Přejít na obsah

Ledky pro denní svícení

pym

Doporučené příspěvky

Zdarec,

Nedávno jsem viděl na jedné octavii I velmi dobře udělaná světla pro denní svícení. Bylo to ve stylu Audin. Ten člověk si s tím vyhrál a dal to do předních světel jako jejich součást (klasika po obvodu předního světla). To přídávání do otvorů v nárazníku se mi moc nezdá a není moc v souladu s vahláškou o umístění světel pro denní svícení, tak jsem se chtěl zeptat, jestli tady ten človíček taky zabloudí, nebo má-li to někdo jiný, co na to použil za matroš a jak to tam upevnil, zapojil atd. (Koupil byćh druhý světla kdybych to zk***l a pokusil se to udělat, tak pokud máte někdo zkušenosti a jak na to, popřípadě fota, tak sem s tím. :)

Upraveno uživatelem Dakie
úprava názvu tématu - byly tu 2 témata o světlech pro denní svícení.. ;)
Odkaz ke komentáři

tyhle svetla jsou tusim shodny s tema od Kopacka a tam denni svetla nejsou, ty LED jsou jen misto obrysovek

a co se tyce dennich LED tak stejne jako Rob denni svetla od MyCarru napr. ZDE

Koupil sem verzi bez rele a natahnul - od baterky a + ze spinace svetel na 6. pinu

na aute ted budou rok a krom jedne praskle pojistky (vymeneno za silnejsi) nebyl zadnej problem

P7131626s.JPG

Upraveno uživatelem buml
Odkaz ke komentáři
pyme, jeste jednou, to nejsou svetla pro denni sviceni, nejde to takto vyrobit, jelikoz na to ma Audi patent (viz diskuse na kopacek.cz). V tech svetlech jsou LED parkovacky a naky dobastleni cehosi do svetel nebude mit homologaci

No to máš pravdu, ale ty světla co tu ukazoval pavel 27 jsou homologovany a vypada to jako světla pro denní svícení i podle toho co je napsáno na těch stránkách na které odkazuje, a na druhou stranu, přinejhorším malý zásah do zapojení ti nikdo neodhalí, pokud se týká technické. (Protože to bude vypadat úplně stejně jako originál) :ph34r:

Odkaz ke komentáři

1) jsou to kopackova svetla, porovnej si popis, cenu i fotky, nikde se o homologaci dennich svetel nepise, kopacek v diskusi jasne pise, ze nejsou denni.

2) to prepojeni, no nevim pro denni jsou pouzity extra svitive LED. a jestli se hodlas pripojit k tem inteligentum, co maj misto dennaku led parkovacky, tak to uz je tvuj problem.

ver, ze mit homologaci RL, tak uz je mam na aute;)

Upraveno uživatelem buml
Odkaz ke komentáři
1) jsou to kopackova svetla, porovnej si popis, cenu i fotky, nikde se o homologaci dennich svetel nepise, kopacek v diskusi jasne pise, ze nejsou denni.

2) to prepojeni, no nevim pro denni jsou pouzity extra svitive LED. a jestli se hodlas pripojit k tem inteligentum, co maj misto dennaku led parkovacky, tak to uz je tvuj problem.

ver, ze mit homologaci RL, tak uz je mam na aute;)

No přiznám se, že to jen tak zkouším, ale záleží taky čím je to osazený ne? Pokud by se daly ledky vyměni, tak není problém.

Odkaz ke komentáři

Jasně že ty světla jsou homologována osobně jsem je držel v ruce na sraze octavia club - skodahome v Praze 16.5.09. Byl tam se stánkem přímo ten brďa co má ten obchod na kterej jsem odkazoval pyma... Akorád nastal jedinej problém, neměl jsem tolik penízků jinak bych je měl už namontovaný... :P :huh:

Odkaz ke komentáři

tak pro srovnani kopacek.cz nabizi cerne i stribrne u cernych je nize zminovana diskuse

Škoda Octavia I 01-08 - přední světla Devil Eyes - ČERNÉ

Výrobce: SONAR

Katalog. číslo: O1-DEVB

Hmotnost položky: 7.5 kg

Naše cena: 6 499.90 Kč (vč. DPH)

DPH: 19%

Skladem: zboží je skladem

sada

Přidat do oblíbených položek

Popis zboží „Škoda Octavia I 01-08 - přední světla Devil Eyes - ČERNÉ“

- 1000 sad skladem

- vyvinuto ve spolupráci Kopacek Import a Sonar Autoparts

- JDM BLACK PROVEDENÍ

- VČETNĚ MLHOVÝCH SVĚTEL

- VČETNĚ PODPORY ORIG. MOTORKŮ PRO NAKLÁPĚNÍ

- EVROPSKÁ HOMOLOGACE

- JEDNODÍLNÉ PROVEDENÍ

- tzn. INTEGROVANÝ BLINKR

- patice H1/H1/H7 (potkávací/dálkové/mlhové světlo)

- POUZE PRO FACELIFTOVÝ MODEL (01-08)

- žárovky pro blinkry jsou s asymetrickou paticí (120 stupňů)

- jen a pouze tyto světla mají značku "Czech/Slovak Version" vyraženou na zadní straně světel

- jen a pouze k těmto světlům dostanete papírový certifikát o homologaci (platný pouze pro "Czech/Slovak version")

