Přejít na obsah

Prosím o radu zkušené majitela O1

bhmarten

Doporučené příspěvky

Zdravím vás, chtěl bych požádat o rady zkušené majitele, vím že zde na fóru je možné, že se něco z mých problémů řešilo, ale omlouvám se předem nemám tolik času procházet celé fórum a hledat.

Zakoupil jsem z Německa O1 kombi 1.9TDI 66kW a našel jsem několik závad a nevím přesně příčiny.

1. Nefunguje elektrické ovládanání levého zpětného zrcátka... Bývá to ovladačem ? nebo motorek ? dá se motorek sehnat jako samostatný náhradní díl ?

2. Nemám centrál na DO, odemykám klíčem.. když odemknu jinde než u dveří řidiče, tak se řidičovi dveře neodemnknou... chyba motorku ? má to tak být ? když otevřu kufr tak se odemknou všechny dveře kromě dveří řidiče.

3. Nefunguje mi elektrické naklápění světlometů, ani jedni světlo nereaguje.. bývá chyba v tom ovladači ? potenciometr ? nebo odcházejí ovl. motorky ? nebo něco jiného ?

4. nějak špatně chodí spínač jen na vnitřní ventilaci ve voze, někdy se zacvakne ale nesvítí stejně...myslím že to asi ani nebude fungovat, jak to nejlépe ověřím.. dá se spínač vyměnit ? dělal to někdo ?

5. ostřikovač zadního skla 5 dvěří nefunguje, ale slysím zvuk motorku, bude to někde ucpané ?

6. Je nutné při výměně rozvodů doseřídit přes PC předstih dávkování čerpadla ?

7. Při mytí vozidla se mi objevila voda v levé zadní kapse v kufru, před tím tam nebyla, když jsme to objevil tak zrovna i pršelo ale myslim že to bylo při mytí.. je to běžné ? vody tam bylo tak 3-4cm.

Zatím moc děkuju zkušeným uživatelům za pomoc a rady, Díky.

Odkaz ke komentáři
1. Nefunguje elektrické ovládanání levého zpětného zrcátka... Bývá to ovladačem ? nebo motorek ? dá se motorek sehnat jako samostatný náhradní díl ?

2. Nemám centrál na DO, odemykám klíčem.. když odemknu jinde než u dveří řidiče, tak se řidičovi dveře neodemnknou... chyba motorku ? má to tak být ? když otevřu kufr tak se odemknou všechny dveře kromě dveří řidiče.

3. Nefunguje mi elektrické naklápění světlometů, ani jedni světlo nereaguje.. bývá chyba v tom ovladači ? potenciometr ? nebo odcházejí ovl. motorky ? nebo něco jiného ?

4. nějak špatně chodí spínač jen na vnitřní ventilaci ve voze, někdy se zacvakne ale nesvítí stejně...myslím že to asi ani nebude fungovat, jak to nejlépe ověřím.. dá se spínač vyměnit ? dělal to někdo ?

5. ostřikovač zadního skla 5 dvěří nefunguje, ale slysím zvuk motorku, bude to někde ucpané ?

7. Při mytí vozidla se mi objevila voda v levé zadní kapse v kufru, před tím tam nebyla, když jsme to objevil tak zrovna i pršelo ale myslim že to bylo při mytí.. je to běžné ? vody tam bylo tak 3-4cm.

Zatím moc děkuju zkušeným uživatelům za pomoc a rady, Díky.

zkusím s tím co vím, na ostatní se ptej dál (anebo ještě líp hledej)...

ad 2 - s největší pravděpodobností problém s mikrospínačem v zámku řidičových dveří, snad nejčastější bolest O1 - je tady o tom velké téma

ad 3 - vadné motorky naklápění ve světlech, dají se sehnat cca kolem 250,-/ks, výměna snadná, taky je tu téma

ad 5 a 7 - zkontroluj vedení hadičky k zadnímu ostřikovači, pravděpodobně rozpojené

Odkaz ke komentáři
zkusím s tím co vím, na ostatní se ptej dál (anebo ještě líp hledej)...

ad 2 - s největší pravděpodobností problém s mikrospínačem v zámku řidičových dveří, snad nejčastější bolest O1 - je tady o tom velké téma

ad 3 - vadné motorky naklápění ve světlech, dají se sehnat cca kolem 250,-/ks, výměna snadná, taky je tu téma

ad 5 a 7 - zkontroluj vedení hadičky k zadnímu ostřikovači, pravděpodobně rozpojené

ad2/ tak to bude na 99% ten mikrospínač, když otevřu dveře tak se mi nerozsvítí v interiéru světlo... to má myslím právě souvislost. dioda ještě nikdy neblikala..

Odkaz ke komentáři

díky moc za info.... takže dveřní zámek bude asi vyřešen a co ty další body co jsem psal... věděl by někdo něco ? nebo názor ?

Odkaz ke komentáři

takže OK. ostřikování zadního okna už funguje, byla rozpojená ta hadička, proto ta voda v kapse. díky všem za rady.

cirkulace vzduchu opravdu nelze sepnout při ofuku čelního skla, ale i když zapnu nerozsvítí se žárovička tlačítka a nevím jak zjistím že se to přeplo na vnitřní. cvakne to ? dá se to nějak poznat ?

ty motorky naklápění.. mi je divný že by odešly oba dva, ale spíš mě zajímalo, zda to budou skutečně motorky, zda se nemůže stát ža by odešel ten ovladač.

Odkaz ke komentáři

Takže mám další zjištění .... cirkulace vzduchu nešla protože tam někdo vyndal pojistku, prostě chyběla... teď už to funguje, tlačítko svítí, klapku slyším jak zaklapne a změní se hluk co dělá vzduch, takže ok.

motorek naklápúění světel jsem vyndal a chtěl jaem ho nějak otestovat... nereagoval když jsem dal na vstup napětí, tak jsem dal napětí přímo na motor, ale asi s opačnou polaritou nebo co... vylětěl ten integráč :D ... seženu motorek a zkusím...

rozebral jsem zrcátka a oba dvě strany jsou ok. motory naklápění choděj... rozebral jsem i spínač (ovládání) naklápění zrcátek a zdá se mi taky opticky v pořádku... ale to ovládáací tlačítko bude ještě někam zapojený, protože z toho vedou slabé drátky a na motor vedou silnější drátky, bude tam, něco ve dveřích ? víte někdo prosím ?

Odkaz ke komentáři
vycházím z toho, že máš O1 facelift, z ovladače zrcátka jdou drátky do dveřní jednotky, a z ní teprv do zrcátka k motorku naklápění.

Zkontroluj vedení, konektory, kontakty, jestli máš možnost půjčit si od někoho jiný ovladač, vyzkoušej...

jo mam 2003 01 uz po faceliftu... podle tam prave neco je... takze dverni jednotka ? co ma na starost pls ?

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

tak jsem sehnal na Aukru celou stahovacku s motorem s ridici jednotkou... vymenil jsem jednotku a zadna zmena.... sehnal jsem i konektor, ten byl totiz taky nacnuty, takze dnes jsem prepajel okolo tech 25 kabelu, pres to smrstovaci buzirky a svete div se.. kontrolka otevrenych dveri funguje, kdyz necham svitit svetla a otevru dvere hlasi to, leve zpetne zrcatko jde ovladat, dvere ridice se konecne daji odemykat dalkovym ovladanim a konecne blika i dioda SAFE LOCK, takze vse vyreseno totuto jednotkou a konektorem. huráááá :palec:

LOCK.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...