Drfik Odesláno Srpen 15, 2024 Sdílet Odesláno Srpen 15, 2024 (upraveno) Ahojte, po dlouhých letech u fordu jsem se nyní stal majitelem dvojkový ovečky. Fotky dodám až bude počasí, aktuálně chčije a chčije. Auto je z rodiny, posledních 9let ho tak nějak znám. Jde o Škoda Octavia II po FL 2012 1,6TDi 77kW CAYC Nájezd 124 000km Plánovaný úpravy jsou: -folie na zadek auta (kolem 20% průsvitnost) -čip u TDiFuna -nějaký pěkný kola 🤘 -LED osvětlení interiéru Hned proběhla výměna šmudlátek za stěrače 🤗 Co se mi aktuálně nezdá je chod motoru s klimou. Jakmile je zapnutá klima, tak motor v jednu chvíly jakoby zakopává, je slyšet, že klesnou otáčky a zase se zvýší. S vypnutou klimou to nedělá. Upraveno Srpen 15, 2024 uživatelem Drfik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Drfik Odesláno Srpen 17, 2024 Autor Sdílet Odesláno Srpen 17, 2024 (upraveno) 🤗 Led interiér hotovej. Ledky dodal www.ledpodsviceni.cz Svítí super, a přitom neoslňují. Dneska menší očista. Vyčištění vnitřku předních blatníků od bordelu. Upraveno Srpen 17, 2024 uživatelem Drfik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cico86 Odesláno Září 1, 2024 Sdílet Odesláno Září 1, 2024 chvalim ledpodsviceni.cz...taky mam od nej komplet predni svetla+ couvaci(parada v tme ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Drfik Odesláno Listopad 26, 2024 Autor Sdílet Odesláno Listopad 26, 2024 Tak proběhla příprava před chiptuningem 😀 Výměna oleje v motoru, všechny filtry, výměna oleje v převodovce. Za pár dní hurá do motorpower na brzdu 🤘 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Drfik Odesláno Listopad 29, 2024 Autor Sdílet Odesláno Listopad 29, 2024 (upraveno) Tak hotovo, 143k a 297Nm. Původní 110k a cca 250Nm. Auto jede pocitově mnohem líp odspodu a je živější. Lepší akcelerace např. na dálnici při dojetí kamionu, nemusim podřazovat na 4ku 🤘 Upraveno Listopad 29, 2024 uživatelem Drfik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Drfik Odesláno Prosinec 7, 2024 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 7, 2024 Tak ještě výměna žhavících svíček, originál díl z škoda-díly.cz. Startuje to o poznání líp. Výměna bez problému, děláno na teplým motoru hned po jízdě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Drfik Odesláno Červen 14, 2025 Autor Sdílet Odesláno Červen 14, 2025 Tak proběhl větší servis. Auto dostalo nové rozvody, na staré bylo najeto sice jen 70tis km, ale 9 let. Vodní pumpa už lehce propouštěla, napínák řemene cca v půlce. Nové rozvody komplet originál VW: -rozvodová sada -vodní pumpa -napínák řemene příslušenství+drážkový řemen -řemínek olejového čerpadla+gufero malých prsíček+přetěsnění vany, když byla dole -nová volnoběžka altíku INA Dále pak klasika nový olej Ravenol VMP 5W30+filtr 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Drfik Odesláno Červen 30, 2025 Autor Sdílet Odesláno Červen 30, 2025 Taky aby toho nebylo málo, začal odcházet klimakompresor. Projevy: při jízdě s klimou byli slyšet kovové zvuky, jakoby rezonující uvolněný plech. Po vypnutí klimy okamžite ticho. Nový kompresor Valeo. Výměnu provedl Olda Svoboda ve svým servisu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MorDecaY Odesláno Červenec 1, 2025 Sdílet Odesláno Červenec 1, 2025 Na kolik to vyšlo kompletka? U mého slyším extra vrčení motoru. Tak jestli mám šetřit na spojku, nebo na kmpresor ? 😄 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Drfik Odesláno Červenec 1, 2025 Autor Sdílet Odesláno Červenec 1, 2025 (upraveno) Mě to stálo 8tis komplet, máme dobrý vztahy 😀, kompresor Valeo. Nevim jak jiný ofce, ale moje 1.6tdi nemá spojku na kompresoru, je stáloběžnej. Upraveno Červenec 1, 2025 uživatelem Drfik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MorDecaY Odesláno Červenec 1, 2025 Sdílet Odesláno Červenec 1, 2025 Dle všeho vidím, že všechny ofce mají stejný kompresor 😄 Ale díky za info 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Drfik Odesláno Srpen 22, 2025 Autor Sdílet Odesláno Srpen 22, 2025 Protože chci dělat geometrii-mam lehce nakřivo volant, je nutné připravit podvozek. Aktuálně přelisované zadní silentbloky předních ramen. S přípravkem krásná práce přímo na autě. Osazeny originální zesílené silentbloky. Přední silentbloky nevykazují poškození, takže zůstaly původní. Následovat bude zadní náprava, kde jsou zarostlý excentry. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MorDecaY Odesláno Srpen 22, 2025 Sdílet Odesláno Srpen 22, 2025 aaaah, zarostlé excentry 😄 Dáš odkaz na tyhle lepší silenty? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Drfik Odesláno Srpen 22, 2025 Autor Sdílet Odesláno Srpen 22, 2025 Tyhle jsem dával TADY Pak jsou ještě úplně plné TADY 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Drfik Odesláno Srpen 30, 2025 Autor Sdílet Odesláno Srpen 30, 2025 Dneska došlo na zadní nápravu. Vyřezání excentrů spodních ramen, přelisování silentbloků a opětovná montáž s novými šrouby. Sada přípravků 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Drfik Odesláno Leden 19 Autor Sdílet Odesláno Leden 19 Dnes proběhla výměna zadních pružin. Jelikož mám dodělávaný tažný, tak původní pružiny byli nevyhovující kvůli nižší tuhosti. Při rodinném obsazení auta jsem tahal prdel po zemi. Původní pružiny byli 1k0 511 115 BE (1xbílá, 2x žlutá těčka). Nové jsem vybral 1k0 511 115BL (1x bílá, 2x zelená tečka). Objednány ze škoda-díly, přišly pružiny Lesjofors 4295067, které tedy na netu běžně stojí polovinu, ale co už.... Výsledek je, že prázdné auto je o cca 1,5cm výší vzadu. Celkově je teď zadek o chlup vyšší než předek, což se při zatížení vyrovná a mělo by to být v pohodě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.