Přejít na obsah

Geometrie zadní nápravy.

DominikZ

Doporučené příspěvky

Ahojte, byl jsem na geometrii sjíždění vnitřku zadních pneu, výměna všech ramen, pružin a tlumičů. Geometrie nastavena takto, sbíhavost asi ok ale odklony zbytečně na hraně bych řekl, nevím když auto zatížim jestli půjde geometrie nad -1,5 a tím pádem bude mimo nebo do plusu nevím jak je brána nula. Děkuji za odpověďi

IMG20231212125223.jpg

Odkaz ke komentáři

Taky by mělo být auto u měření resp nastavování geometrie předpisově zatíženo. Když jsem byl naposledy na geometrii, nic do auta nedávali. Já tomu jdu naproti alespoň plnou nádrží. 😁 Otázkou je, jestli se ty limitní rozměry dalším zatížením "posunou" víc dovnitř tolerance, nebo mimo ní. 🤔

Odkaz ke komentáři

No právě zatím mám měsíc po geometrii, hlídám to a zatím je pneu rovnoměrně sjeta na obou stranách cca 7 mm, zatížené to mám pernamentne LPG bombou + v kufru plnohodnotná rezerva R16. Vozím v kufru teď kočárek máme prcka tak snad to bude už OK. Ale levé kolo mi přijde že má větší Ačko než pravé ale mám to tak celou dobu už od koupě auta a i po výměně celého zadku je to stejné ale možná jen můj dojem. Doufám že už to bude ok zimaky mám druhou zimu nerad bych je poslal po sezoně do věčných lovišť. Takhle mi dopadly letní po jedné cestě do Chorvatska a zpátky. Proto se nakonec dělala hned celá zadní náprava navíc aj tlumiče byly ko po sundání bylo kolo oskakane, ale víc bylo levé kolo chycene ale to přisuzují špatně rozložené váze v kufru..

IMG20230825173314.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...