Přejít na obsah

Třepání, volnoběh, dojezd

Doporučené příspěvky

Mám 2 měsíce octavku s udajně 174tkm. r.v. 98 verze combi.

serviska je slušně vedená a auto opticky vzhledem k r.v. je taky obstojné.

Hned po koupi jsem si nechal udělat servis nedostatků toho co mi vytkli na technické v ČR (šel jsem na technickou, bo auto jsem pár dnů na to chtěl checknout na technické v DE a zaregistrovat v dojtšlandu, což se podařilo).

Do této oprávky jsem dal 11tis (škoda servis), přičemž hlavně šlo o výfuk, katalyzátor, pak sylenbloky obou předních ramen A silenblok pod motorem (vše výměna). Už před tímto servisem mi to třepalo (tedy popis toho třepání - když dojíždím na světla nebo v zácpě a mám vyřazeno tj. vždy pouze při volnoběhu, přičemž čím nižší rychlost tím je třepání citelnější, nemá na to vliv brzdění - stává se i když nebrzdím a auto nechám dojet - se to třepe v oblasti motoru - zkoušel jsem si při volnoběhu protočit motor tj přišlapnout plyn při neutrálu - to třepání pak zmizí (!) tj asi to nebude v brzdách.

Mám pocit že to třepe i při vyšších rychlostech, ale rozhodně je to menší, téměř neznatelné oproti třepání při nízké rychlosti.

! Při těch dojezdech mi to nedělá vždycky, no zatím si tabulky nevedu, ale tipl bych, že je to cca ve 40% těchto "dojezdů, dobržďování" kdy mi to v oblasti motoru třepe !

Myslel jsem, že to bude tím sylenblokem pod motorem ale ta oprava nepomohla.

Vím 180tis je interval, ale servischeck dělám až v srpnu během dovolené, do té doby s tím potřebuji jezdit do práce.

Setkal se už někdo s tímhle problémem?,

mám to nechat až na ten servis nebo by to mohlo být něco závažnějšího?

díky

Odkaz ke komentáři

To třepání co popisuješ je dvouhmota v pr.... (dvouhmotnostní setrvačník) prostě ti odešel do věčných lovišť dost běžná závada buď si kup novou dvouhmotu ,ale je to finančně docela náročná operace a nebo kup jednohmotu s fabie TDI a nech si to předělat vyjde ti to tak nějak na stejno a máš klid ta jednohmota vydrží věčně a pokud se chystáš na nějaké posilování výkonu ať už chipem a nebo tryskama tak tohle je jediná cesta ona ta dvouhmota je velmi citlivá na jízdní styl tohle se pánům od vw vůbec nepovedlo :smich:

Odkaz ke komentáři
To třepání co popisuješ je dvouhmota v pr.... (dvouhmotnostní setrvačník) prostě ti odešel do věčných lovišť dost běžná závada buď si kup novou dvouhmotu ,ale je to finančně docela náročná operace a nebo kup jednohmotu s fabie TDI a nech si to předělat vyjde ti to tak nějak na stejno a máš klid ta jednohmota vydrží věčně a pokud se chystáš na nějaké posilování výkonu ať už chipem a nebo tryskama tak tohle je jediná cesta ona ta dvouhmota je velmi citlivá na jízdní styl tohle se pánům od vw vůbec nepovedlo :palec:

Díky,

co se týče té 1hmoty z fabie - píšeš : "...nech si to předělat.." - tj i s novou spojkou, nebo můžu nechat, v případě, že ta stará je v pořádku tu starou?

SEK

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
mám presne ten istý problém až na to že mne to robí na 90% dojazdoch ku semafórom.

bol som stým u kamoša v servise a ten mi hovoril že je v prdeli nejaké dodatočné spalovanie výfukových plynov a že je to pekne mastná položka čo sa servisu týka

To je pěknej průser. Ted co s tím? Mám dilema jestli měnit jednohmotu, nebo to co píšeš.

Už sis to nechal opravit? Na kolik tě to vyšlo?

D.

Odkaz ke komentáři

No občas mívám ty samý dojezdy co vy ale teď mám dilema co to teda je.... prostě to škube.... A celkem často se mi stává, že když brzdím motorem ze 130 - 140 (samozřejmě i víc a párkrát i míń) auto s sebou škube... pak se to sklidní a je klid.... někdy ale ovšem nejde přidat plyn a musím počkat na nižší rychlost a pak normálně plyn funguje.... nevím co s tím...

Upraveno uživatelem Lubo24
Odkaz ke komentáři
No občas mívám ty samý dojezdy co vy ale teď mám dilema co to teda je.... prostě to škube.... A celkem často se mi stává, že když brzdím motorem ze 130 - 140 (samozřejmě i víc a párkrát i míń) auto s sebou škube... pak se to sklidní a je klid.... někdy ale ovšem nejde přidat plyn a musím počkat na nižší rychlost a pak normálně plyn funguje.... nevím co s tím...

Ne, tak tohle neznám. Mně to dělá jenom při těch dojezdech. Je to jak kdybych dobržďoval do nuly s kvaltem (co se frekvence, ne síly týče), ale já mám při tom vyřazeno!

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...