Přejít na obsah

Bkd bíle kouří a mizí voda

Doporučené příspěvky

Ahoj ve spolek koupili jsme Octavii 2.0 TDI motor bkd. Bývalý majitel j tím jezdil a to dost dlouho s tím že mizí voda a kouří to jak dýmovnice. Po projití různých for jsem udělal bypass na EGR ventilu. A kouří to daleko méně. A voda se straci ale nevím kolik a nebo to bylo ještě zavzdusnene. Motor jde na cvrknuti i v minusovych teplotách. Tak přemýšlím jestli mě čeká hlava a nebo je ještě výfuk plný vody a musí se pořádně vypařit. Bohužel stím nemůžu nikam daleko jet protože to má propadlou STK. Nějaké nápady? Díky 

Odkaz ke komentáři

Tak dneska jsem to nastartoval. A nechal blafat. Po cca 5 min to chcíplo a pak to chvilku trvalo než jsem to natočil. Psalo to chybu na snímač klikové hřídele. A motor neběží tak jak má tak nějak se hádá a klepe. Vyndal jsem baterku a dal jí na dobití a přicházím veškeré kabely. Jelikož auto stálo cca dva měsíce a mohlo se tam podívat nějaké zvířátko a nebo vlhkost. Ale jinak voda za cca 15 minut se nehnula a nezmizela a přestalo to kouřit. Teď už jen vyřešit tu chybu. Jinak to asi opravdu byl EGR ventil vyndám ho a natlakuju. Ale jinak díky. 

Odkaz ke komentáři

Jo ještě jsem zapomněl první nastartování ok na cvrknuti. Pak jsem s tím popojel cca 30.metru. a nechal to blafat. Po cca pěti minutách to samo chcíplo a objevila se ta chyba. No uvidíme zítra. Třeba to bude jen tou vlhkosti.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...