Přejít na obsah

Divné zvuky při couvání DSG 6° Scout 135kW


Doporučené příspěvky

Zdravím všechny.

Mám Scouta 2.0TDi 135kW tv.2016, nájezd 91tis. Teď se mi objevil problém s DSG. Při zařazení R do kopce se auto pomalu rozjede, zacuká a ozývají se silné kovové zvuky. Není to vždy, ale dost mě to znervózňuje. Na diagnostice Carista žádná závada není. Jinak je převodovka ok, dopředu rádi krásně. Olej byl měněný před třemi lety na 57tis km. Čím by to mohlo být? Díky všem za pomoc. 

 

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Ahoj, poriesil si tvoj problem? Mal som so svojim Scoutom nieco podobne. Problem bol s tym makkym hlinikovym krytom, ktory bol velmi blizko kardanu. Pri urcitych otackach a iba pri zaradenej spiatocke sa objavil ten divny zvuk. Ked bolo auto na zdvihaku, samozrejme, ze  sa zvuk neobjavil. Mne striekali podvozok a kvoli tomu demontovali ten hlinikovy kryt. Ked ho nasledne zalozili, asi ho trosku prehli a problem bol na svete.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ahoj. 

Problém jsem přestal vyhledávat a nijak extra, kromě výměny oleje a diagnostiky na VCDS jsem s tím nedělal. Na diagnostice vyskočila jakási sporadická chyba "čidla snímače řadící páky", která se vymazala a dále se udělal reset převodovky. Od té doby problém se zvukem párkrát nastal, ale vždy, když jsem se pokusil to nějak zdokumentovat na video, tak se jako na potvoru nic.

Naposledy mi to ale přišlo tak, že někdy, zcela nepravidelně, se při rozpojení spojky jen při té zpátečce do kopce, po ubrání plynu, jakoby hlasitěji spojky rozpojí a udělá to tu "ránu". Uvidíme, jestli se mi to povede nějak zadokumentovat.

Jinak zatím nevim, moc to neřeším, jezdím dál. Nikdo si s tím zatím neví rady.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Zdravím.  Mám takový menší problém. Mám Octavii 2 2.0tdi 103kw bmm PD s dpf a poslední dny si všímám lehkých vibrací za jízdy do kopce na 6.převodový stupěň cca v 80-100km/h. Není to nic hrozného, ale docela mě zajímá kde může být příčina. Auto je nepatrně hlučnější s vibracemi pod pedály. Moje první myšlenka byla jestli to třeba není převodovka, protože má najeto bez mála 290tkm. Předem děkuji za odpověď.
    • twl by me jeblo a zaroven zajimalo kolik by zachranilo PPF nastesti se to nedozvime
    • BUBUTECH, vedel by si dat vyrobit 2ks tych gumenych veci ? Mam vsetky suciastky ale tie stople co tu mas model sa uz nikde nedaju kupit a nemam nikoho co by mi to vytlacil na 3d tlaciarni. Dik za odpoved.
×
×
  • Vytvořit...