kubasek Odesláno Leden 30, 2025 Sdílet Odesláno Leden 30, 2025 Ahoj ve spolek koupili jsme Octavii 2.0 TDI motor bkd. Bývalý majitel j tím jezdil a to dost dlouho s tím že mizí voda a kouří to jak dýmovnice. Po projití různých for jsem udělal bypass na EGR ventilu. A kouří to daleko méně. A voda se straci ale nevím kolik a nebo to bylo ještě zavzdusnene. Motor jde na cvrknuti i v minusovych teplotách. Tak přemýšlím jestli mě čeká hlava a nebo je ještě výfuk plný vody a musí se pořádně vypařit. Bohužel stím nemůžu nikam daleko jet protože to má propadlou STK. Nějaké nápady? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Leden 30, 2025 Sdílet Odesláno Leden 30, 2025 Voda v nádobce je čistá? Po jízdě když sahneš na hadice u chladiče nejsou tvrdý? Auto topi a nepřestává za jizdy topit? Když po jizdě opatrně otvíráš nádobku nepřibejvá rapidně voda či nejde z nádobky ven? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubasek Odesláno Leden 30, 2025 Autor Sdílet Odesláno Leden 30, 2025 Tak dneska jsem to nastartoval. A nechal blafat. Po cca 5 min to chcíplo a pak to chvilku trvalo než jsem to natočil. Psalo to chybu na snímač klikové hřídele. A motor neběží tak jak má tak nějak se hádá a klepe. Vyndal jsem baterku a dal jí na dobití a přicházím veškeré kabely. Jelikož auto stálo cca dva měsíce a mohlo se tam podívat nějaké zvířátko a nebo vlhkost. Ale jinak voda za cca 15 minut se nehnula a nezmizela a přestalo to kouřit. Teď už jen vyřešit tu chybu. Jinak to asi opravdu byl EGR ventil vyndám ho a natlakuju. Ale jinak díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubasek Odesláno Leden 30, 2025 Autor Sdílet Odesláno Leden 30, 2025 Jo ještě jsem zapomněl první nastartování ok na cvrknuti. Pak jsem s tím popojel cca 30.metru. a nechal to blafat. Po cca pěti minutách to samo chcíplo a objevila se ta chyba. No uvidíme zítra. Třeba to bude jen tou vlhkosti. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Leden 31, 2025 Sdílet Odesláno Leden 31, 2025 oboje jsou klasicke zavady a snimac je treba vymenit a hlavu treba opravit, mohlit se aby turbo nebylo plne spalene G12. Km ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubasek Odesláno Únor 8, 2025 Autor Sdílet Odesláno Únor 8, 2025 Tak to píše chybu viz foto a nejde to nastartovat. Točí ale nechytne. Kabely jsem propisknul kousek od snímače až do řj. Snímač jsem našel pod filtrem na olej ale nejde se k němu nijak dostat. Díky za rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.