Defik Odesláno Říjen 21, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2022 Mám stařičkou Octavia II r.v. 2007 (Hatchback) a zatéká mi k těsnění do kufru (viz. foto). Není to nijak moc, ale problém je, že v zimě ta voda zamrzne a já se nedostanu do kufru. V servisu už mi přitáhli ten zámek kufr, aby těsněji doléhal, ale to nepomohlo. Netušíte, jak to vyřešit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Říjen 21, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2022 Ona je otázka, kudy ti tam teče, může to být klidně přes stěrač a pod.... zakroužkované louže už jsou jen následek, ale v tom místě hádám, že problém nebude. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Říjen 21, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2022 To těsnění je steřele, pokroucené, dej tam nové aby tesnilo a voda se tam nedostane a odteče kolem těsnění přes nárazník pryč 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Defik Odesláno Říjen 24, 2022 Autor Sdílet Odesláno Říjen 24, 2022 V 21. 10. 2022 at 22:43, Radas napsal: To těsnění je steřele, pokroucené, dej tam nové aby tesnilo a voda se tam nedostane a odteče kolem těsnění přes nárazník pryč Zkoušel jsem to těsnění odstranit, ale drží tam fakt pevně. To je tam přilepené? Nerad bych tam něco poničil/poškodil. Hledal jsem i na YouTube, ale ani tam jsem nic nenašel 😕 Poradíš? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Říjen 24, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 24, 2022 Těsnění je nasazené na výstupek karoserie, pokud jej máš ve stavu koroze, tak je možné že přirostlo ke karoserii, v každém případě si sežeň nové těsnění a potom sundej to staré, přilepené není, ale jak říkám, koroze tomu dal za své, Sundej staré těsnění popřípadě odstraň zbytky co po něm zůstanou, ošetři karoserii pod těsněním a nabouchej nové, 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Defik Odesláno Říjen 24, 2022 Autor Sdílet Odesláno Říjen 24, 2022 Díky moc za info... Ještě se zeptám: Někde jsem slyšel, že by mohly být jen ucpané nějaké žlábky pro odvod dešťové vody. Nikde jsem nezjsitil, co o čem je řeč. Netušíš? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Říjen 24, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 24, 2022 Je tam odpadní ventil, ale ten nemá na tvůj problém vliv, 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Defik Odesláno Listopad 16, 2022 Autor Sdílet Odesláno Listopad 16, 2022 Tak jsem to přetěsnil ale i tak se voda zachytává na stejném místě, jako na obrázku. Ta voda tam může být nebo ne? Co jiného by mohlo způsobovat to zamrzání kufru? Že by byl zámek příliš napevno? Nebo něco jiného? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Listopad 17, 2022 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2022 Sundej ten PVC kryt na víku kufru a zavři se v něm a někoho popros aby auto z venčí prolévali v zadní části vodou, 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Defik Odesláno Listopad 17, 2022 Autor Sdílet Odesláno Listopad 17, 2022 Před hodinou, Radas napsal: Sundej ten PVC kryt na víku kufru a zavři se v něm a někoho popros aby auto z venčí prolévali v zadní části vodou, Okej, díky za radu, zkusím to. jen se zeptám, jak ho sundat? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Listopad 17, 2022 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2022 Je třeba vyšroubovat i madlo, při demontáži plastu musíš opatrně protože rády praskají plastové packy, které kryt drží,https://octaviaclub.cz/clanky/navod-demontaz-plastu-5-dveri-octavia-1-347/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Defik Odesláno Listopad 17, 2022 Autor Sdílet Odesláno Listopad 17, 2022 Ještě přemýšlím... Přijdu vůbec na něco, když se mi ta voda nedostane ZA to těsnění, ale jen na něj? Mrkni na tu fotku v první zprávě, co myslíš? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Listopad 17, 2022 Sdílet Odesláno Listopad 17, 2022 Přijdeš na to nebo si overiš jestli zde není třeba ta související pricina vzniku problémů s vodou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Defik Odesláno Prosinec 9, 2022 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 9, 2022 Tak jsem nakonec nevyhrál a hodil jsem to raději do servisu. Tam po dlouhém zkoumání zjistili, že se pohnula část konstrukce, kvůli čemuž to těsnění přesně nedoléhalo. Je to ale fakt zvlášní, protože do auta nikde nic nenabouralo... Každopádně odstrojili v kufru vnitřní plasty, chvilku do těch plechů mlátili, aby to o nějaký ten milimetřík posunuli a už je to vyřešeno. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.