 28, 2023 uživatelem Čudlo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.