Přejít na obsah

Koroze v místě osvětlení SPZ Octavia II FL combi


luk76

Doporučené příspěvky

Ahoj lidi.

Koupil jsem před dvěma měsíci octu fl combi 2012.Celou jsem ji prolezl (i pod těsnění občas juknul) a nikde nic zrezlýho.Pak mi ale vypověděla službu jedna žárovička osvětlení SPZ.Při sundání osvětlení jsem se zděsil......ta část karoserie nebyla jen orezlá,ale už tam nebyla ani známka po laku.Tak jsem rozebral i to druhé osvětlení SPZ a tam na mě vybaflo to samé.Před rozebráním obou osvětlení nic nenasvědčovalo korozi (ani zabarvení laku,ani puchýřky).

Hned jsem to dal ke svému mechanikovi na opravu,ale tohle zděšení mě pořád dloube v hlavě.Chci se jen zeptat,jestli je to běžnější jev,nebo jsem měl jen prostě smůlu.Fotky jsem bohužel z toho šoku neudělal.Podotýkám,že se jedná o auto nebourané s nájezdem poctivých 140tis.

Odkaz ke komentáři

A jaký šok?? Je to 8 roků staré auto … . Dříve byla auta většinou po 8mi letech na totálku, bohužel u řady Japonců to platí dodnes. Myslím si, že si můžeš gratulovat, že to je jen toto. Pokud sundáš třeba plasty z podběhů, jistě se tam najde další koroze. Co já si pamatuji, tak na  šestileté O2 před FL mi dávali novou přední kapotu, pětky a lakovali půlku auta, protože byly rámy kompletně prodřené a rezavé od těsnících gum. Přiznám se, že už si nepamatuji, jak dlouho je garance na korozi, já to tehdy stihl v záruce. Od té doby jsem měl auto max. 4 roky, takže jsem se s tím nesetkal.

Odkaz ke komentáři

Jasně že to není nový auto,ale je fakt udržovaný a garážovaný.Na homo kloubech,nápravách a všude jinde kam se podívám,tak je původní nátěr bez poškození.Na ty podběhy pod plastem jsem se ještě nedíval......tyhle místa jsou ale oproti zbytku auta naprosto sežraný.To je to,co mě vyděsilo

Odkaz ke komentáři
  • o 7 měsíců později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak na geometrii nezjistí vůli v čepech nebo tyčkách řízení...  Možná by bylo lepší zajet do jiného servisu, kde ví co dělají. Odhalit vůle v řízení a celkově na částech nápravy by měl být základ! 
    • To mne bohužel nenapadlo.. tipoval sem to na ty čepy jelikož sem to auto nedávno kupoval. Také je mi divné že mechanik na geometrii nic špatného nezjistil, řekl jen že geometrie je ok já sedl do auta a žádná změna..krom té geometrie sem mu předem zmiňoval i tu vůli řízení.. 
    • Ahoj, často je i vůle v tyčkách řízení, tak je dobré měnit s čepy i tyčky. To by měl ale dobrý mechanik zjistit ještě před opravou! 
×
×
  • Vytvořit...