dhalibor Odesláno Březen 15, 2024 Sdílet Odesláno Březen 15, 2024 Ahoj, doporučíte mi nějaká aditiva, popřípadě jakou naftu čerpat, v rámci čistění palivového systému? Moje oktávka je ALH. Je to moje první auto a ještě navíc nafta, tak bych se o něj chtěl hodně starat, protože už má cca 300 tis. Někde jsem našel toto: PRO-TEC popřípadě VIF Super Diesel Aditiv Díky za všechny rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Březen 15, 2024 Sdílet Odesláno Březen 15, 2024 VIF Super Diesel Aditiv letní a zimní. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
borlan Odesláno Březen 15, 2024 Sdílet Odesláno Březen 15, 2024 Já leju taky VIF a tankuju běžnou naftu. Věřím, že VIF pomáhá, ale neumím předložit nějaké objektivní důkazy. Ale cca 20-30kč/nádrž nemám problém zkousnout. Jediná výtka - už se mi víckrát stalo, že se začal protáčet uzávěr a nešel tak otevřít. A ten vnitřní plastový lem brání úplnému vyprázdnění plechovky, jedině proříznout nožem. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dhalibor Odesláno Březen 16, 2024 Autor Sdílet Odesláno Březen 16, 2024 Děkuju, také zkusím VIF. Ještě se zeptám, kdy přecházíte na letní/zimní aditiva? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Březen 16, 2024 Sdílet Odesláno Březen 16, 2024 (upraveno) duben/květen do října letní. listopad do duben/květen zimní. Pokud Ti zbyde letní/zimní tak dojezdit a poté přejít. Kupuji tu malou pixlu, takže přecházím tak akorát. Upraveno Březen 16, 2024 uživatelem Radas 1 Citovat Odkaz ke komentáři
borlan Odesláno Březen 17, 2024 Sdílet Odesláno Březen 17, 2024 Já se řídím teplotama - jak začne být cca pod 7 tak při tankování dám už zimní VIF (tankuju tak 1x měsíc, vždy to nějak vyjde) a letní jak začne být nad cca 5. Samozřejmě dám odměrky a potom naftu. A nehroutím se když občas musím dojet nádrž s ještě letním vifem za nižších teplot. Jen si dám bacha abych neměl ještě letní naftu v mrazech (kdo málo jezdí). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomas F Odesláno Březen 18, 2024 Sdílet Odesláno Březen 18, 2024 Já teď zkusím po výměně použít Oil booster (Pro-Tec) viz: https://www.heureka.cz/?h[fraze]=pro+tec+oil+booster+375+ml#pd-not-found-undefined Spíš preventivně, auto vždy jede 20 km tam a zpět, tak mu to třeba trochu ulehčím... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.