Tregi Odesláno Červen 13, 2010 Sdílet Odesláno Červen 13, 2010 (upraveno) Zdravím vás Je to moje první octávia. Po vzhledový stránce nic moc dosti obouchaná, hold firemní kára :) Zatím není moc co ukazovat, ale alespoň se ukáže jak jsem zručnej se šroubovákem a kladivem Postupem času jak si s ní budu hrát tak vám sem budu házet fotečky. Rok výroby: 1997 Najeto: 156 000km Karosérie, Podvozek : Typ: Sedan Barva: Bílo - černá Počet dveří: 5 Podvozek: Tlumiče Bilstein B4 Kola: DOTZ Shuriken 7Jx17 s pneu 215/45 (Zatím....objednáno 205/50......spotřeba a ty 215 dosti ohazují auto kamínky) Zimní: R15 195/65 (zatím plecháče až budou našetřené finance tak si vyberu nějaký pěkný hliníkáče ;) ) Motor: Objem: 1.8 Válce/ventily: 4/20 Výkon: 92Kw /125Ps Interiér(výbava): Centrál na klíček, Všechny okýnka v elektrice(i šíbr), Zpětný zrcátka v elektrice, Palubní počítač, Výškově nastavitelný sedadlo řidiče, Přední mlhovky integrovány ve světlech. Úpravy: ať už nutné nebo ty vytoužené :) 1. Výměna Brzd - 11.4.2009 Přední: kotouče: Zimmermann 280x22 (vzducem chlazený, nevrtaný) destičky: Ferodo Premier Zadní: kotouče: Zimmermann 239x9 destičky: Ferodo Premier Cena: 4400Kč (i s kapalinou a odvzdušňovákama) 2. Výměna oleje a o.filtru - květen 2009 / květen 2010 Značka: Mogul Extreme 10W40 byla skvělá volba. Předchozí majitel by neskutečnej. Olej byl tak 5xpřejetel. Jsem velice rád,že jsem cestou domů z bazaru nezadřel motor, protože to co jsem z toho vypustil mno fuj. Po výměně oleje se motor uklidnil a úplně změnil chod jako by úplně jiný motor. 2010 proběhla druhá výměna :-) 2011 změna oleje Total Energy 5W-40 + Před výměnou Cyclo Motor flush a do nového oleje Cyclo Oil Treatment. 3. Vyměnit rozvody(ikdyž řemen vypadá v pohodě, ale když vidim ten olej tak to radši vyměním....jistota je jistota :palec2: - 4. Výměna středového dílu výfuku: 5.7.2009 Výměna středového dílu výfuku a spojovacích materiálů. [/size] Typ výfuku Laiyng s dynamizérem. 5. Výměna koncového dílu výfuku(chtěl bych tomu trošičku vylepšit zvuk): Tak konečně pořádný výfuk na autě - nerezový zadní tlumič od InoxCar zatím spokojenost :) - 07.2011 6. Výměna tlumičů: 30.04.2010 Značka: Billstein B4 - absolutní spokojenost. Auto drží jak přibitý :-) 7.Vybrat si nějaký slušivý kolečka: 12.5.2010 Značka: DOTZ Shuriken 7Jx17 obuto 205/50 93W 8."Trošičku" práce na karosérii - laku, trošičku si pohrát se škrábancema.(spíš s dírama) - vyřešno 8.8-15.8.2010:) 9. Fólie na skla, přeci jen auto potom vypadá lépe a lépe se v něm přežívá :) 10. Audio - něco malýho na poslouchání, žádnej extrém pěkný rádio a pár repráčku.....mno uvidíme 11. Výměna předních světel: Zima 2009 Čirá optika L&KVýměna předface za faceliftová světla 05.2011 13. Výměna pedálů za RS + AL odkládací plocha na nohu ;): Pedály instalovány 24.6.2010 14. Výměna fitru sání za kónický K&N s úpravou nasávání a odstínění od motoru 15. Chip tuning ___________________________________________________________________________ Chvíli po přivezení autíčka domů: Oprava výfuku: Výměna světýlek: Konec roku 2009 Nová kolečka ;) : 7.5.2010 Oprava karosérie 1.část :) : 11.-13.6.2010 Výměna Bočních blinkrů za bílé ;) : 11.-13.6.2010 Konečně řadící páka z Octávie II. : 11.-13.6.2010 Sundání plastových lišt :) : 16.6.2010 Instalace RS pedálů: 24.6.2010 Montáž zadních lampiček :): 28.6.2010 Videjíčko z lakování autíčka: Edit.14.06.2010: Tak abych neměl samá pozitiva, tak tady je ještě fotečka co mě čeká a nemine :lool: ale to naštěstí vyřeší jeden opravárenskej kyt Upraveno Říjen 10, 2011 uživatelem Tregi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
juro sdi Odesláno Červen 13, 2010 Sdílet Odesláno Červen 13, 2010 Vidím,že nemám sám bielu Octu. Ročníky 97 nemali aj šedý vrch prístrojovky??? Ja som mal pred výmenou za face-interier tiež túto čierno-šedú kombináciu. Tie 17-ky máš aj v TP??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tregi Odesláno Červen 13, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 13, 2010 Čus, s tou palubkou si nejsem jistý, ale ten co to měl předemnou, tak ani neměnil olej, takže pochybuju, že dělal něco s palubovkou :-) Jinak ty kola zatím nee páč jsem byl s na STK a technik mě poslal prvně na úřad pro nějakej papír a k mojí smůle u nás úřad předělávali a od té doby jsem se tam nedostal :-) Jinak certifikát k nim normálně mám. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
