sekaraze Odesláno Květen 9, 2010 Sdílet Odesláno Květen 9, 2010 Mám 2 měsíce octavku s udajně 174tkm. r.v. 98 verze combi. serviska je slušně vedená a auto opticky vzhledem k r.v. je taky obstojné. Hned po koupi jsem si nechal udělat servis nedostatků toho co mi vytkli na technické v ČR (šel jsem na technickou, bo auto jsem pár dnů na to chtěl checknout na technické v DE a zaregistrovat v dojtšlandu, což se podařilo). Do této oprávky jsem dal 11tis (škoda servis), přičemž hlavně šlo o výfuk, katalyzátor, pak sylenbloky obou předních ramen A silenblok pod motorem (vše výměna). Už před tímto servisem mi to třepalo (tedy popis toho třepání - když dojíždím na světla nebo v zácpě a mám vyřazeno tj. vždy pouze při volnoběhu, přičemž čím nižší rychlost tím je třepání citelnější, nemá na to vliv brzdění - stává se i když nebrzdím a auto nechám dojet - se to třepe v oblasti motoru - zkoušel jsem si při volnoběhu protočit motor tj přišlapnout plyn při neutrálu - to třepání pak zmizí (!) tj asi to nebude v brzdách. Mám pocit že to třepe i při vyšších rychlostech, ale rozhodně je to menší, téměř neznatelné oproti třepání při nízké rychlosti. ! Při těch dojezdech mi to nedělá vždycky, no zatím si tabulky nevedu, ale tipl bych, že je to cca ve 40% těchto "dojezdů, dobržďování" kdy mi to v oblasti motoru třepe ! Myslel jsem, že to bude tím sylenblokem pod motorem ale ta oprava nepomohla. Vím 180tis je interval, ale servischeck dělám až v srpnu během dovolené, do té doby s tím potřebuji jezdit do práce. Setkal se už někdo s tímhle problémem?, mám to nechat až na ten servis nebo by to mohlo být něco závažnějšího? díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Květen 10, 2010 Sdílet Odesláno Květen 10, 2010 něco podobného mi dělal setrvačník-byl KO, jak řikaš stojím ve frontě a citim jak se auto občas otřepe jinak, přirovnal bych to k aritmii:), nejvíc jsem to citil na červené na sešlaplém brzdovém pedálu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Květen 10, 2010 Sdílet Odesláno Květen 10, 2010 To třepání co popisuješ je dvouhmota v pr.... (dvouhmotnostní setrvačník) prostě ti odešel do věčných lovišť dost běžná závada buď si kup novou dvouhmotu ,ale je to finančně docela náročná operace a nebo kup jednohmotu s fabie TDI a nech si to předělat vyjde ti to tak nějak na stejno a máš klid ta jednohmota vydrží věčně a pokud se chystáš na nějaké posilování výkonu ať už chipem a nebo tryskama tak tohle je jediná cesta ona ta dvouhmota je velmi citlivá na jízdní styl tohle se pánům od vw vůbec nepovedlo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sekaraze Odesláno Květen 13, 2010 Autor Sdílet Odesláno Květen 13, 2010 To třepání co popisuješ je dvouhmota v pr.... (dvouhmotnostní setrvačník) prostě ti odešel do věčných lovišť dost běžná závada buď si kup novou dvouhmotu ,ale je to finančně docela náročná operace a nebo kup jednohmotu s fabie TDI a nech si to předělat vyjde ti to tak nějak na stejno a máš klid ta jednohmota vydrží věčně a pokud se chystáš na nějaké posilování výkonu ať už chipem a nebo tryskama tak tohle je jediná cesta ona ta dvouhmota je velmi citlivá na jízdní styl tohle se pánům od vw vůbec nepovedlo Díky, co se týče té 1hmoty z fabie - píšeš : "...nech si to předělat.." - tj i s novou spojkou, nebo můžu nechat, v případě, že ta stará je v pořádku tu starou? SEK 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Indi666 Odesláno Květen 24, 2010 Sdílet Odesláno Květen 24, 2010 Musíš ji vyměnit celou, to je setrvák,lamelu, přítlačák, prostě celý set. Při jedné práci bych vyměnil spojkové ložisko a gufero na klice. