Přejít na obsah

Kovový zvuk při řazení 3.stupně

Doporučené příspěvky

Hledal jsem hleda, ale nikde nenašel, tak doudám že nezakládám již něco řešeného. Mám problém při řazení trojky. Ne uplně pokaždý ale většinou cítím takový cvaknutí, jakoby přes zuby či co a je slyšet takový kovový ťuknutí. Dělá to jen na tý trojce. Taky mi tam jde docela špatně jednička za studena nebo když jedu už třeba cca 15km/h. Asi před 10tis. km mám měněnou hřídel na převodovce a taky mi dávali opravnou sadu na diferenciál. Nevíte někdo čím by to mohlo být? jak často se mění převodovej olej? Ten mi ale samozřejmně mněnili. Dávali tam Gear Synto. Díky moc za každou radu!

Odkaz ke komentáři

Jestli to nebudou dělat opotřebovaný synchomy, taky mi při 10-15km/h jde špatně zařadit jednička (musím ji tam šoupnout násilím), převodový olej mám měněný, tak si myslím, že bude asi opotřebovaný synchrom na té jedničce... No zatím to neřeším, když mi tam ta jednička za jízdy nejde dát, tak tam šoupnu dvojku a je to, jinak když stojím, tak je ta jednička bezproblémů a ostatní kvalty taky v poho...

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

no jednicku tezko dokazes bezproblemove zaradit pri takove rychlosti, to zavada neni ale je tak prevodovka udelana abys ji ne potentno pri chibnem razeni. Akorat muj bracha dokazal pri 30km/h zaradit jednicku a nic neposrat a jak se mu to povedlo to fakt nevym. Takze zavada to neni. Pokud vym tak jedine u podelne namontovanych motoru z VW produkce (passat, A4, A6, Superb.....) je mozne radit 1. v treba 40km/h a to bez problemu.

Ale pokud ta trojka jede spatne zaradit a pri tom vydava ty zvuky tak je mozno aby to byl sinhron nebo spojka. Mne taky az se zaleje vodou prevodovka (od kalouze nebo po umivani) trojka nejde zaradit ale bez tech zvuku, proste tam nejde vubec zaradit dokud ji pekne ne poprosim, ale u mne je to dano tim, kuwa jak se rika na cesky, tim co proste vybira rychlosti ktere mas radit (anglicky: gear selector), co pochibuje hrdel k jednotlivym rychlostem. Uz to mam menene jednou, a zase zacalo zlobyt, novej stoji 150 euro tak se modlym aby jeste nejakou dobu vydrzel.

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Dle mého názoru, když nejde zařadit pouze jeden rychlostní stupeň, nebude se jednat o olej.

Hledal bych tedy závadu u převodovky? Kdyby tuto závadu obstarával olej, bude dle mého blbnout každý rychlostní stupeň. Je to ale věc názoru, takže mě klidně ukamenujte :blink:

Já mám najeto 211000km a na převodovce mi vyskakuje zpátečka a sem tam nejde zařadit na poprvé trojka. Takže to má za sebou a čeká na případnou výměnu.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...