Beerheineken Odesláno Únor 13, 2024 Sdílet Odesláno Únor 13, 2024 Dobrý den, většinou se tady řeší problém se spotřebou oleje, sám ho taky řeším, pomalu se psychicky připravuji na generálku motoru. Chtěl jsem se zeptat, řešil někdo opravu stylem opravy zrovna pro zvýšení výkonu. Nebo i po go motoru tento motor není vhodný. Ví popřípadě někdo, kolik nm bezpečně snese převodovka + spojka u 4x4? Mám CDAA s rokem výroby 12.11.2011. Přemýšlel jsem nad cílem 250koní, prodávají se různé sady ale ty se prodávají na mnohem brutálnější výkony, viz např. https://www.bar-tek-tuning.com/1.8l-tsi-ea888-ultimate-high-boost-stroker-kit-je-bar-tek Bude třeba měnit i ojnice, nebo vydrží ty, co tam jsou, co jsem pochopil, mám 23mm verzi ojnic, tudíž předpokládám, že se bude měnit "jen" pístnice se stíráky (když si odmyslím tu hromadu věcí kolem). Přemýšlel jsem dát tohle turbo: https://gottuned.com/product/1-8tfsi-upgrade-turbo-1-8tsi-ea888-audi-a3-8p-audi-tt-8j-seat-altea-skoda-octavia-ii-skoda-superb-ii-vw-golf-vi-vw-passat-b6/ K tomu přidat downpipe s katalyzátorem https://www.highperformanceparts.cz/downpipe-se-sportovnim-katalyzatorem-jap-parts-skoda-octavia-ii-1z-1-82-0-tfsitsi-vcetne-rs-06-13.26452?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAoKeuBhCoARIsAB4Wxtcu1qORJyLwfFf2w8sXjr89f66JBQZbbFVsiL1CmBBlQIQRgrfYgAIaAgc1EALw_wcB Bude třeba už přidat i intercooler, čerpadlo do nádrže, vysokotlaký čerpadlo a zesílenou spojkovou sadu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kinzii Odesláno Únor 14, 2024 Sdílet Odesláno Únor 14, 2024 cau,ja mam go motoru a mam chip na 230 koni staci, oziva se mi spojkaale vydrzi,ty mas 4x4? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Beerheineken Odesláno Únor 14, 2024 Autor Sdílet Odesláno Únor 14, 2024 Ahoj, ano, 4x4, dával si čistě jen čip? Nic si neměnil, turbo to útáhne ještě bez problému? P.S. u koho si dělal motor, popřípadě jak dlouho máš po chipu a go motoru? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MorDecaY Odesláno Únor 15, 2024 Sdílet Odesláno Únor 15, 2024 CDAAčko s Turbem, trubky kolem turba a sáním zvládne 320 koníků. Není třeba kovat, jen dochlazovat a měnit častěji olej. Pro normální ježdění se stačí dostat na těch 230. - Sání, trubky turbo-cooler-klapka. Chipem v základu seš tak na 210 koní. (lehce nad RSo benzínové) Motor mi třeba dělal Petřík v Praze Chuchli. Najeto 40k a jen měním olej po 8k 🙂 Chip sám ještě nemám, ale půjdu buďto k Autowerks, nebo do LKM v Brně - Digitune chip 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Beerheineken Odesláno Únor 16, 2024 Autor Sdílet Odesláno Únor 16, 2024 (upraveno) Tak to je dobrá zpráva, taky se chystám k Petříkovi de facto na go, tak mne napadlo, když už bude motor rozebraný do šroubku, jestli tomu výkonu nejít zrovna trochu naproti 🙂. Cimbu nebo Motorpower ne? Ještě bych si chtěl upřesnit 1. 320hp - je včetně výměny turba 2. 230hp -turbo původní + to co píšeš 3. 210hp - jen zamotný čip Převodovka s kardanem to snese u 4x4? Spojka taky netřeba měnit např. za: https://www.lmperformance.com/694511/sv213h-3-spec-clutch-stage-2-skoda-octavia-1z-18-bzb-byt-cdaa.html P.S. nehodil bys odkaz, co si dával ty auta? Upraveno Únor 16, 2024 uživatelem Beerheineken 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MorDecaY Odesláno Únor 20, 2024 Sdílet Odesláno Únor 20, 2024 Já do auta nic nedával zatím. Chip https://www.autowerks.cz/ Cimbáč mi příjde, že je takový všehochuť. Fabii bych mu dal, ale TSIčko ne. V Autowersku ty TSI znají. GO si taky můžeš udělat u Autowerks, ale ti budou cenou asi někde jinde a taky o několik měsíců delší doba 😄 Převodovka se spojkou by to měly vydržet stále. Nad těch 300 koní to už prý bývá častěji na výměnu. Pak tady pošli fotku faktury a co ti k tomu řekl. Zajímá mě, jestli je konzistentní, nebo neříká každému něco jiného 🙂 Zatím se mi jeví jako solidní servis za normální prachy (potřeboval jsem rychle brzdy- udělal ochotně). