Přejít na obsah

Nízký tlak oleje na volhoběh - O2 RS TSI (CCZA)


Doporučené příspěvky

Ahoj,

mám prosbu ohledně problému s tlakem oleje.

Nejdřív jak se to projevuje: Při ohřátém oleji aspoň na 65 °C se po několika vteřinách na volnoběh rozsvítí červené varování o tlaku oleje. Stačí zvednout otáčky nad 1500 a varování zmizí. V jiných i hodně vysokých otáčkách se varování neobjeví.

Co jsem už zjistil: Měřákem tlaku jsem zjistil, že na volnoběh opravdu dává málo - asi 0,5 baru. Ve zvýšených otáčkách tlak stoupá až asi na 4 bary. Podle příručky by na volhoběh měl být tlak kolem 1,2 baru.

Co jsem zkontroloval: V sundané vaně jsem našel jen tři malé kousky kovu. Sítko na čerpadle oleje čisté.

Co jsem vyměnil: Závada se objevila asi po 700 km po výměně oleje (Valvoline SynPower 5W40) a filtru. Předtím jsem dával Castrol Titanium FSI 5W40, který bych dal opět, ale ten je dlouhodobě nedostupný. I přesto jsem opět vyměnil olej (opět Valvoline) a filtr. Dále trn pod filtrem, i když ten původní byl asi dobrý. Řídící ventil tlaku oleje taky nepomohl. Vše originál Škoda náhradní díly.

Podle toho, co vše jsem už přečetl na různých fórech, tak se tenhle problém občas objeví, ale nikdy se nedořeší. To, co z toho všeho dává trochu smysl, tak je to, že ten tlak někde utíká velkými vůlemi - asi na klice a šálách.

Proto bych chtěl vědět, jestli to už někdo dořešil a jak. Případně na koho se obrátit, kdo tyto motory dělá. Nejlépe ve Východočekém kraji, ale v zásadě jsem schopný auto dostat kamkoli jinam.

Jinak olej auto do teď bralo asi 1 l na 13000 km (od výměny k výměně po jednom roce), což je v zásadě normální. Motor má najeto 140 000 km.

Předem díky za konstruktivní rady

 

Lukáš

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak jsem si říkal, že jsem napíšu, co to nakonec bylo. Byl to utržený držák pouzdra vyvažovacího hřídele. Takže se pouzdro mohlo pootočit a tím se rozhodilo lícování děr pro olej.
Osobně si ale myslím, že nikdo další s takovouhle závadou nebude. Protože podle automechanika jsem první o kterém ví s takovouhle závadou [emoji6] A navíc já musím mít vždycky nějakou atipickou závadu [emoji53]

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...