Přejít na obsah

Nefunkční budíky


CHose

Doporučené příspěvky

Zdravím,
minulý týden mi zamrzla v autě nafta(ti šm*jdi na benzínkách to asi ředí čím dál víc). Každopádně než jsem se k tomu dopátral tak jsem provedl několik měření a zkoušek... Poté co jsem zjistil závadu jsem dal nový filtr, vyčerpal starou naftu a dal novou, pak jsem odvzdušnil a hurá motor jede. Nicméně po této opravě mi přestali fungovat budíky tj. neukazuje nafta, otáčkoměr ani teplota.... Kontroloval jsem komplet všechny pojistky a všechno OK, podsvícení budíků funguje ukazuje se čas i "počítač". Auto normálně jede, světla blinkry ventilátor všechno bez závad. Nenapadá někoho čím by to mohlo být ?
Při výměně nafty jsem "hýbal pouze z hladinoměrem a pak jsem sundával plast (vypínač světel) jak jsem se díval na relátka. Tj. do palubovky jsem nelezl, každopádně jediné co jsem si všiml tak při dřívějším zjišťování závady mi šlo do hladinoměru 5V a teď tam nejde vůbec nic. Takže závada je asi ještě někde dříve něž v zobrazení na palubce a proud nejde už do "čidel".
Je to octavia 1, r.v. 97, nafta 1.9, 81kW.

Díky za případné rady...

Odkaz ke komentáři

No , je to jen střílení od boku . Buď odešla přístrojovka - budíky a  je nutné určit proč . Třeba proč bylo na palivoměru 5V ? Když je k němu přivedena kostra ( hnědobílím). 

Já tam měl 12V - závada: seškvařená zoxidovaná svorkovnice za akumulátorem, z důvodu že odešla kabeláž resp spojení kabely- svorkovnice na snímači oleje ve vaně a někdo to vylepšil 20A pojistkou když se ta 5A pálila . Budíky mi vyhořeli nešel palivoměr teploměr svítila jen část osvětlení přístrojovky . 

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...