- jedná se o originální tuningová světla od firmy Sonar (ne kopie z Číny bez "Czech/Slovak version" značky

ted oba autodily

Úvod :: Škoda Octavia :: tuning :: Š OCT 03 PŘEDNÍ SVĚTLA DEVIL EYES - chromové

tuning

tuning

Zboží 104/165

předchozí

návrat na seznam zboží

další

Š OCT 03 PŘEDNÍ SVĚTLA DEVIL EYES - chromové

zvětšit obrázek

Š OCT 03 PŘEDNÍ SVĚTLA DEVIL EYES - chromové

6.490,00 Kč

Popis zboží „Škoda Octavia I 01-09 - přední světla DEVIL Eyes - CHROMOVÉ

- SVĚTLA JSOU JIŽ SKLADEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- světla určena pro Octavia I facelift (01-09)

- Devil Eyes design

- LED pruh po vzoru denního svícení Audi S5

- lightning chrome provedení

- podpora orig.motorků pro naklápění

- integrovaná mlhovka

- jednodílné provedení (integrovaný blinkr)

- homologace přímo na světlech

- jen a pouze tyto světla mají značku "Czech/Slovak Version" vyraženou na zadní straně světel

- jen a pouze k těmto světlům dostanete papírový certifikát o homologaci (platný pouze pro "Czech/Slovak version")

- jedná se o orinální tuningová světla od firmy Sonar (ne kopie z Číny bez "Czech/Slovak version" značky

tak a pokud k tomu porovname fotky je jasne kde obautodily tyto svetla nakupujou..................u kopacka

dulezite je - LED pruh po vzoru denního svícení Audi S5 vsimete si PO VZORU

no a to nejdulezitejsi zde

http://www.kopacek.cz/skoda/octavia-i/ange...evil-eyes-cerne

a zde se doctete:

Datum: 14.04.2009 08:23:23; Od: Anonym
Titulek: Bez titulku

Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat jestli ten použek LED diod slouží jako parkovací světla nebo jako světla na denní svícení. Děkuji za odpověď
odpovědět

Datum: 22.04.2009 00:17:53; Od: Ing. Vlastislav Kopáček
Titulek: Re: Bez titulku

Dobrý den,

jako parkovací světla. Jako denní svícení to není možné vyrobit z důvodu patentové ochrany Audi.

Martin
www.kopacek.cz

Upraveno uživatelem buml
Odkaz ke komentáři

Jasný možná vypadám jako nechápavý, aleporozuměl jsem všemu co mi píšeš a dokonce jsem se i podíval na ty stránky a toto co mi tu předkládáš si přečetl. Já jen chtěl vědět, jestli tady není nějaká možnost. Ale díky za snahu. To oceňuji. S tou homologací to taky chápu, ale v tom případě nechápu proč všem prochází ta světla v otvorech v náraznících, protože ve vyhlášce stojí, jak mají být vysoko nad vozovkou, a to u oktávky ani superba v takovémto místě nesplňuje. No nic, to jen tak jako závdavek, takže je úplně na prd že máš homologovaný světla a nemáš podle vyhlášky správně namontovaný :-).

Ale přesto ještě jeden dotaz. Svítí ty světla při zapnutých zaráz nebo se ledky vypnou? Předpokládám, že jako obrysovky to svítí zaráz s potkávacími. Ještě tohle a už přestávám otravovat. Fakt přísahám, jen jsem chtěl vědět všechny možnosti. Díky všem co diskutovali. PYM

Odkaz ke komentáři

LEDky v otvorech narazniku splnujou predepsane hodnoty pro montaz, jelikoz je dano ze dle:

předpisu EHK/OSN č. 48

počet - dvě na přídi vozidla

na šířku - max. 400 mm od bočního obrysu vozidla a nejméně 600 mm mezi sebou

na výšku - od 250 mm do 1500 mm nad vozovkou.

podmíneky zapojeni:

svítí samostatně bez obrysových světel,

automaticky se zapínají s polohou "klíčku" pro běh motoru a zhasnou po vypnutí motoru,

povinně se automaticky vypínají při rozsvícení světlometů

kontrolka je nepovinná.

tzn. ze musi byt zajisteno, aby se svetly pro denni sviceni jiz na aute nesvitilo jine osveteleni a po zapnuti byt jen obrysovych svetel musi denni svetla zhasnout. Vyjimku tvori denni svetle homologova jako RL/A, pak pri rozsviceni jinych svetel se denni svetla prepinaji do funkce obrysovych (nizsi intenzita svitu), ale zaroven musi byt odpojena puvodni obrysova svetla, jelikoz je povolena montaz pouze jednoho paru.

Odkaz ke komentáři
Ostatně ty LEDky se nedají vyměnit, pokud některá z nich zklame? To je blbý ne? To by mně od koupě těch světel dost odrazovalo. I když se mi pekelně líbí :huh:

v zakladu mas zaruku dva roky, a nezapomen, ze LED dioda ma prece jen o dost delsi vydrz nez zarovka :P spis ti odejde stabilizator napeti nez samotna LEDka, ale samo stat se muze

Odkaz ke komentáři
v zakladu mas zaruku dva roky, a nezapomen, ze LED dioda ma prece jen o dost delsi vydrz nez zarovka :huh: spis ti odejde stabilizator napeti nez samotna LEDka, ale samo stat se muze

OK dík za rady a plodnou diskusi. Ďáblova světla si asi pořídím, docela se mi líbí a spláchnu tím i poškrábaný blinkr od nějakého lišáka co neuměl zaparkovat. :-). No prostě se nebudu pouštět do žádných větších akcí co se týká přestaveb světel... Ale je to škoda mohly by vzniknout docela dobré přestavby... :P

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...