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mildee Odesláno Únor 23, 2024 Sdílet Odesláno Únor 23, 2024 Autowerks rači ne, u LKM stojí v trávě Šíro, které nezvládlo jejich úpravy, má tam už čtvrtý motor a došla mu trpělivost, tak to odvezl k Lukášovi. Mimochodem stavěl motor do té jejich RS3, že "na to neměli čas" a teď to vydavají za vlastní projekt 😄 Jinak k věci, nevím kolik natlačí K03 u 1.8, přes 200HP se dostaneš určitě. Kdybys chtěl dávat turbo K04, bylo by dobré dát tvrdší pružiny na výfukové ventily, jinak to při vyšších točkách může špatně dovírat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MorDecaY Odesláno Únor 24, 2024 Sdílet Odesláno Únor 24, 2024 To jsem nevěděl, že to je až tak špatný s nima 😄 Nebo resp. jsem netušil, že se jim ty motory rozbíjí 😄 Chip asi v pohodě ne? Když tam dávají digitune od poláka, oni s tím jen jedou a nahrávají do jednotky 😄 Pak je to jasný, jen LKMko k Lukymu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mildee Odesláno Únor 24, 2024 Sdílet Odesláno Únor 24, 2024 Jo, Digitun je v pohodě, dělá to na dálku přímo ten Polák, oni jsou jen prostředník, tak nějak jsem to prostředník. Už jsem to řešil s LKM. Nechal jsem si tam dělat motor, rovnou s K04, ale vázně mi to na převodovce, kde mám soft od TVS a nejde to přehrát, musím s tím k Pietro Care a to mám přes půl republiky + tam budu muset dvakrát, nejdřív stáhne SW z převodovky, pak musí poslat do TVS a ti mu následně pošlou můj sériový soft, luxus 🤣 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MorDecaY Odesláno Únor 25, 2024 Sdílet Odesláno Únor 25, 2024 Super, uklidnil jsi mě 😄 Chci nahodit sání, trubky kolem a jde se na mapu. To bude bohatě stačit. Naštěstí nemusím řešit mapu DSG jak ty 😄 na kolik míříte výkonově? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Beerheineken Odesláno Červen 8, 2025 Autor Sdílet Odesláno Červen 8, 2025 Tak motor jde na go, už je v servisu, cena opravy cca 85k ještě se neví, co turbo. Chtěl jsem se zeptat, pokud bude turbo zralé na opravu, co vše je potřeba na dodělání K04, když je motor venku? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MorDecaY Odesláno Červen 9, 2025 Sdílet Odesláno Červen 9, 2025 Samozřejmě turbo, lol 😄 K04 myslím že nemá diverter valve na sobě, takže budeš muset udělat externí BOVko. Jiný výfuk, má to jiné výstupy 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Beerheineken Odesláno Červen 12, 2025 Autor Sdílet Odesláno Červen 12, 2025 Tak turbo je OK, místo toho je KO spojka, mám 4x4 cena nove 30k, takže tolik k tunignu, zkusím ho nějak rozumně zajet a pak to očipuji. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MorDecaY Odesláno Červen 13, 2025 Sdílet Odesláno Červen 13, 2025 Shit... Ta spojka se nějak liší? Každopádně ti zavidím tu 4x4 😄 Bych tam dal jinou jednotku, aby jsi z toho měl stálou 4x4 a udělal z toho pořádnou střelu 😄 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Beerheineken Odesláno Červen 13, 2025 Autor Sdílet Odesláno Červen 13, 2025 (upraveno) Asi ano, popravdě netuším, samotného mě ta cena překvapila, když je motor venku. Každopádně jsem si to nechal pro jistotu nacenit v origo servis Škoda a tam za to chtěli dokonce 50k... Upraveno Červen 13, 2025 uživatelem Beerheineken 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.