Petr.ha Odesláno Duben 18, 2021 Sdílet Odesláno Duben 18, 2021 Čau borci. Mám 1.8t arx v kombíkové ovci 4x4. Když jedu normálně tak je vše ok. Když se rozjedu trochu zostra tak z auta vylítne namodralej obláček. Takže nejspíš žere olej. Chci se zeptat jak se pozná jestli auto žere olej přes turbo nebo přez motor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Duben 18, 2021 Sdílet Odesláno Duben 18, 2021 Můžeš zkusit sundat spodní hadici na intercooleru a uvidíš, kolik oleje vyteče. Nějaký olej tam bude určitě. Pokud ho tam bude hodně, bude to pravděpodobně turbem. Pokud to jde motorem, můžeš omrknout, v jakém stavu jsou konce svíček. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Duben 18, 2021 Sdílet Odesláno Duben 18, 2021 (upraveno) Kolik oleje doleješ po ujetí 5000km ? Upraveno Duben 18, 2021 uživatelem pavel71 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petr.ha Odesláno Duben 20, 2021 Autor Sdílet Odesláno Duben 20, 2021 Sundal jsem tu hadici ke cooleru, nic vyloženě neteklo ale nějaký bordel tam je. 5000 jsem z autem zatim nenajel,mám ho chvilku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Duben 20, 2021 Sdílet Odesláno Duben 20, 2021 A jak velkou spotřebu oleje máš? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petr.ha Odesláno Duben 27, 2021 Autor Sdílet Odesláno Duben 27, 2021 Tak jsem se dival i na turbo samotné a je jaksi celé od oleje takže je nejspíš v háji. A začalo i zvláštně pískat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Květen 2, 2021 Sdílet Odesláno Květen 2, 2021 Od oleje nejspíš trochu bude tak jako tak. Do sání je vyvedená i jedna část odvětrání, takže se sem dostává "odpad" z motoru na opětovné spálení. Je tedy otázkou, jak moc je od oleje. Ten olej by se pak měl teoreticky dostat i do toho IC. Tlak turba je v pořádku? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.