ScofieldCZ Odesláno Listopad 21, 2021 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2021 Zdravím, začátkem týdne jsem udělal rozvody (INA) na eresu (motor BWA) Najel jsem cca 100km a rozsvítila se kontrolka motoru, napichnul jsem to na Vag a vyskočila chyba P0016 nesprávný poměr G40 a G28. Ikdyz chyba svítila, tak žádný pokles výkonu nebyl a startovalo to úplně normálně. Chybu jsem vymazal a po opětovném nastartování se již neobjevila. Poté jsem něco málo opět pojezdil (asi 50km dohromady) a kontrolka svítila znovu. Opět šla vymazat a po nastartování se znovu neobjevila. Jelikož je to chyba spojená s rozvody, tak jsem se podíval ve vagu do měřených hodnot do skupiny 93/3 kde jsem objevil hodnotu -5 Tato hodnota mě poněkud zarazila, jelikož by po výměně rozvodů měla být 0, ale zase to není hodnota, že by to bylo skočené. takže se chci zeptat, jaké jsou možné příčiny. Všem děkuju za rady 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marek16 Odesláno Listopad 21, 2021 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2021 (upraveno) rozčasovaný rozvody podle mě, buď jsi to špatně zaaretoval nebo to skočilo o zub Upraveno Listopad 21, 2021 uživatelem marek16 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ScofieldCZ Odesláno Listopad 21, 2021 Autor Sdílet Odesláno Listopad 21, 2021 (upraveno) Právě podle mě, pokud by to bylo špatně načasované, nebo skočené, tak by se chyba po nastartování ihned objevila znovu, jenže se neobjeví a třeba 2 dny se s tím normálně jezdí a pak z ničeho nic znovu vyskočí ta chyba Upraveno Listopad 21, 2021 uživatelem ScofieldCZ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marek16 Odesláno Listopad 21, 2021 Sdílet Odesláno Listopad 21, 2021 on ten detekční algoritmus může mít nějakou toleranci, kdy to ještě považuje za ok, a jeden zub to třeba zas tolik nerozčasuje. Nebo časovej rámec po kterej to vyhodnocuje a chybu vyhodí až pak. Tady jenom hádám jako programátor, ale pokud se to stalo hned po výměně rozvodů, přijde mi extrémně nepravděpodobný že by to způsobilo něco jinýho. Zkusil bych to načasovat znovu a postupovat přesně krok po kroku podle servisní příručky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ScofieldCZ Odesláno Listopad 21, 2021 Autor Sdílet Odesláno Listopad 21, 2021 Zítra nebo v úterý to pujde rozhodit a uvidíme jestli se na něco přijde. Třeba se tu zatím objeví někdo kdo by mohl mít ještě nějaký tip, nebo zkušenost. A po vyřešení sem samozřejmě napíšu, čím to přesně bylo pro případné další klubáky s tímto problémem 0 Citovat Odkaz ke komentáři
NoNick Odesláno Únor 14, 2025 Sdílet Odesláno Únor 14, 2025 Dobrý den, víte čím to přesně bylo ? V 21. 11. 2021 at 12:53, ScofieldCZ napsal: Zítra nebo v úterý to pujde rozhodit a uvidíme jestli se na něco přijde. Třeba se tu zatím objeví někdo kdo by mohl mít ještě nějaký tip, nebo zkušenost. A po vyřešení sem samozřejmě napíšu, čím to přesně bylo pro případné další klubáky s tímto problémem Dobrý den, víte čím to přesně bylo ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ScofieldCZ Odesláno Duben 25, 2025 Autor Sdílet Odesláno Duben 25, 2025 Odpovídám sice docela pozdě, ale přece 😀 Do dnešního dne je to stále záhada co to bylo. Celé se to tehdy znovu rozdělalo a kontrolovalo. Skočené to nebylo, načasované to bylo správně. Ostatně poté už nikdy chyba znovu nevyskočila. A to už od té doby uplynulo 3 a půl roku a cca 60 tisíc kilometrů 😀 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.