Přejít na obsah

Vyskakane/zubate pneu na zadnej naprave

hatno

Doporučené příspěvky

Ja som kolesá aj menil poctivo každých 5tis a som ich mal stále na predpísanom tlaku aj som im to v servise hovoril,no nepomohlo mi to,jednoducho to neuznali :) .

Toto je asi jediný spôsob ako ich bez utrpenia dojazdiť.Moje majú ešte viac ako 5mm a bolo mi ľuto vyhodiť inak perfektné gumy :D .

Odkaz ke komentáři

Ja som prehadzoval každých 7 tis. a geo robil raz ročne a nepomohlo. V Škode som tiež neuspel, poslali ma do ...

Momentálne sa ma to síce už netýka, ale aj tak Niki klobúk dole pred Tebou! Som síce dosť zručný, ale na toto by som si netrúfol.

Len dúfam, že 225/40/18 Dunlop GT to robiť nebudú. Viem, že sa hovorí o 17-tkach a o Potenzach, ale čert nikdy nespí... A navyše 17-tky dávam na zimu...

Odkaz ke komentáři

Dík Duri,aj ja som mal pred otáčajúcim sa kolesom poriadny rešpekt,odkladal som "opavu gúm" rok a chcel som len vyskúšať,či by to vôbec zbrúsiť išlo,ale na moje prekvapenie,keď som si už všetko pripravil,podložil a zabezpečil,by samotné brúsenie snáď zvládla aj baba.Išlo to oveľa ľahšie ako som čakal a hlavne som čakal pri tej rýchlosti oveľa vyššie otáčky kolesa :D

Odkaz ke komentáři
Ja som prehadzoval každých 7 tis. a geo robil raz ročne a nepomohlo. V Škode som tiež neuspel, poslali ma do ...

Momentálne sa ma to síce už netýka, ale aj tak Niki klobúk dole pred Tebou! Som síce dosť zručný, ale na toto by som si netrúfol.

Len dúfam, že 225/40/18 Dunlop GT to robiť nebudú. Viem, že sa hovorí o 17-tkach a o Potenzach, ale čert nikdy nespí... A navyše 17-tky dávam na zimu...

Když nezapomeneš, že je třeba zadek hustit víc, neměl bys mít problém.

Odkaz ke komentáři
To Jar_da:

Ano mluvi se o 17-kach.

Nikoliv v servisni knizce ale v navodu k uzivani vozidla, me to proste nikdy neuznali s odvolanim na tento odstavecek a je to tam opravdu napsane :D

já netvrdím, že je to jinak, jen prostě kámoš na to šel metodou, když je potřeba něco na autě pravidelně dělat (olej, prohlídky a podle návodu i přehození gum), tak na to má být v servisní knížce, při záznamu o provedeném servise, upozorněn, tedy servisuje auto v záruce, přijede na první prohlídku v době vyznačené v servisní knížce, prohlídka byla provedena a zapsaná s výsledkem: příští servisní prohlídka po .... nebo najetí ....., nikde ani zmínka, že má přijet dříve na výměnu gum, když to tedy výrobce předepisuje (podobně jako výměnu oleje, filtrů, svíček atd....), reklamaci uznali

Odkaz ke komentáři

Ak bude pneumatika tvrdšia z toho mi vychádza,že zadok bude v zákrutách viac odskakovať a pilka sa urobí ešte skôr,alebo pri veľmi silnom nahustení sa bude viac opotrebúvať stred pneumatiky,čo si myslím,že tiež nie je nejaká výhra,prinajlepšom sa iba zhorší jazdný komfort,ale je to iba úvaha.

Každopádne si myslím,že tento problém sa netýka ani tak rozmeru,ale skôr konkretneho typu pneumatík.

Odkaz ke komentáři

Myslel jsem 18" a referoval k nim, já na 17" vůbec nejezdím, ale plnění pneu je pro TFSI až na malé vyjímky stejné od 16" po 18", takže to nejspíš bude podobné.

Doporučený tlak pro zadní nápravu částečně zatíženého auta je 210 kPa, ale já už roky dávám 230 - 250 kPa. Auto s plným zatížením má pak mít 300 kPa, což už není potřeba upravovat.

Přední náprava beze změn, tedy doporučených 220, resp. 240 kPa pro částečně, resp. plně zatížené auto.

Odkaz ke komentáři

Ako si k tomu prišiel? Čo sa zmení po technickej stránke keď ju nahustím viac ako predpisuje výrobca?

Jazdím 90% s celou rodinou, ale s poloprázdnym kufrom, tzn. hustím vždy na čiastočné zaťaženie.

Ak to pomôže nebránim sa tomu, ale rád by som vedel dôvod.

Ďakujem

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Od brúsenia som odjazdil 8tis. km a pneumatiky sa začali mierne ozývať,ale iba zadné,tentokrát stačilo iba zľahka priložiť pilník a sú opäť ticho,predné som vôbec nemusel "opravovať",takže super,len je zaujímavé,že z tých pneumatík vôbec neubúda kua,stále majú viac ako 5mm,to budem brúsiť ešte 2 roky :)

Dnes som s nimi vletel do súvislej vrstvy vody a vôbec som nechytil aquaplaning,perfektne odvádzajú vodu,jazdné vlastnosti majú ozaj vynikajúce.

Odkaz ke komentáři
  • o 6 měsíců později...

Tak mam taky takovou zkusenost. predvcerem jsem byl prezouvat gumy zadni,ptz zimni,ktere na zacatku zimy mely jeste dobry vzorek uz se za tu teplou zimu celkem sjely. Nechal jsem si je nalozit do kufru,ze je v lete dojedu uplne a doma jak jsem je prohlizel,tak jsem zjistil,ze jsou z pulky spatne sjete(do pily jakoby) Mam najete 150tis,nejspis uz je cas i na tlumice,ze? jsou tam od novoty porad jedny...Kazdopadne nejdrive asi zkusim tu geometrii,jak rikate a pak s tim zaajedu na tester tlumicu. V kolika KM jste tlumice menili vy?

Odkaz ke komentáři

řekl bych, že pilka na gumě bude hlavně nectnost pneu, stalo se mi to i na OI, pneu Dunlop. Jak jsem přehodil zadek dopředu, tak to bylo jak špatný ložisko, dlouho jsme se s tím trápili, než jsme si všimli, že vzorek je jak kotouč do cirkulárky. Tak sem to zkusil v jednom dlouhým kopci ohoblovat, vypnul jsem ASR a několikrát kola při rozjezdu protočil a zlepšilo se to. Ale gumy jsem stejně vyhodil. Pak jsem měl už jen Continental a nikdy žádenj problém.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...