herrkomisar Odesláno Červen 13, 2010 Sdílet Odesláno Červen 13, 2010 Vidím,že nemám sám bielu Octu. Ročníky 97 nemali aj šedý vrch prístrojovky??? Ja som mal pred výmenou za face-interier tiež túto čierno-šedú kombináciu. Tie 17-ky máš aj v TP??? Mám tu samou barevnost přístojovky jako Tregi a taky ten samej motor a rok 97 ........ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Živočich7007 Odesláno Červen 13, 2010 Sdílet Odesláno Červen 13, 2010 Zdarec kolego ta oktávečka si u tebe bude připadat jak v ráji podle toho co s ní vyváděl ten......... před tebou!Taky mám na autě(rv 99) tuto čirou optiku a auto vypadá hned jinak Tak ať se ti daří a mnoho šťastných km. ps:ta černá kapota byla docela gůůůt :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Červen 14, 2010 Sdílet Odesláno Červen 14, 2010 Pěkně jsi se do ní pustil jen tak dál chlape ;) ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tregi Odesláno Červen 14, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 14, 2010 Díky chlapy, ještě na to musím hodit lak, páč jsem myslel, že to bude stačit, ale není to ono :-) Nemáte někdo zkušenosti fóliema na auto? (myslím pro změnu barvy :-) ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Červen 14, 2010 Sdílet Odesláno Červen 14, 2010 myslím, že kolega Buml by o tom niečo vedel. Pozri sa do jeho témy ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vladan Odesláno Červen 14, 2010 Sdílet Odesláno Červen 14, 2010 Moc pekna octa ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hanny Odesláno Červen 15, 2010 Sdílet Odesláno Červen 15, 2010 Ahoj pěkná octavie :D ;) Ještě až jí doladíš tak bude vypadat super.přeju hodně úspěchu při práci na octě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cerrtinka Odesláno Červen 15, 2010 Sdílet Odesláno Červen 15, 2010 pěkná,pěkná :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sterny Odesláno Červen 16, 2010 Sdílet Odesláno Červen 16, 2010 pěkná okta ale nechtělo by to teda ještě udělat černou střechu??? nebo to takhle necháš?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cerrtinka Odesláno Červen 17, 2010 Sdílet Odesláno Červen 17, 2010 souhlasím s Láďou (sternym) ,černá střecha by to super doladila 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tregi Odesláno Červen 17, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 17, 2010 Tak o té střeše stále uvažuji. Jenom se nemohu rozhodnout, zda-li ji přelakovat bo přelepit fólií Jinak jsem se včera rozhodl a sundal jsem boční lišty z autíčka Posoudit můžete v prvním příspěvku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Červen 17, 2010 Sdílet Odesláno Červen 17, 2010 no hlavne to musi byt jako zbytek auta cerny... jinak to bude vypadat hodne divne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tregi Odesláno Červen 17, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 17, 2010 O jiné barvě jsem neuvažoval. Myslím si, že stačí 2 barvy(když nepočítám rez) jinak by to byl slušnej cirkus 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Červen 17, 2010 Sdílet Odesláno Červen 17, 2010 ja myslel spis odstin 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tregi Odesláno Červen 17, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 17, 2010 Jo tak ten by bylo snazší trefit tou barvou :-) než-li fólií, ale té práce Mno uvidíme v červenci, páč v červnu to už nedávám Teďka se spíše chystám vyvařit tu rez okolo nádrže a konečně nastříkat ty brzdiče,protože to za těma kolama vypadá příšerně!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Červen 17, 2010 Sdílet Odesláno Červen 17, 2010 jo, to jsem taky delal predni 2x prvne stetcem a pak sprejem, sprejem to vypada lip jednu vrstvu pozinku, pak asi 3 vrstvy barvy a na to jeste bezbarvy lesk :) Folii to moc netrefis prave, tam tech odstinu urcite tolik nedelaji... mam spis pocit, ze jen dva :D matny a leskly 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tregi Odesláno Červen 17, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 17, 2010 Tak děkuji za usnadnění volby Tak je rozhodnuto. Díky! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Červen 17, 2010 Sdílet Odesláno Červen 17, 2010 No je to jen muj poznatek ja dal matny bocni sloupky a pozdeji jsem delal strechu, takze jsem daval taky matnou, jeste mi nabidli lesklou, jinak nic... takze pocitam, ze nejakou malo tmavou nebo hodne tmavou mit nebudou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cerrtinka Odesláno Červen 17, 2010 Sdílet Odesláno Červen 17, 2010 heleď..všechno nej k narozkám :o :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tregi Odesláno Červen 18, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 18, 2010 heleď..všechno nej k narozkám Děkuju mockrát ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hipi Odesláno Červen 19, 2010 Sdílet Odesláno Červen 19, 2010 Taky se přidávám k chvále za tu kapotu a ten zadek a myslím že střecha by byla taky pěkná takhel černá!! Jinak pěkný pak nahod fotky s tema brzdicema do jaký barvy si je hodil a jak ji to nakonec sluší !! jinak 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tregi Odesláno Červen 19, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 19, 2010 Tak dneska jsem si koupil RS pedály A Zadní faceliftový světla Už se těším až to namontuju. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sterny Odesláno Červen 19, 2010 Sdílet Odesláno Červen 19, 2010 No je to jen muj poznatek :P ja dal matny bocni sloupky a pozdeji jsem delal strechu, takze jsem daval taky matnou, jeste mi nabidli lesklou, jinak nic... takze pocitam, ze nejakou malo tmavou nebo hodne tmavou mit nebudou Homiku těch černejch folií je taky strašně moc odstínů a hlavně tam je rozdíl taky jak dlouho chceš aby ti ta barva vydržela mám pocit že se dělají až na 6 let a teprve potom už ztrácí barvu B) to hle vím protože máma dělá v reklamce a má spoustu vzorníků těch folií 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tregi Odesláno Červen 24, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 24, 2010 Tak dneska konečně dorazili nové pedály RS Až je namontuju, tak napíšu jak fungují :) Tady je zatím fotečka jak vypadají :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tregi Odesláno Červen 27, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 27, 2010 Tak jsem pedálky konečně namontoval. viz foto v prvním příspěvku. V pondělí by mi měla dorazit faceliftová zadní světýlka. Tak jsem zvědavý. Jinak jsem se chtěl zeptat, zda-li můžu odříznout krycí plechy okolo zadní kotoučové brzdy. Páč je mám dosti shnilé a podle mého názoru tam jsou v celku k ničemu. A jestli jste je někdo sundaval, tak jak je snadno dostat dolů. Díky za pomoc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tregi Odesláno Červen 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 28, 2010 Tak mi dneska dorazili faceliftové lampičky K mému překvapení i se žárovkama za 1000Kč prostě nádhera ;) Mno tak mi to nedalo a musel jsem je namontovat. Plastíky budu upravovat až zítra, tak to prosím přehlédněte :lool: Výsledné fotečky najdete v prvním příspěvku ;) Tady je pár fotek z rozbalování :) Po rozbalení: Můj pomocník: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tregi Odesláno Červen 29, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 29, 2010 Tak si řikám sakra jak to, žemi zase "prdí" výfuk. Vlezu pod auto a co nevidím :) Spojka výfuku co jsem měnil loni dosti uhnilá a zohábaná Za pouhý 1rok, opětovně vyhozené peníze. Tlouška materiálu 0,7mm to je více než-li málo. Mno tak co zase máme co vyrábět v práci Tady je pár foteček spojka po 1 roce používání Tak jsem to trošku vyčistil dráťákem a pootočil ty dvě čáasti mno fouká to o něco méně, ale radši si vyrobíme něco lepšího, přeci jen 3mm plech bude trošičku lepší :lool: A tady je interiér Mno a při té příležitosti jsem se projel na kamarádově JAWA 350 :D omluvte oblečení, ale přeci jen jsem se pokoušel pracovat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.