Patrik005 Odesláno Červen 16, 2021 Sdílet Odesláno Červen 16, 2021 (upraveno) Ahoj, mám problém s rozjezdem škody Octavie 1.6 74kw rv. 1997, startuje krásně, ale když se chci rozjet a je studený motor, auto naběhne do 20 km/h a konec. Nelze přidat plyn, při sešlápnutí nereaguje a auto extrémně "cuká" a "skáče" po chvíli se rozjede. Moje otázka zní, může se jednat o snímač otáček klikové hřídele, anebo to může být něco jiného? Upraveno Červen 16, 2021 uživatelem Patrik005 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 16, 2021 Sdílet Odesláno Červen 16, 2021 Co pise diagnostika? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik005 Odesláno Červen 16, 2021 Autor Sdílet Odesláno Červen 16, 2021 před 54 minutami, Konny napsal: Co pise diagnostika? Přes diagnostiku jsem to zatím nedělal. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Červen 16, 2021 Sdílet Odesláno Červen 16, 2021 Nejdriv diagnostika a pak se muze resit co dal. Takto je to vesteni z koule 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gangbing Joe Odesláno Červen 16, 2021 Sdílet Odesláno Červen 16, 2021 Odpověď na tvojí otázku je jednoduchá: může 😄 Přesně tohle dělal kamarádovi Peugeot s bylo to snímačem klikovky. Já sice na diagnostiku moc nevěřim, ale pro odhalení závady budeš muset o hodně víc specifikovat projevy. Např kdy to začlo, dělá to i na dvojku, drhnou ti při tom kotouče o desky (do 20km/hod drhnou brzdy při chybě ABS), do jaký míry má vliv studený motor, je to přesně na 20 nebo spíš individual tu a tam, ... Jinak škrtící klapka je ok? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Červen 16, 2021 Sdílet Odesláno Červen 16, 2021 Muze byt klidne treba vaha vzduchu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik005 Odesláno Červen 17, 2021 Autor Sdílet Odesláno Červen 17, 2021 před 8 hodinami, Gangbang Joe napsal: Odpověď na tvojí otázku je jednoduchá: může 😄 Přesně tohle dělal kamarádovi Peugeot s bylo to snímačem klikovky. Já sice na diagnostiku moc nevěřim, ale pro odhalení závady budeš muset o hodně víc specifikovat projevy. Např kdy to začlo, dělá to i na dvojku, drhnou ti při tom kotouče o desky (do 20km/hod drhnou brzdy při chybě ABS), do jaký míry má vliv studený motor, je to přesně na 20 nebo spíš individual tu a tam, ... Jinak škrtící klapka je ok? na jedničku v pohodě, ale tuším ve vyšších otáčkách se to projeví. I na dvojku trojku. kotouče nedrhnou. mrknu na tu klapku před 8 hodinami, krysarr napsal: Muze byt klidne treba vaha vzduchu dobrá, díky 🙂 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Červen 17, 2021 Sdílet Odesláno Červen 17, 2021 Klapka by asi houpala otackama na volnobeh, ale mozny je vsechno 🙂 Zkus vahu vyndat a kouknout, jestli neni jen zadelana. Spis to nebude, ale ty rozjezdy a zdechly vykon vaha umi. Ale pokud to cuka a skace, spis to bude neco jinyho 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik005 Odesláno Červen 17, 2021 Autor Sdílet Odesláno Červen 17, 2021 Před hodinou, krysarr napsal: Klapka by asi houpala otackama na volnobeh, ale mozny je vsechno 🙂 Zkus vahu vyndat a kouknout, jestli neni jen zadelana. Spis to nebude, ale ty rozjezdy a zdechly vykon vaha umi. Ale pokud to cuka a skace, spis to bude neco jinyho Brácha měl to stejný, prej auto bylo "líné" a mělo výrazný pokles na výkonu. Mechanik mu vyměnil prej čidlo klikové hřídele a bylo všecko cajk, jen chci získat co nejvíce teoretických informací, co by to vlastně mohlo být, nechci pak vyměňovat 10 čidel 😀😀 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krysarr Odesláno Červen 17, 2021 Sdílet Odesláno Červen 17, 2021 Cidlo otacek na klice jsem menil kdysi taky, vim, ze to nejelo, ale presne si projevy bohuzel uz nepamatuju 😞 0 Citovat Odkaz ke komentáři
NameNotFound74 Odesláno Červen 17, 2021 Sdílet Odesláno Červen 17, 2021 Já měnil číslo kliky 2 roky zpět. Projevy byly že jakmile se motor ohřál tak na volnoběh zhasl a nešel nastartovat, nastartoval až zase vychládl, takže sem chvíli musel brzdit levou nohou abych pořád udržoval otáčky nás volnoběžnýma. Jinak to taky občas cukalo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
NameNotFound74 Odesláno Červen 17, 2021 Sdílet Odesláno Červen 17, 2021 A když jsem jednou zkoušel dávat druhou váhu vzduchu co mám tak ta dělala podobný věci jako tobě, rozjel sem se, ale potom když sem chtěl přidat tak auto absolutně nereagovalo a trochu skákalo. Zkus pro nastartovaným motoru odpojit váhu, pokud motor nechcípne nebo se to nijak neprojeví, tak je pravděpodobně špatná 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Patrik005 Odesláno Červen 17, 2021 Autor Sdílet Odesláno Červen 17, 2021 Díky, vyzkouším. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.