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sojer Odesláno Červen 7, 2010 Sdílet Odesláno Červen 7, 2010 mám presne ten istý problém až na to že mne to robí na 90% dojazdoch ku semafórom. bol som stým u kamoša v servise a ten mi hovoril že je v prdeli nejaké dodatočné spalovanie výfukových plynov a že je to pekne mastná položka čo sa servisu týka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sekaraze Odesláno Červen 8, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 8, 2010 mám presne ten istý problém až na to že mne to robí na 90% dojazdoch ku semafórom.bol som stým u kamoša v servise a ten mi hovoril že je v prdeli nejaké dodatočné spalovanie výfukových plynov a že je to pekne mastná položka čo sa servisu týka To je pěknej průser. Ted co s tím? Mám dilema jestli měnit jednohmotu, nebo to co píšeš. Už sis to nechal opravit? Na kolik tě to vyšlo? D. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lubo24 Odesláno Červen 10, 2010 Sdílet Odesláno Červen 10, 2010 (upraveno) No občas mívám ty samý dojezdy co vy ale teď mám dilema co to teda je.... prostě to škube.... A celkem často se mi stává, že když brzdím motorem ze 130 - 140 (samozřejmě i víc a párkrát i míń) auto s sebou škube... pak se to sklidní a je klid.... někdy ale ovšem nejde přidat plyn a musím počkat na nižší rychlost a pak normálně plyn funguje.... nevím co s tím... Upraveno Červen 10, 2010 uživatelem Lubo24 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Červen 11, 2010 Sdílet Odesláno Červen 11, 2010 Mě to taky cuká,ale nejen při dojezdu ale i při stání na volnoběh jako takovym.Taky je slyšet jak to mlátí v okolí spojky...takže předpokládám že je setrvák v pr.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sekaraze Odesláno Červen 12, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 12, 2010 No občas mívám ty samý dojezdy co vy ale teď mám dilema co to teda je.... prostě to škube.... A celkem často se mi stává, že když brzdím motorem ze 130 - 140 (samozřejmě i víc a párkrát i míń) auto s sebou škube... pak se to sklidní a je klid.... někdy ale ovšem nejde přidat plyn a musím počkat na nižší rychlost a pak normálně plyn funguje.... nevím co s tím... Ne, tak tohle neznám. Mně to dělá jenom při těch dojezdech. Je to jak kdybych dobržďoval do nuly s kvaltem (co se frekvence, ne síly týče), ale já mám při tom vyřazeno! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sekaraze Odesláno Červen 12, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 12, 2010 Mě to taky cuká,ale nejen při dojezdu ale i při stání na volnoběh jako takovym.Taky je slyšet jak to mlátí v okolí spojky...takže předpokládám že je setrvák v pr.... Ne na volnoběh když auto stojí je to u mě spkojený Brumla... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sojer Odesláno Červen 12, 2010 Sdílet Odesláno Červen 12, 2010 musí to počkať. teraz som dal do laku nejaké veci... ako ďalšie je v poradí spojka a turbo. o poradí rozhoduje to čo skôr prdne ale zatial pevne verím že to vydrží ešte aspoň 2 mesiace pokope tak ak pri výmene spojky hento prestane dám vedieť. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lubo24 Odesláno Červen 13, 2010 Sdílet Odesláno Červen 13, 2010 To je docela dobrý... co dřív odejde,... No jak jsem psal., když brzdím motorem tak to někdy škube a když je to z vysoké rychlosti nejde mi potom ani přidat plyn a musím počkat až auto přibrzdí motorem na na 130 140 a potom můžu přidat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
sekaraze Odesláno Srpen 20, 2010 Autor Sdílet Odesláno Srpen 20, 2010 Takze panove mam tam novou spojkovku s jednohmotou a problem je odstranen!! Vymena vysla na 16 i s praci. Cuss 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Luks Odesláno Srpen 20, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2010 taky jsem tam nechal hodit jednohmotu se spojkou,cena asi 13500,- ale byly v tom ještě oleje (motor,převodovka) a navaření matic pro kryt motoru :lool: problém je vyřešenej. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.