ado742 Posted September 20, 2022 Share Posted September 20, 2022 Dobrý deň, chcel by som sa informovať. Disponujem octaviou 3 pred facelift s DSG. Keď stojím na semafor a nechcem stať vždy na brzde či ma to nejaký assisten automatického zabridenia alebo musí dať N a ručnu brzdu. Ďakujem za každú pripomienku 0 Quote Link to comment
Radas Posted September 20, 2022 Share Posted September 20, 2022 nevím no, ale na křižovatce nestojím ani s manuálem na pedálu brzdy, ono to totiž pěkně oslňuje řidiče za mnou a kord večer, normálně dej N a ručku, asistent maximálně při rozjezdu do kopce, ale ten ti nijak při delším stání do kopce nebo na křižovatce nepomůže, ten je pouze pro rozjezd do kopce. 0 Quote Link to comment
ado742 Posted September 21, 2022 Author Share Posted September 21, 2022 na passate b6 predtým som dal brzdu a auto stalo samo kým som nepridal plyn, ale neviem či to nemá spoločne aj to že to malo elektrickú ručnú brzdu 0 Quote Link to comment
Dakie Posted September 21, 2022 Share Posted September 21, 2022 Nj, ale Passat má elektronickou ručku, to je něco jiného.. U OIII holt musíš vyřadit do P a nebo stát na brzdě, ale to je opravdu nepříjemné pro řidiče za tebou.. 0 Quote Link to comment
HONZAV1 Posted September 21, 2022 Share Posted September 21, 2022 I ta automatická ručka (samozřejmě jen elektrická) je blbá z hlediska svícení brzdových světel. Pokud je totiž v automatickém módu, tak brzdová světla po puštění pedálu zůstanou svítit. Pokud ale zastavím, pustím pedál brzdy a ťuknu na ručku, tak nesvítí. Takto je alespoň u S3. A tak to dělám, nemám rád, když mi někdo svítí červeně do ksichtu, tak to nedělám jiným. Myslím, že to bude i u jiných aut. 0 Quote Link to comment
Dakie Posted September 21, 2022 Share Posted September 21, 2022 Což bude nejspíš z toho důvodu, že je vlastně auto pořád "v pohotovosti" a připraveno na jízdu. Kdežto, když dáš "P", tak prostě stojíš a musíš přeřadit. 0 Quote Link to comment
HONZAV1 Posted September 21, 2022 Share Posted September 21, 2022 Já to mám jednodušší, mám manuál :). 0 Quote Link to comment
Recommended Posts